luni, 22 aprilie 2013

VIITORUL "LICURICI" NATO VA FI "CHIOR" SAU "PROSTANAC" ?!

   De mai multa vreme circula zvonul potrivit caruia Mircea Geoana ravneste la functia de Secretar-General al NATO. Desele sale vizite in SUA au fost banuite a fi drumetii prin care Geoana si-a aranjat ploile in acest sens, capatand sustinerea grupului strategic american de promovare a politicilor NATO.
   Vicepresedintele executiv al Consiliului Atlantic, Daman Mac Wilson a publicat pe contul sau de Twitter o poza in care apare alaturi de Mircea Geoana, pe care il caracterizeaza drept "un candidat credibil pentru functia de Secretar General NATO."
  La randul sau Victor Ponta a confirmat intr-o emisiune TV ca "a vorbit cu cineva din Romania care se gandeste foarte serios sa candideze la aceasta functie..."
   Zilele acestea a mai aparut un candidat surpriza pentru aceasta functie. Potrivit DeCeNews in ultima perioada, in cancelariile occidentale a fost luata in discutie tot mai serios candidatura presedintelui Traian Basescu la sefia NATO. Conform surselor citate, Traian Basescu are sustinerea SUA pentru ocuparea acestei functii. Din acest motiv a fost nevoie de existenta Pactului de Coabitare cu premierul Victor Ponta, presedintele fiind interesat sa demonstraze "Marelui Licurici" ca este un bun mediator.
   Administratia Prezidentiala a negat cu vehementa informatia. "Presedintele Romaniei...nu intentioneaza sa candideze la functia de Secretar General al NATO...In prezent, institutiile statului roman nu sunt implicate intr-un demers care s-ar solda cu lansarea candidaturii domnului presedinte Traian Basescu pentru functia de Scretar General al NATO..."
   Asadar, ce avem noi aici...??? Doi politicieni romani, unul cu "Dragostea lui", celalalt cu "Tiganca imputita" care sunt vehiculati ca potentiali candidati la functia de "Mic Licurici" ce se elibereaza in august 2014 cand mandatul actualului secretar general, Anders Fogh Rasmussen se termina.
   Unul care neaga cu vehementa o astfel de intentie iar celalalt care topaie de bucurie si se lauda cu sprijinul american pe care il are.
   Daca nu as considera aceste informatii manipulatoare si fara miez de adevar menite sa intereasca in randul opiniei publice bunele relatii de care se bucura presedintele la Inaltele porti occidentale, ar trebui sa le consider momente de mandrie nationala. Cine a mai pomenit in istoria NATO ca doi candidati din aceeasi tara, adversari politici in batalia pentru presedentia Romaniei din 2009, sa fie creditati cu cele mai mari sanse de a deveni urmasii lui Rasmussen ? Nici dracu' !!!
   Cine sa creada ca un perdant de serviciu, in tara lui, cum este Mircea Geoana, ar putea fi desemnat intr-o asemenea functie de maxim interes pentru "Jandarmul Lumii" ?
   Cine sa creada ca un Traian Basescu, marginalizat de toti liderii occidentali si lasat la fiecare intalnire politica sa se plimbe singur, fluierand si cu mainile in buzunare printre grupurile de discutii ar putea in acest caz sa beneficieze de atata sustinere ?
   Cine sa creada ca un presedinte care in tara lui a dezbinat aliante politice, partide, categorii sociale..., care a fost rejectat de propriul sau popar si asupra caruia planeaza mai multe ilegalitati nefinalizate  in instanta ca urmare a imunitatii de care dispune, va primi bastonul de conducator al armatei occidentale ?
   Poate tanti Aglaia...ca eu pot accepta doar in cazul in care, SUA a ajuns la concluzia ca doar prin aceasta numire va face sa dispara urgent flodat dusmanului lor de moarte: Iranul. Sau daca aceasta numire vine drept rasplata pentru faptul ca inca din 2005 Traian Basescu le-a predat americanilor reteaua noastra de spionaj din orient..., sau pentru faptul ca a permis amplasarea scutului in Romania..., ca s-a angajat sa cumpere anticile avioane F16..., ca l-a facut pe Gitenstin sef la Fondul Proprietatea..., sau ca le-a dat gazele de sist, aurul, cuprul si uraniu pe nimic.
   In contextul international actual, slugarnicia si supusenia nu mai este rasplatita cu daruri. E de-ajuns ca nu te lasa sa mori...si-atunci cum sa cred eu ca sunt atat de naivi sa anunte in gura mare numele persoanelor agreate pentru o asemenea functie, sau cum sa cred eu in perspicacitatea "surselor" romanesti de a obtine o astfel de informatie ?
 
P.S. Presupunand ca numele celor doi au fost vehiculate prin cancelariile occidentale nu cred ca oferta a depasit functia de Raportor NATO .
    Doar in visele lui "Chiorul" vede... si doar in mintea lui "Prostanacul" crede...ca pot ajunge "Licurici"!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu