luni, 8 aprilie 2013

BASESCU LA SPRIT CU ... CEI DIN MISCAREA "DREPTILOR" !!!

     De n-ar fi carciuma-n drum,
     Unde-am fi machit ...acum ???
   Ieri, "Miscarea Dreptilor Basisti" a fost lansata. La crasma ! Tipic pentru presedinte ! La un pahar cu ceva gheata in el a fost botezata "Miscarea de glezna" a presedintelui ! Ca a fost botez sau parastas...vom trai... si vom vedea !
   Presedintele Traian Basescu, parintele spiritual a acestei miscari, trebuia sa participe la inaugurarea oficiala ce a avut loc in incinta unui hotel, dar vazand ca sunt doar vreo 30 de participanti s-a razgandit si i-a scos la un sprit (pardon, cafea...)  la aceeasi carciuma unde, pe vremuri, impreuna cu prietenii de-atunci Videanu si Berceanu il "naseau" pe Blaga candidat la primaria capitalei. Intelegand ca evenimentul lansarii propriului sau proiect politic risca sa balteasca in anonimat din cauza  dezinteresului manifestat de televiziuni, Traian Basescu le-a sarit in ajutor scotandu-i in vazul lumii la o carciuma, unde  in euforia caracteristica locului si printre vorbele de duh: "Baiete !!! Mai ada un rand ...!!!", au pus la cale strategia si obiectivele noului proiect politic.
   Dupa doi ani in care s-a vorbit pe toate vocile basiste despre acest proiect ca despre o noua Alba ca Zapada a politicii romanesti, de ce am avut parte: De o lansare monotona la care au participat o mana de oameni pe care putea-i sa-i bagi fara prea mare greutate intr-un Lastun..., un discurs construit din lozinci demagogice, ce n-a convins nici gasca de consilieri..., un sef de fundatie ce parea tras la xerox dupa Boc..., o cafea si-n sprit intr-o carciuma situata la doi pasi de sediul "renegatului" Blaga...., o fotografie facuta cu grija dupa ce masa a fost debarasata din care am observat ca "blonda" a fost inlocuita de o "bruneta"..., si o poveste siropoasa cu "Bunul Samaritean" ce si-a pus casa la dispozitia miscarii.
   Nascuta daca nu moarta ci cu un sever handicap, acela de a fi proiectul propus de un Traian Basescu rejectat atat de electorat cat si de propriul sau partid, aceasta miscare isi propune sa vanda cioara vopsita drept papagal. 'Telectualitatea de dreapta in frunte cu "Tanara Speranta" a politicii romanesti, Traian Basescu, vor sa patrunda in inimile electoratului apatic ce nu mai participa la viata politica. "Noi vorbim de o Romanie cu fruntea sus nu cu mana intinsa. 51% dintre cetatenii romani cu drept de vot au ramas acasa, pentru ca nu au incredere in clasa politica...Acestora li se adreseaza Miscarea Populara " a spus Marian Preda proaspatul uns presedinte al fundatiei.
    Vrajeala de doi lei ! Cum sa te pretinzi "Feciara Neprihanita", cand Traian Basescu a fost si inca mai este etalonul "smecheriei" in politica. Cand are un rol principal in scarbirea celor ce nu se prezinta la vot de orice inseamna politica in Romania. Acestia sunt satui de aranjamentele si jocurile facute de-a lungul anilor de presedinte, si au inteles ca indiferent care este rezultatul alegerilor, acesta poate fi schimbat prin "solutii imorale" sau mai nou prin Pacte de coabitare.
    "Vrem sa generam o miscare de jos in sus si sa reconstruim Romania..." a spus plin de patima politica Marian Preda. Indiferent ce va spune liderul acestei fundatii, Traian Basescu, sau consilierii prezidentiali, alegatorii vor percepe aceasta initiativa ca pe o scara de la coteneata gainilor. Scurta, plina de gainat de care atarna atli "hamesiti" care promit pentru a nu stiu cata oara; luna de pe cer. Filmul este vechi si mult prea des vizionat, incat nu mai starneste nici curiozitate nici rabdare din partea alegatorilor.
   Miscarea Populara propusa electoratului roman de cei mai nepopulari politicieni este mai degraba un "locusor" unde sa se aciueze toti consilierii prezidentiali in frunte cu al lor "Tatuc", atunci cand vor deveni "liberi de contract". Ca numai maine nu-i poimaine...si raman dragutii de ei fara joburi si fara lefuri.
    Atunci probabil miscarea va face saltul catre dezideratul initial: acela de a deveni partid politic. Ca doar n-o ramane pe veci fata mare si nedusa la altar. Va deveni umbrela sub care se vor refugia toti nemultumitii din PDL-ul condus de Blaga, intreaga intelectualitate basista, toti ungurenii si noii republicani sub stindardul refacerii dreptei.
Aceeasi politica de carciuma cu care ne-a obisnuit presedintele, aceleasi obsesii..., doar cu alti meseni !!! Asta este alternativa propusa !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu