vineri, 5 aprilie 2013

COPILOTUL VREA SA "NAVIGHEZE" !!!

   Unicul scop al presedintelui Traian Basescu, de aseara, a fost acela de a ne confirma ca pactul Basescu- Ponta functioneaza !  
   Presedintele s-a asezat protector in spatele premierului si de la inaltimea pozitiei sale de "jupan" al interesului national, a dat de pamant cu toti cei care s-au pozitionat impotriva "trocului" politic dintre cei doi.
   Din gura presedintelui coabitarea a capatat valoarea unei necesare colaborari intre doi "oameni de stat" ce tinde sa se transforme intr-un parteneriat. Tot mai multi politicieni si nu numai, par sa inteleaga ca chestiunea aceasta cu numirea procurorilor sefi face parte dintr-un plan mai vechi si mai amplu : Ruperea USL-ului si Ponta urmasul lui Traian Basescu la Cotroceni !
   Punerea acestui plan in practica a inceput intr-o noapte de decembrie cand datorita "copilariei" lui Victor Ponta, presedintele a reusit, prin intermediul unui petec de hartie numit Pact de Coabitare, sa modifice rezultatele alegerilor parlamentare si sa limiteze dreptul si legitimitatea de negociere a USL in numele majoritatii covarsitore pe care o obtinuse. Sub constrangerile acestui pact, premierul Victor Ponta a devenit cu fiecare zi ce a trecut tot mai "basist"...pana a tradat ! 
   Acest pact de coabitare pare sa cuprinda si o intelegere intre cei doi, dincolo de ce sta scris si semnat pe hartie. In baza celor care nu s-au scris, ci doar s-a rostit si s-a batut palma, Ponta a prins gustul puterii si face tot felul de compromisuri cu Traian Basescu impotriva promisiunilor facute electoratului in campanie si chiar impotriva aliatilor sai. Pentru a ramane cocotat acolo sus, si pentru a nadajdui ca ajunge si mai sus, premierul a acceptat ca Basescu sa-i puna capastrul si zabala in gura si sa preia fraiele conducerii. Copilului care asculta de "tatuc" i se iarta toate nazbatiile facute pana atunci.
   Basescu si-a gasit urmasul perfect, dupa care scormonea cu indarjire de atata vreme. Boc e prea mic pentru inaltimea jiltului de la Cotroceni, cu MRU n-a tinut pentru ca era prea "unsuros", iar Papahagi gafaie din greu sub greutatea kilelor de intelectualitate. Antonescu e "lupul cel rau" care nu-l va asculta niciodata....Ponta e bun ! E raul cel mai mic, are "calitatile" cerute de ambii stapani: cel autohton si cel strain. E doar un "puisor de lup" dresabil si usor de manipulat.
   In sustinerea acestui plan de spargere a USL-ului si de sustinerea lui Victor Ponta la prezidentialele din 2014, sunt implicate structuri secrete, televiziuni si institutii de sondare a opiniei publice care ataca si discrediteaza PNL si liderul lor, si il dau pe Victor Ponta cel mai potrivit politician pentru ocuparea scaunului prezidential.
   Potrivit unor jurnalisti cu experienta, premierul este inconjurat de oameni ai presedintelui Traian Basescu. Scopul acestora este impiedicarea lui Crin Antonescu de a ajunge la Cotroceni. Ei influenteaza si dirijeaza toate actiunile guvernamentale si politice ale lui Victor Ponta. " Gasca de securisti din jurul lui Victor Ponta este montata impotriva lui Crin Antonescu si face orice sa-l impiedice sa ajunga presedintele Romaniei, pentru ca nu este un om al sistemului, nu este un om controlabil..." sustine jurnalistul Radu Tudor.
   Ipoteza este plauzibila daca ne uitam la evenimentele din ultimele zile si la comportamentul premierului. Este singura explicatie a acestor anomalii. Ponta, cu asentimentul presedintelui dar si cu sprijinul acestuia, l-a pus pe Antonescu pe linie moarta. Nici nu mai vorbeste cu el. Nu-l mai consulta cand ia decizii nu doar importante, ci capitale pentru soarta USL. Comportamentul premierului este a celui care s-a vazut cu sacii in caruta si nu-l mai intereseaza de ceilalti.
   Liberalii sunt prinsi la inghesuiala. Ei vor avea surprize din ce in ce mai neplacute din partea lui Victor Ponta pentru ca scopul care i-a facut sa se uneasca - inlaturarea lui Basescu si a tot ce inseamna el - nu mai exista pentru premier !
   De fiecare data acelasi blestem ! Ii alegem..., ii platim..., iar ei ne "composteaza", ma scuzati, in toate orificiile ! Voi ce faceti ? Mai stati ?... Eu m-am saturat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu