joi, 11 aprilie 2013

DACA TAXA DE SOLIDARITATE ESTE NECESARA... TAXATI ATUNCI SI "SOLIDARITATEA" LUI PONTA FATA DE BASISM !!!

   Premierul Victor Ponta intentioneaza sa introduca o taxa suplimentara pe veniturile bugetarilor ce depasesc 1000 de euro. Ea ar trebui sa se aplice pentru diferenta dintre salariul ridicat de acestia si suma de 4000 lei. 
   Suprataxarea cu 10% a "bugetarilor de lux", denumita de premier  "taxa de solidaritate", pare sa creeze o noua fractura in interiorul USL.
   Liberalii nu sunt de acord cu introducerea acestei noi taxe (este o idee mai veche a guvernului Boc) pentru ca o considera o masura anti-liberala care nu face parte din nicio intelegere anterioara si pentru ca ea contravine programului si promisiunilor electorale care au dus la victoria USL.
   "Partidul National Liberal se opune categoric oricarei supra-impozitari sau cresteri de fiscalitate..." a precizat Crin Antonescu dupa sedinta USL de marti dupa-amiaza. Dupa acest refuz, premierul Victor Ponta a atras atentia ca la proxima rectificare de buget sa nu prinda picior de ministru liberal.
   Este aceasta disputa o noua etapa a fracturarii aliantei de guvernare ? Posibil...!!!
   Lasand la o parte ca aceasta propunere, daca ar fi acceptata, nu ar avea nicio sansa sa fie pusa in practica din cauza serioaselor probleme de constitutionalitate pe care le are, lasand si faptul ca sumele obtinute dintr-o eventuala aplicare sunt nesemnificative pentru nevoile bugetului actual, dar si controversa pe care ar isca-o intre diferite categorii de angajati o astfel de masura cat si dezamagirile din randul unei parti a electoratului USL care a imbratisat proiectul prezentat de Ponta si Antonescu in campanie tocmai pentru ca promitea redarea drepturilor taiate de Basescu si guvernarile sale...se pune totusi o intrebare: De ce forteaza Victor Ponta lucrurile impotriva vointei partenerilor de guvernare punand astfel la indoiala solidaritatea sa fata de nedreptatile regimului trecut ?
   Posibilul raspuns la aceasta intrebare vine tot din gura premierului care isi asigura aliatii ca pentru neobrazarea cu care i-au respins propunerea, nu vor mai primi bani la rectificare. Asadar...orgoliu !
   Orgoliul "cocalarului" cu "mertan" caruia ii sare mustarul cand este depasit in trafic.
Premierul a inceput sa aiba "soriciul" din ce in ce mai gros ! El nu se mai consulta cu aliatii politici cand numeste oamenii lui Basescu in fruntea justitiei, isi "asuma" numirile coabitand cu Basescu si calca in picioare solidaritate pe care a promis-o fata de cei care si-au dorit si inca mai spera in "dreptate pana la capat".
   Pe zi ce trece premierul este tot mai solidar cu indicatiile si dorintele venite de la Cotroceni via Bruxelles, ajungand dintr-un aprig luptator impotriva "regimului criminal" impus de Traian Basescu unul dintre cei mai fideli aparatori ai oamenilor si ideilor presedintelui. "Obligatiile" pe care functia i le impune il fac azi sa fie solidar cu Laura Codruta Kovesi, cu ideile lui Boc de supraimpozitare a veniturilor "nesimtite" si cu compromisuri facute pe sest in interes national.
   Solidaritatea lui se opreste astazi la usa aliatilor si in poarta alegatorilor...!
Ponta in ultimul timp joaca tare si lasa impresia ca joaca in "interesul national" la fel ca Basescu... si cred, ca in curand, va face si alte propuneri menite sa subrezeasca relatia cu liberalii. Ele vor dovedi inca o data noile afinitati politice ale premierului.
   Daca astazi le-a putut spune "pas" liberalilor la o eventuala rectificare bugetara, maine...poimaine, cand conditiile si conjunctura politica vor permite, la fel de degajat ca si azi, le va spune ca nu mai are nevoie de ei. Sa vina momentul... si o sa vedeti cum relatia sa de prietenie cu Crin va fi conjugata de premier doar la timpul trecut.
   Coarda este intinsa la maxim si cred ca liberalii trebuie sa "taxeze" dur solidaritatea premierului cu "basismul".
 
P.S. Aud ca premierul si l-ar fi dorit in functia de ministrul al Justitiei pe actualul sef ANI, Horia Georgescu, insa PNL s-a opus vehement amenintand cu ruperea USL. In aceste conditii premierul a renuntat si a venit cu o a doua propunere in persoana lui Robert Cazanciuc, care a fost acceptat de liberali...  "Taxarea"  de catre liberali a "solidaritatii basiste" manifestata de premier a dat roade...
 Deci se poate...!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu