miercuri, 3 aprilie 2013

UN "PISOI" LA USA COTROCENIULUI !

   Considerandu-se suficient de barbat, un pisoias hotaraste ca a venit momentul sa faca sex. Merge la cea mai renumita curva din cartier, care vazandu-l atat de mic isi propune sa-si bata joc de el. Pe un ger napraznic, il urca pe acoperisul unei case spunandu-i ca asta inseamna sa faci sex. Dupa cateva ore, inghetat bocna, pisoiul isi spune in sinea lui:
" Ma mai f.t un pic...si ma duc acasa !"
   Cam in aceeasi situatie se afla si "Pisicul" Ponta. Mai coabiteaza un pic si apoi se duce-acasa... aruncat probabil pe geam de toti cei carora le-a promis in campanie "dreptate pana la capat".
   Dupa probabila discutie telefonica cu Traian Basescu, de ieri, premierul a decis sa treaca peste sugestia CSM de a reveni la procedura de selectie deschisa, convenita la Bruxelles de Comisia Europeana si Mona Pivniceru, si a inaintat propunerile pentru procurorii sefi, asumate politic si negociate cu Traian Basescu pe principiul "una mie...una tie...una lu' popa Ilie!" Scrisoarea care a plecat astazi de la cabinetul ministrului interimar al Justitiei catre CSM este datata 2 aprilie, semn ca Ponta fusese convins de cine stie ce forte, inca de ieri, de necesitatea acestor numiri.
   Prin aceasta decizie Ponta - pe care pactul de coabitare semnat cu Basescu il face din ce in ce mai mult omul acestuia - submineaza unitatea aliantei si sapa la temelia USL. Ce s-o fi intamplat peste noapte in "catacombele" nestiute de noi, acolo unde se trag sforile, unde se pun cartile sau dosarele pe masa si unde amenintarile se fac "pe bune"...numai Ponta, Basescu si Dumnezeu stiu ???
 Probabil Basescu il strange de "oua" cu ceva ! Poate cu un nou plagiat...! Ca tot a aparut ieri o sesizare in acest sens. Sau poate cu ceva mult mai grav, despre care nici nu banuim. Cert este ca a
dat-o dracului cu tot... Si cu transparenta si cu "procedurile" si cu Comisia Europeana si cu noul ministru al Justitiei care face propunerile si s-a aruncat in bratele lui Basescu mai ceva ca Elena Udrea.
    Daca pana ieri aceasta numire a procurorilor sefi pe o procedura rapida avea un oare care sens sub presiunea presedintelui care lega nevoia numirilor de chestiunea MCV si Schengen invocand o anume presiune din partea Bruxelles-ului , azi aceasta procedura rapida nu mai are nicio noima . S-a dovedit ca atat Bruxelles-ul, CSM, cat si intreaga masa a magistratilor din Romania solicita ca respectivele numiri sa respecte selectia deschisa stabilita  de Comisia Europeana si Mona Pivniceru.
  Cerintele presedintelui au ramas fara acoperire iar faptul ca Ponta le da curs impotriva tuturor avertismentelor nu face altceva decat sa intareasca convingerea ca a existat intre cei doi un troc. O intelegere de nume si functii paguboasa pentru justitie si pentru independenta ei. Lucrurile erau aranjate din timp ajungand la urechile noaste sub forma unui Acord de Coabitare semnat pe sest si in toiul noptii. Daca Victor Ponta nu ar fi fost "programat" sa faca porcariile astea n-ar fi fost numit premier de catre Traian Basescu in vecii vecilor. L-a numit pentru ca cunostea "marfa". Iar acum "marfa" isi plateste pretul.
   Cine si ce sa mai inteleaga ??? Ne-am culcat cu nevoia numirii unui nou ministru al justitiei de catre liberali si ne-am trezit cu Ponta facand numirile !!! Antonescu a patit ca Geoana la alegerile din 2009! A adormit fericit ca si-a impus "barbatia" si autoritatea in fata premierului si s-a trezit pus la zid si cu Kovesi propusa la DNA.
   Inutil, presedintele PNL "se desparte fundamental" de Victor Ponta "pentru prima data de la infiintarea USL" si nu-si asuma responsabilitatea politica a acestui "troc" pe care l-a facut premierul cu Traian Basescu. Raul a fost facut si asteptarile celor care au votat impotriva presedintelui au fost inselate.
   In tot taraboiul iscat...presedintele tace ! Suspect ! De la declansarea acestei telenovele presedintele nu a spus nimic public. Poate a facut-o in particular, la telefon sau prin interpusi. Asa cum il cunosc nu m-ar mira sa iasa si sa declare ca nu-i de acord cu procedura, umilindu-l pe Ponta, sau mai rau, s-o numeasca doar pe Kovesi respingandu-i pe toti ceilalti. Ca doar numirile sunt individuale....
  Nu ar fi pentru prima data cand Traian Basescu si-ar incalca cuvantul dat. Iar daca luam in calcul calendarul audierilor celor propusi, anuntat de CSM, ce se intinde pana in data de 3 iunie cu doar sase zile inainde de ziua in care Daniel Morar isi preia rolul de judecator la CCR, ipoteza "tepei" cu numirea doar a lui Kovesi pare tot mai plauzibila.
   Ponta si-a facut datoria fata de Traian Basescu. Acum e randul presedintelui sa mute. Ce-o fi, cum o fi, cati din cei propusi vor fi acceptati ramane de vazut.    Despre alte implicatii sau alte mutari...aveti putintica rabdare...Surprizele nu s-au terminat...! Om trai si om vedea..., daca nu cumva intre timp Mircea Badea ii va rupe capul "pisicului" asa cum a promis !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu