marți, 16 aprilie 2013

VICTORE, SA NU TE-NCREZI IN "DARURILE" LUI BASESCU !!!



   De cand a invatat sa faca echilibristica pe sarma intinsa de presedinte de la Cotroceni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta a fost reevaluat. "Pisicul" nu mai este pisic, "Mincinosul" nu mai minte, "Necinstitul" a devenit onest iar cuvantul "Dottore" a disparut din gura presedintelui.
  Traian Basescu asa cum a facut de nenumarate ori in cariera sa politica se reinventeaza. Acum joaca rolul aliatului lui Victor Ponta si a guvernului condus de acesta si se pozitioneaza ca adversar a lui Crin Antonescu. Adversarul politic al presedintelui nu mai este cuplul Ponta- Antonescu. A ramas doar ultimul. Ponta in acceptiunea lui Traian Basescu a evoluat in cateva luni de la "pisicutul imatur si mincinos" la "premierul responsabil" care a aflat care este interesul national dar mult mai important este dispus sa-l satisfaca pe cel prezidential.
   Presedintele incurajat de fratia cu premierul pe chestiunea desemnarii procurorilor a devenit peste noapte laudatorul numarul unu a guvernului condus de Ponta; "Am ajuns sa fiu lobbyst pentru guvern..." a declarat presedintele in urma cu cateva zile. Curtoazia a continuat luni seara, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al justitiei, cand presedintele a laudat guvernul pentru faptul ca pe primele doua luni ale anului s-a inregistrat pentru prima data de la Revolutie,un sold pozitiv al comertului exterior: " As vrea sa profit de onoarea pe care o am sa fie guvernul aici si sa observ ca pe primele doua luni ale anului, este pentru prima data cand avem un sold pozitiv al comertului exterior, cred ca pentru prima data de la Revolutie ..." a spus presedintele.
   Este evident pentru oricine ca de ceva timp Traian Basescu este numai "lapte si miere" cu premierul Victor Ponta si guvernul pe care il conduce. Ce l-a determinat pe presedinte sa-si schimbe cu 180 de grade atitudinea fata de premier ???
   In prima instanta ai fi tentat sa crezi ca "spagatul" pe care a reusit Victor Ponta sa-l faca intre cele doua palate l-a convins pe presedinte sa-si schimbe radical atitudinea, dar la o privire mai atenta iti dai seama ca nimic pe lumea asta nu este gratis si ca totul face parte dintr-o strategie bine pusa la punct de laboratoarele cotroceniste.
  Asa cum il cunosc pe Traian Basescu, cred ca speculand prevederile pactului de coabitare semnat cu premierul si necesitatea de "normalitate" impusa de mai marii "licurici" de dincoace si de dincolo de ocean, presedintele recurge la o lupta de gherila in interiorul USL. El da din coate, isi face loc, si se introduce intre cei doi copresedinti USL largind astfel distanta dintre ei, semanand neincredere si sabotand proiectul care i-a unit.
   Cu un USL spart, Traian Basescu va avea mult mai mult spatiu de control asupra guvernului si sanse mari de a impune pe scena politica a Miscarii Populare- grupare politica pe care preconizeaza sa o conduca dupa terminarea mandatelor de presedinte. De fapt "mierea" de pe buzele presedintelui este o capcana, un mar otravit pentru USL si pentru Victor Ponta.
   "Maritisul" dintre presedinte si premier va macina in timp relatia dintre cele doua partide si mai devreme sau mai tarziu ele se vor desparti. Dupa ruperea USL, Victor Ponta va redeveni tinta a atacurilor prezidentiale. ANI, CCR si DNA isi vor face datoria pana la decredibilizarea totala a premierului iar organiesmele europene ii vor infinge pumnalul in spate.
   Ceea ce par acum a fi laude din gura presedintelui, la adresa activitatii premierului, in scurt timp vor deveni imense prejudicii de imagine pentru Victor Ponta in fata electoratului sau, si mana cereasca pentru liderul PNL, care se pozitioneaza ca adversar a lui Basescu strangand in jurul sau toata dorinta de razbunarea a anti-basistilor.
   Este clar ! Darurile venite de la Cotroceni sunt daruri otravite iar daca nu am fost suficient de convingator amintiti-va de cum au fost "lucrati" de Traian Basescu: Victor Ciorbea, Petre Roman, Adrian Nastase, Mircea Geoana, PDL-ul tot si toti ceilalti pe cadavrul carora a calcat talpa actualului presedinte.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu