vineri, 19 aprilie 2013

CFR MARFA ESTE PRETUL PENTRU INCA O TURA A EBEI IN P.E. ???

    Potrivit ZiuaNews, la inceputul saptamanii trecute, la sediul de pe Calea Victoriei, al grupului de firme Grampet controlat de afaceristul toflean Gruia Stoica, a avut loc o intalnire de taina intre acesta si presedintele Traian Basescu.
   Din informatiile detinute de ZiuaNews discutia a durat aproximativ doua ore si a vizat modul prin care afaceristul intentioneaza sa puna mana pe CFR Marfa. Cei doi au convenit ca Gruia Stoica sa fie ajutat sa preia Compania feroviara in schimbul sustinerii financiare a Miscarii Populare si a campaniei electorale, de anul viitor, pentru obtinerea de catre Elena Basescu a unui nou mandat de euro-parlamentar.
   Bineinteles ca Administratia Prezidentiala prin purtatorul ei de cuvant a dezmintit existenta unui asemenea troc dar ZiuaNews a dezvaluit o serie de amanunte si indicii care vin sa sustina existenta acestei intalniri.
   Un alt argument este insasi persoana Traian Basescu. Despre cine vorbim ? Despre Traian Basescu care de-a lungul timpului petrecut in functia de presedinte l-am vazut facand afaceri cu Casuneanu, regele asfaltului..., l-am vazut mana-n mana cu Puiu Popoviciu de la care cu bani din vanzari anterioare fica cea mare a presedintelui si-a tras un ditamai penthause de un milion de euro..., l-am vazut dand rezolutii in favoarea "baietilor destepti" de la Arlo..., s-au sustinand praduirea aurului de la Rosia Montana. De ce n-ar fi si in aceasta afacere, mai ales ca cei doi sunt apropiati inca de pe vremea cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor. A "rezolvat" el o intreaga flota maritima de ce sa nu o "rezolve" si pe cea feroviara ?
   De partea cealalta vorbim de un controversat om de afaceri, apropiat al democrat-liberalilor, casatorit cu deputata PDL Diana Valeria Schelean. El controleaza Grupul Feroviar Roman, una din cele mai mari companii romanesti din domeniul transportului feroviar care si-a manifestat, deja, interesul pentru preluarea CFR Marfa.
   Asadar, tabloul este complet. Un bogat om de afaceri interesat sa peteasca mireasa feroviara, un presedinte care n-a fost strain de afacerile "baietilor destepti" din Romania si pretul trocului:finantarea noii formatiuni politice pusa la cale de Traian Basescu si a campaniei pentru euro-parlamentare de la anul.
   Daca luam in calcul recentul mariaj al Ebei cu supusii regelui Cioaba, cumetria lui Mircea Basescu, fratele presedintelui,cu Bercea Mondialu' si trocul facut de Traian Basescu cu Gruia Stoica reprezentant al aceleiasi etnii, este clar ca presedintele intentioneaza sa-si scoata fata euro-parlamentar pe seama voturilor smulse de la cocalarii de fier vechi, spoitorii de ceaune si ciocanarii de cazane de tuica.
Altfel, cine dracu' ar mai vota-o, inca o tura, pe "Regina Gafelor" ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu