luni, 29 aprilie 2013

MANDRA CORABIA..., MESTER CARMACIUL !!!

   Oficial ne merge bine...!!!
  Nava a fost trecuta prin furtuna si prin maestria carmaciului a fost adusa la cheu. Ce mai conteaza ca-i plina de gauri de miliarde de euro praduiti pe cine stie ce mofturi marinaresti.
   La cheu, vaporeanul, mandru ca pe timpul furtunii a reusit sa arunce peste bord toti "grasii" ce puneau in pericol stabilitatea navei, isi descarca marfa de contrabanda. Nu blugi, tigari sau carpete cu Rapirea din Serai (acestea apartin altor vremuri). Acum presedintele face contrabanda cu "Esecele" celor trei ani scursi de la momentul in care ne-a dovedit ca separatia puterilor in stat nu exista, amestecandu-se in treburile guvernului. "Esecele" sunt reevaluate si ne sunt vandute drept "Succesuri"!
  Probabil in plina criza de gheata la palat si suficient de afectat de aceasta lipsa, presedintelui i-a venit chef de "limbarnita" si a incercat facand pe "Profesorul" dintr-o mai veche stenograma, sa ne convinga ca operatia a reusit chiar daca pacientul este mort.
  Ca sa fie mai convingator in a explica masurile de austeritate luate pentru a depasi criza, presedintele a iesit din nou cu un aratator. In locul hartii de alta data, tehnica pusa la dispozitie de STS. Oare ce mai urmeaza ? Urmeaza ca viitoarea aparitie a "Presedintelui cu betigas" sa fie cu o oglinda uriasa postata in locul hartii si a plasmei pe care cu mana tremuranda sa ne arate faptura divina din oglinda si perfectiunea intruchipata.
   Principalul motiv al iesirii de vineri a presedintelui pe sticla ( de whisky !!!) a fost propria sa reevaluare. Traian Basescu l-a reevaluat pe Traian Basescu cel care taia salariile, pensiile si indemnizatiile pentru "mamici", cel care majora TVA-ul si cel care a patronat intreaga praduiala portocalie a banului public. El a tinut sa ne convinga ca ne-a scos din rahat. Ca datorita masurilor pe care le-a convenit cu Boc si MRU acum in tara este numai lapte si miere. La fel de credibil ca si atunci cand ar sustine ca pruncii pot fi facuti si pe cale orala.
  Corigenta presedintelui si a guvernelor conduse de el la economie ne-a costat pe toti. Ori sa vii acum dupa patru ani la reexaminare e cam greu de acceptat, daca nu chiar imposibil. Plapuma facuta din grafice prezidentiale menita sa puna in evidenta performantele de bun "manager" a presedintelui nu mai tine de cald romanilor.
   Traian Basescu spune acum ca era la curent inca de la inceputul anului 2009 cu situatia economica a tarii. Si la ce ne-a folosit ? Nu s-a luat nicio masura pentru ca daca s-ar fi legat de aparatul de stat, atunci in 2009, nu ar mai fi fost ales presedinte, iar PDL-ul nu ar mai fi ramas la putere. Acel an de campanie electorala ne-a costat 20 de miliarde de euro.
  Cresterea economica din anul 2011 pe care o invoca presedintele nu a venit ca rezultat al masurilor luate de guvernul Boc, ci a picat din cer...a venit cu ploaia, aducand un plus nesperat sectorului agricol si in plus, a fost cosmetizata din pix umflandu-se cu 20 de miliarde PIB-ul tarii. Ca la CAP in celelalte vremuri!!! Dovada ca nu masurile de austeritate au fost cele care au stat la baza cresterii din 2011 este ca in anul urmator aceasta crestere nu s-a mai repetat. In 2012 a fost exact invers. Datorita secetei. Semn ca, cresterea economica a unei tari nu se face cu ochii spre cer si cu "Da Doamne ploaie !" pe buze.
  Ce a lipsit ? Putina cenusa in cap ! Presedintele nu a spus nimic despre comportamentul arogant al pitiponcilor si pitipoancelor portocalii ce s-au dezmatat pe bani publici; nimic despre contractele exclusive cu "baietii destepti" afiliati politic portocaliilor care s-au indopat si i-au ingrasat pe politicienii de la putere in timp ce "prostimii" i se amputa un sfert din venituri.
  Prezentarea acestor marete realizari vine exact in aceeasi zi cand presedintele CE, spunea ca politicile de austeritate impuse ca solutie de iesire din criza n-au avut rezultatul scontat, asa incat se impun reale masuri de dezvoltare economica prin stimularea consumului si cresterea puterii de cumparare. Astfel de pareri au avut si expertii FMI, inca de anul trecut, cand intr-un raport au recunoscut esecul politicii lor de echilibrare bugetara, bazat doar pe taieri bugetare si gatuirea productiei si a investitiilor.
Ce stiu aia...?! Niste prosti...! Adevarata lupta cu criza mondiala s-a dat in Romania sub comanda "Marelui Strateg" pentru care politica si economia nu au secrete.
  Halucinatii...!!!
 
P.S. Urmarind discursul presedintelui de vineri, am avut senzatia ca ma aflu intr-un bufet al unei gari si m-am trezit cu betivanul localului la masa, povestindu-mi, chit ca eram dispus sau nu sa-l ascult, cum si-a vandut el vaca pe doua sticla de spirt. M-am trezit spunand: Hai mars !!! Canta la alta masa !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu