luni, 22 octombrie 2012

PAZNICII LUI OBAMA "AU POFTIT" LA TARFELE NOASTRE

In aprilie anul acesta, in Statele Unite, a izbucnit "cel mai mare scandal din istoria Secret Service" cum a numit presa de peste ocean, aventurile si dezmaturile cu prostituate ale agentilor de paza ai lui Obama. Totul a plecat de la dezvaluirile unei prostituate columbiene implicata in aceasta poveste nemultumita ca dupa ce a "prestat", nu a fost platita. Dupa ce totul a devenit public si s-a aflat ca in loc sa-si pazeasca "maharul" aflat in vizita, in Columbia, au preferat sa de-a o fuga la bordel, "smardoii" presedintelui american, pe parcursul investigatiilor ulterioare la care au fost supusi, au facut noi marturisiri.
Se pare, ca astfel de clipe de dezmat ar fi avut loc si cu prilejul altor vizite ale inaltilor oficiali americani in tari precum: Panama, Salvador, China si Romania.
Faptul ca baietii in costume negre, cu ochelari de soare si casti in urechi din serviciile de paza americane au ravnit la romancele noastre nu ma mira catusi de putin, ba chiar m-as simti profund indicnat sa aflu ca plaiul nostru mioritic nu starneste pasiuni in tara tuturor posibilitatilor si sa nu-mi gasesc compatrioatele mele pe lista "super-potentilor" lumii. Pai, ce au columbiencele in plus fata de tarfulitele nostre de pe malul Dambovitei? Nimic. Ba mai mult ale nostre-s mult mai ieftine.
Citesc ca columbiencele ar fi pretins pentru prestatia lor pe langa dolari, accest la programul presedintelui, numarul de telefon si o mica intrevedere, semn al pregatirii capatate pe la alte servicii secrete in acest domeniu. Ale noastre, sunt convins, ca s-au  multumit doar cu cartile de vizita, daca pe ele aparea steagul american.
Din '90 si pana in prezent, patru au fost momentele importante in care inalti oficiali americani ne-au vizitat tara. Bill Clinton in '97, G.W. Bush in 2002, tot el si in 2008 la summitul Nato si Joe Biden- vicepresedintele SUA in 2009. Ca orice vizita de acest nivel, de fiecare data, strazile si acoperisurile blocurilor bucurestene au fost impanzite cu astfel de agenti de paza. Probabil sute de "smardoi", garzi de corp si lunetisti, fiecare cu pretentiile lui, au tabarat pe prostituatele noastre.
Imi imaginez ca in timp ce Clinton il mangaia pe crestet, pe Constantinescu, pentru ca-i daduse cu flit si nu acceptase Romania in Nato sau in timp ce Bush admira inocent impreuna cu Iliescu curcubeul de deasupra capitalei, garzile lor de corp si-o "trageau" cu "mandria natiei" noastre pe sub scene si printre ovatiile multimii. Sau cum se distrau cu "folcloristele" noastre in camerele de hotel unde erau cazati mai marii Nato, implementand conceptele lumii libere in "pantecul mioritic".
Mark Sullivan, directorul serviciului secret al SUA, a sustinut in fata Congresului american ca apelarea la serviciile prostituatelor " nu este parte a culturii noastre". Asa o fi, dar, pe astia ii doare-n cot de cultura lor si "se dua in barci" potolindu-si instinctele, pe unde-ajung si cu cine-apuca.
Daca tot nu ne putem mandri cu cine stie ce mare realizare, macar, sa fim mandri ca tarfele noastre au trecere la Casa Alba mai ceva ca oricare din presedintii tarii si ca pot oricand lasa cu garda descoperita "mardeiasii" celui mai important om de pe planeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu