marți, 9 octombrie 2012

DUMNEZEU SI-A LUAT IPHONE

Considerată pană de curand ca fiind unealta diavolului, tehnologia digitală a pătruns si în altarele bisericesti.
Biserica se adaptează la noile tehnologii folosite de mai tot romanul si penetreaza smartphone-urile românilor conectandu-i permanent la Cel de Sus.
Dumnezeu si toţi Apostolii Sfintei Scripturi se vor muta în tabletele si telefoanele noastre.
"Dumnezeu se afla în toate, chiar si în IPhone-ul tău" - spune intr-un comunicat de presa Arhiepiscopia Argeşului si Muscelului care anunţa cu evlavie si smerenie ca a pregătit o aplicaţie cu rugăciuni pentru IPhone si IPad, oferind credincioşilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla rugăciuni, acatiste dar si un planificator cu alarmă.
Lansarea aplicaţiei va avea loc joi, 11 octombrie în sala Meşterului Manole de la Mănăstirea Curtea de Argeş.
   Admitand ca totul este intr-o permanentă schimbare datorită repeziciunii cu care evoluează ştiinţa si inteligenţa umană, Biserica îşi propune ca prin aceasta aplicaţie sa aducă mantuirea credincioşilor prin telefon.
  "Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilităţi si mai puţin timp liber de aceea mulţi dintre noi merg din ce în ce mai rar la biserica pentru a se ruga", ne spune purtătorul de cuvant al Arhiepiscopiei.
    Spiritul antreprenorial impus clerului bisericesc de către "Prea Fericitul" a făcut ca internetul sa ajungă pană sus în ceruri, în Casa Domnului si sa inlesneasca legătura directă dintre credincioşi si  Acesta.
   Călugări si preoţi vor "chatui" cu enoriaşii, vor citi acatistele postate de acestia, vor trimite anafura, mir si tămaie prin curierat, cu plata la livrare si vor înfăptui sfanta taină a spovedaniei prin SMS.
   În curand fiecare roman cu frica de Dumnezeu va avea posibilitatea sa-si cumpere de la buticul din colţ un popă virtual, sa-l ducă acasă si sa-l programeze sa postească si sa se roage în locul lui. Dumnezeu va primi un cod de bare reprezentand rugăciunea si expediatorul ei si va împărţi iertarea păcatelor prin mail.
    Pe langa toate acestea, utilizatorul acestei aplicatii propuse se poate refugia, chiar daca doar virtual, intr-un loc plin de sfintenie unde se poate regasi pe sine insusi si poate chiar pe Dumnezeu.
      Doamne miluieste-ne cu-n bip! Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu