marți, 2 octombrie 2012

MOTIUNEA PDL O BRAMBUREALA

     Ieri, a început anul universitar si în mesajul sau adresat studentimii, preşedintele a spus: "...consider ca cel mai bun instrument pentru atingerea performanţei în universităţile noastre este corectitudinea procedurilor de implementare ale prevederilor Legii educaţiei naţionale..."
Azi, în parlament, se dezbate moţiune simpla pe educaţie- "Brambureala din educaţie duce la plagiat si eşec şcolar" iniţiată de un grup de deputaţi PDL.
Înţeleg ca PDL-ul a introdus moţiune împotriva fostului lor guvern, fostului lor ministru Funeriu si împotriva preşedintelui, care au asumat si susţinut aceasta lege în forma ei actuală.
     Uitand parcă cine au fost iniţiatorii si sustinatorii reformarii statului în domeniul educaţiei, textul moţiunii face referire la conceptul greşit al legii, la bulversarea întregului sistem educational si condamna actualul ministru ca sesizand la randu-i lipsurile legii, doreşte sa le corecteze.
Citind textul am crezut ca este o greşeală, ca cei 63 de iniţiatori ai moţiunii au dorit taie craca de sub piciorele preşedintelui, care nu mai departe de ieri, susţinea ca atingerea performanţei sta, tocmai, în implementarea acestei legi, dar imediat mi-am dat seama ca este vorba de ipocrizie, de multă ipocrizie.
     Pentru admiterea în acest nou an şcolar toate examenele naţionale, bacalaureatul si admiterea în invatamantul superior au fost organizate pe baza prevederilor acestei legi si cu subiecte alcătuite de pe vremea domnului Funeriu. Tot în baza acestei legi, a fost mutată clasa pregătitoare de la gradinita la şcoală devenind clasa zero, în disperarea părinţilor care au fost nevoiţi sa-si schimbe domiciliu sau etnia, pentru a putea sa-si înscrie copii la scoala si tot în baza acestei legi, a început noul an scolar în plansetele celor mici cărora le era dor de doamna educatoare. Asa ca, dacă PDL-ul constata acum un eşec şcolar, acesta este efectul legii adaptate de către guvernul lor.
     Aşadar, domnilor PDL-isti hotărati-va sau sunteţi adepţii replicii lui Farfuridi: "...sa se revizuiasca, primesc! Dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! Dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume în punctele...esentiale"
     Imediat după referendum si după reinstalarea preşedintelui în funcţie, sustinatorii acestuia spumegau sustinand, cat de sănătoasă ar fi pentru clasa politică coabitarea dintre premier si preşedinte.
Ei bine! Eu cred ca domniile lor ar trebui sa renunţe la spectacolul creat de dragul imaginii si sa coabiteze ei cu preşedintele, pentru ca cel puţin pe acest subiect sunt pe poziţii diferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu