luni, 15 octombrie 2012

NEA GIGI "ULTRAS" LIBERAL

       Astăzi, conducerea PNL va lua în discuţie si probabil va aproba susţinerea lui Gigi Becali pentru un mandat de senator pe listele USL într-un colegiu din sectorul şase al capitalei.
      Ştirea referitoare la înţelegerea dintre Crin Antonescu si finantatorul Stelei a apărut încă de săptămana trecută, astăzi îndeplinindu-se doar formalităţile viitoarei colaborări.
     Condamnati de interpretarea basista a constituţiei sa caştige singuri majoritatea fotoliilor parlamentare, pentru a-si putea impune premierul si după alegeri, USL-istii nu-si pot permite în aceasta campanie electorală sa neglijeze nicio categorie de votanţi. Orice vot este important în bătălia finală din 9 decembrie si cred ca în acest context, decizia liberalilor de al susţine pentru un viitor mandat de senator pe Gigi Becali este; dacă nu castigatoare sută la sută, cel puţin este o strategie de anihilare a unui potenţial duşman. Exista un proverb care spune ca pe cel invatat sa scuipe il bagi in casa ca sa scuipe afara decat sa-l lasi afara sa scuipe in casa. Liberalii l-au bagat in casa pe Becali.
      Poate cele trei procente cu care se laudă Nea' Gigi ca va contribui la alegeri nu se vor contabiliza niciodată în dreptul USL-ului, dar cu un Becali adversar politic, USL-ul, cu siguranţa, ar pierde cateva zeci de mii de voturi. Si nu-si permit.
     În urma discuţiilor cu şeful liberarilor, Gigi Becali a precizat ca odată intrat în PNL, "misiunile" lui vor fi de a se ocupa "personal" de Dan Diaconescu si de a-i apară pe Victor Ponta si Crin Antonescu în spaţiul public. În contextul în care PDL spera, sa guverneze după alegeri, cu binecuvantarea lui Traian Basescu si cu sprijinul lui Dan Diaconescu strategia cooptarii "ultrasului" politic pare perfectă. Va fi folosit probabil pentru dislocarea unui număr însemnat din sustinatorii "otevistului", pentru ca Gigi Becali vorbeşte o limba ce poate ajunge la urechile unora mai puţin informaţi si captivi ai discursului demagog si al promisiunilor făcute de Dan Diaconescu.
"Manevra lui Crin Antonescu este o eroare si o ruşine pentru numele de liberal" tipa Cristian Preda vicepresedintele PDL. Alţii din aceesi tabără politică folosesc  la adresa latifundiarului cuvinte ca; "nefrecventabil", "inacceptabil", "scandalos" sau "ruşinos".
Dar oare pentru ei nu-i ruşinoasă asocierea cu Dan Diaconescu? Sau e ruşinos numai cand o fac ceilalţi?
           Traian Basescu a cîştigat impotriva lui Adrian Nastase cersind voturile "nefrecventabililor" peremisti ai lui Vadim, a devenit presedinte si nu-mi aduc aminte sa-i fi fost ruşine pentru asta. Al doilea mandat si la adjudecat defiland brat la brat cu Bercea Mondialul, un infractor notoriu,si nu-mi aduc aminte sa fi rosit vreodata de ruşine. L-a referendum desi poporul l-a demis prin vot, s-a instalat în fotoliu prezidentiabil tot fara ruşine.
       Si dacă toate aceste actiuni, mult mai grave, au fost permise de electorat, atunci de ce asocierea liberarilor cu Gigi Becali ar fi inacceptabila si scandaloasa?
      Pana la urma Gigi Becali nu a fost numit intr-o anumita functie si nici nu i s-a dat un post caldut ci a fost trimis în fata cetatenilor si dacă acestia il vor vota; ce-am mai putea noi spune?
    Dealtfel a mai fost votat pentru Parlamentul European ceea ce inseamna ca are o anumita sustinere în randul electoratului, fie el, si "o alta parte a corpului elector, mai puţin pregatit si mai neinformat".
       Cei informaţi, intelectuali si cu pregatire în doctrina liberala isi pot regasi idealurile si sperantele în oameni precum; profesorul universitar Daniel Barbu sau Vlad Nistor director al Institutului Diplomatic Roman si decan al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti.
       Cred ca Nea Gigi va fi razboinicul acestei crancene batalii electorale si ca Dan Diaconescu va iesi destul de sifonat din aceasta confruntare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu