miercuri, 31 octombrie 2012

DD O CAUTA PE ELODIA SI IN GORJ

   După ce mascarada Oltchim, în care părea a fi "rege", nu mai starneşte nici cel mai mic "zvac" în randul electoratului DD s-a hotărat sa o caute pe Elodia si în colegiul lui Ponta de la Tg. Jiu.
   Aseară, din studioul televiziunii sale datoare la stat cu cateva milioane de lei, ne-a comunicat ca s-a înscris în propriul sau partid si ca va candida, pentru un mandat de deputat, în colegiul nr 6 din Gorj, colegiu în care candideaza si actualul Prim ministru.
   Pentru majoritatea privitorilor la televizor acest anunţ pare un act de bravură: " Ia uite, ba, ce ouă are asta, de se ia la trantă cu "carlanul" lui Iliescu chiar în casa lui" ar spune mulţi băieţi din cartier.
  Eu cred, ca suntem în fata unei noi manipulari ordinare pusă la cale de strategii care îl consiliaza pe patronul celei mai insalubre televiziuni. A fost ales acest colegiu tocmai pentru ca îi garantează accesul în parlament si îi asigura mult ravnita imunitate parlamentară de care are atata nevoie.
   Sa mă explic.
   Judeţul Gorj este de foarte mulţi ani un fief pesedist. Aici PSD-ul a caştigat detaşat toate alegerile, fie ele; locale, parlamentare sau euro-parlamentare, chiar si în ani în care PDL era pe valul simpatiei electorale. Colegiul 6 acoperă cam 65% din municipiul Tg Jiu. La alegerile locale din 10 iunie candidatul PPDD la primăria municipiului a strans 12,30% din voturile exprimate, în timp ce Florin Carciumaru, primarul în funcţie a caştigat cu 71%. PDL -ul nu conteaza în acest judeţ.
     Conform tuturor sondajelor făcute, exista toate şansele ca USL-ul sa caştige cu peste 50% plus 1 toate cele şase colegii de deputaţi si cele doua de senatori. În acest caz, şansa ca anumite colegii sa se dubleze este foarte mare si vor intra pe usa din dos a parlamentului încă trei deputaţi. Prin redistribuire, DD are şanse sa ajungă deputat chiar si din poziţia a treia pentru ca la redistribuire nu conteaza procentul obtinut de partid, ci numărul de voturi înregistrat de candidat. Pe aceste calcule îşi bazează DD candidatura în acelaşi colegiu cu Victor Ponta, manipuland cu vitejia sa pe cei care se lasa manipulati si nu umbla cu creierul la ei.
     Un alt motiv pentru care DD se muta la Tg Jiu, cu tomberoanele lui Tolea cu tot, este miza confruntării. Una e sa te lupti cu un Neica Nimeni întru-un colegiu oarecare si cu totul altceva este sa te bati cu primul ministru al tarii, mai ales cand nu ai ce pierde. Îţi creşte notarietatea.
    Doamne si domni din orasul lui Brîncuşi, care si-au petrecut tineretea la umbra sculpturii Coloana Infinita sau care si-au jurat credinta pana la moarte sub Poarta Sarutului, aranjandu-si cu limba protezele de mult familiare, vor spune ca "Danut al lor" are în vene curajul regelui David care l-a infruntat pe uriasul Goliat si-i vor savura pana la lacrimi discursurile demagogice despre "ciocoi" si despre cei 20000 de mii de euro pe care Danut îi promite.
În urmatoarele 30 de zile de campanie, DD, le va oferi gorjenilor spectacol si circ si-i va cere lui Ponta sa le dea paine.
     Incadrat de o armata de transfugi, traseisti si exclusi din alte partide, pe care i-a obligat sa semneze despagubiri de 2 milione de euro în cazul în care parasesc partidul si îl lasa  cu ochii în soare si mana-n mana cu vedetele oteviste, DD ne spune ca incepe  batalia finala impotriva "ciocoilor".
   Foarte bine, dar intrebarea care se pune este: cine sunt cei care se bat cu "ciocoii"? Fostii "ciocoi"?    Cand a iesit din puscarie si a infiintat partidul care-i poarta numele, îi asigura pe simpatizanti, ca nu va primi în partid niciun traseist si nici o persoana care a mai facut politica pana atunci, declarandu-se adeptul "virginitatii" fiecarui membru. Se pare ca virginele promise sau metamorfozat în "hroaste batrane" a spectrului politic si "curve versate" în ademenirea alegatorului.
     Brat la brat cu Tudor Barbu, realizatorul otevist care candideaza în acelaşi judeţ pentru un mandat de senator, vor bate strazile municipiului Tg Jiu si vor imparti "gogosi" cu chipul Elodiei, sperand ca vor mai fi inghitite odata. Ma tem ca nu, dar si mai tare mă tem, ca DD va ajunge în parlament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu