miercuri, 3 octombrie 2012

DELEGAREA DELEGARII

           În timp ce Ponta încearcă sa-l convingă pe Barroso, iar Mona Pivniceru pe stăpana justitiei europene madam Reding ca vor respecta toate criteriile de transparentă în procedura de numire a procurorului general si a şefului DNA, toţi iepurasii scoşi din jobenul justitiei de Monica Macovei se deleagă între ei, convinsi fiind ca fără ei nu se poate înfăptui actul de justitie si ca sunt de neînlocuit în lupta cu "puscariabilii".
     În plin proces de selectare a canditatilor pentru cele doua posturi, Laura Codruta Kovesi la sfarşit de mandat îl deleagă pentru o perioada de şase luni, pentru funcţia de procuror general, pe domnul Daniel Morar. La randul sau acesta o deleagă pe Laura Oprean, la şefia DNA. Mutări dacă nu primite-n plic de la Cotroceni, atunci sigur aprobate de acolo.
Delegari peste delegari, posturi de conducere la cel mai înalt nivel ocupate fără concurs si toate acestea se întampla fără nici cea mai mica reacţie din partea comisarului european pe justitie, care nu mai conteneste sa ceară celelaltei parţi, criterii de transparentă si proceduri de nominalizare peste prevederile legii.
      Dubla masura si tratamentul diferit aplicat în cazul celor care " vor sa pună mana pe justitie" pe de o parte si a celor care au justitia la picioare pe de alta parte, s-a accentuat în campania pentru referendum din vară, pe baza dezinformarilor transmise de Macovei si gaşca Comisiei Europene si a dus la o adevărată psihoză, cum ca de justitie nu trebuie sa se atingă nimeni, mai puţin ei, cei care se deleagă între ei si care în decursul mandatelor deţinute s-au făcut remarcaţi prin obedienţa fata de o anumită parte a eşichierului politic si prin agresivitatea manifestată fata de adversarii politici ai acestora.
         Cand vine o zi în care se pune problema identificarii unor anumite persoane mai profesioniste care sa-i inlocuiasca pe cei cărora le-a expirat mandatul, numai simplu fapt ca acest demers trebuie iniţiat de ministrul de justitie este de ajuns ca  serviciile sa se puna în alertă, telefoanele sa fie ascultate,convorbirile sa apara în presa si protagonistii sa fie acuzaţi de ingerinţă în actul de justitie, dar cand politicieni ca doamna Macovei, intervin în dosare, dau soluţii sau schimba procurori, doamna Reding si CSM-ul tac malc acceptand tacit amestecul.
        Daniel Morar, noul procuror general delegat care oricum si-a început activitatea de jupan al DNA cu imaginea ştirbită de cele 1,4 miliarde lei datorate lui Liviu Ciupea de statul Roman pentru o arestare nelegale i-au fost sterse cu buretele, achitarile din procesele în care oamenii lui cereau ani grei de condamnare, rechzitoriile subrede intocmite de DNA care au fost lesne de demolat de catre avocati si marele fas din vară cand subordonatii sai fugareau votanti pe ulitele satului anticipand "o frauda masiva" de 1,5 milioane de voturi în conditiile în care s-a dovedit ca votul multiplu nu a depasit 55000 de cazuri.
        Campioni ai luptei anticoruptie, atat Morar cat si Kovesi, au folosit justitia ca instrument de presiune în dosare facute pe picior si bazate doar pe interceptari, reusind astfel sa consacre modelul de justitie televizata a carei unic scop a fost, spectacolul mediatic.
        Din peste 1600 de procurori, cati sunt în tara, eu nu cred ca nu se gasesc doi profesionisti care sa-i inlocuiasca pe cei a caror mandate au fost prelungite si rasprelungite prin delegari. Sunt convins ca se pot gasi zeci de astfel de oameni si mai bine pregatiti si mai profesionisti, dar nu pot garanta ca vor raspunde acelorasi comenzi si cu aceiasi obedienţă. Asa ca mai bine, nu-i schimbam. Cel puţin nu acum, pana în alegeri.
      Pe acest considerent, sunt convins ca toate propunerile Monei Pivniceru vor fi blocate la nivelul CSM, institutie chemata sa avizeze aceste propuneri. Probabil blocajul va continua si dupa alegeri, rezolvarea acestuia fiind una singura: modificarea constitutiei, dacă se va mai face vreodata.
      Interesele sunt mult prea mari si atata timp cat aceste numiri depind de pixul presedintelui, acesta va face tot cei va sta în putere sa mentina la conducerea parchetului general si a DNA persoane obediente domniei sale, asigurandu-si astfel linistea în toate dosarele care il vizeaza si care acum sunt tinute la maftalina invocandu-se imunitatea functiei.
     În tot acest balamuc, o miscare inteleapta a făcut Titus Corlatean, care a trimis-o pe Laura Codruta Kovesi la Bruxelles cu "Steaua Romaniei" infipta in piept de presedinte "pentru merite deosebite in indeplinirea actului de justitie" sa se lupte si cu coruptia lor, ca pe a noastra a anihilat-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu