miercuri, 27 februarie 2013

PRESEDINTELE NE-A "TUSIT" SCRISOAREA PE LIMBA LUI


  In ziua in care a pierdut doua "scule" cu care mesterea la independenta justitiei, presedintele Traian Basescu a iesit la televizor sa minimalizeze pierderea si sa ne explice, inca o data cum e cu "scrisoarea pierduta". Observ ca tot mai des presedintele simte nevoia sa se explice pe sine. Sa-si traduca zicerile si scrierile !
  "Motivul declaratiei de presa de astazi este legat de scrisoarea pierduta..." a spus presedintele inainte de a explica cu cuvintele lui continutul depesei. Cu vocea ragusita si intr-o evidenta criza de tuse datorate cel mai probabil consumului excesiv de gheata, discursul a abordat vesnicele framantari prezidentiale: "lovitura de stat", "atacul institutiilor statului", "desemnarea procurorilor sefi", "raportul MCV" , "intrarea in Schengen" si "ministri penali din guvern".
  Inca odata ne-a dovedit ca se considera singurul detinator al adevarului absolut si singurul care stie ce trebuie si mai ales cum trebuie facut in diverse situatii.
  "Iti trebuie justitie, frate, ca sa intri in Schengen..." spune presedintele fara sa faca vreo referire la evenimentele de la CSM, pentru ca cei aflati in culpa si sanctionati cu revocarea sunt oamenii sai de suflet cu care reformase justitia. Justitia la care se refera presedintele se rezuma la cei doi procurori sefi din numirea carora a facut o adevarata obsesie. Pentru Traian Basescu justitia a fost amanta perfecta pe care a folosito in orice pozitie...in batalia politica. Reforma ei s-a rezumat la numirea celor care-l au pe nasu' in suflet in functiile de conducere, la arestari preventive, la ascultatul telefoanelor si la montatul cu dezlegare oficiala de la stapanire de microfoane si camere de filmat prin birourile si printre cearceafurile dusmanilor politici.
  Acum doua zile scriam ca scrisoarea buclucasa trimisa celor doi copresedinti este instiintarea oficiala a Inaltei Porti de la Bruxelles ca presedintele intentioneaza sa excluda, din procesul desemnarii celor doi procurori, ministrul justitiei. Aseara de la ditamai pupitrul prezidential, presedintele mi-a confirmat aceasta ipoteza declansand un marsav atac de discreditare a ministrului de justitie.
   Din orice subiect, la orice aparitie, presedintele nu uita sa se puna deasupra clasei politice ca si cum domnia sa nu ar face parte din aceasta si proaspat parasutat pe aceste meleaguri,  arata cu degetul spre clasa politica, imparte vinovatii si stabileste verdicte.
   Ramas singur la palat si fara multe din intrumentele de care dispunea pana nu demult, marginalizat politic si fara influienta in actul de guvernare, presedintele are tentatia oricarui copil ramas singur acasa sa se joace cu chibriturile si baga batul prin gardul celor de la USL cu speranta ca va reusi sa-i desparta. In acest sens spre deosebire de iesirile sale anterioare si chiar spre deosebire de formularea din scrisoare, presedintele s-a referit expres doar la eliminarea din guvern a liberalului Relu Fenechiu. El spera ca prin presiunea publica facuta asupra premierului acesta va ceda si-l va revoca pe ministrul transporturilor provacand astfel spargerea USL.
  "Credeti ca statele membre UE nu-si pun problema- ma frate, da din ce e facut minitrul ala al transporturilor de sacrifica astia interesele tarii pentru el?" se intreaba presedintele uitand ca pana nu de mult a patronat un guvern din care facea parte Videanu si Ridzi.
   Daca ar fi de buna credinta si ar fi interesat de intrarea Romaniei in spatiu Schengen n-ar mai baga bete in roate actualei guvernari si s-ar inhama la caruta ca de dat cu biciu m-am saturat sa-l tot vad.
   Dar cum aud ca sa razgandit in ceea ce priveste retragerea din politica dupa ce isi va sfarsi mandatul prezidential cred ca atacurile si zazania vor fi din ce in ce mai virulente pregatindu-si astfel terenul pentru revenirea sa la conducerea PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu