marți, 5 februarie 2013

PDL- ul... PASESTE PE URMELE PNTCD-ului !

   După aproape un an de opooziţie, la alegerile parţiale de duminica PDL a obtinut aproape 5% din votul alegatorilor din Slatina, fiind întrecut de partidul lui Dan Diaconescu cu mai mult de zece procente. Scor mult mai mic fata de cel înregistrat în decembrie a obtinut si în Teleorman.
   Din iunie 2012 si pană în decembrie PDL a pierdut mai mult de un milion de voturi. Între 9 decembrie si 3 februarie 2013 a reuşit sa mai injumatateasca odată electoratul, iar în stilul acesta, probabil în cîteva luni, nu va trece de 3%. Si asta în condiţiile în care guvernul USL, a majorat taxele locale, a introdus impozite noi si a îngheţat salariile, acţiuni ce ar fi trebuit sa le ridice mingea la fileu celor din opooziţie si sa constituie subiecte de atac politic.    Mai ales ca în campania electorală propaganda pedelista, a susţinut ca măsurile de austeritate, au fost cele care au dus la prăbuşirea lor în preferinţele electoratului.
   Ei uite ca nu-i chiar asa! Măsurile de austeritate continua si azi dar nu au acelaşi efect pentru actuala putere, ceea ce demonstrează ca nu ele au fost cele ce au afectat credibilitatea lor politică ci modul arogant în care au fost luate.
   PDL-ul, despre care se spunea ca este singurul partid care ştie sa facă opooziţie, după pierderea puterii din primăvara anului trecut, este paralizat politic si orbecaie în întuneric. Si-a pierdut reflexele si resorturile de a face opoziţie. E si greu, cand aflat la guvernare ai tăiat, ai batjocorit, ai furat mai ceva ca oricare altul aflat în aceeaşi situaţie. Oricat de vocal ar fi acest partid, cine l-ar mai lua în seama?
   După cum arată lucrurile acum, PDL este un partid în moarte clinică. Este aproape imposibil ca cineva sa se impună în interiorul acestui partid, sa-l resusciteze, sa-l scoată din logica campaniei electorale în care a rămas blocat, sa-i pună busola politică în mană, si sa-i arate drumul...
   Imposibil ! Pentru ca toţi sunt la randul lor nişte perdanţi ! Au pierdut lamentabil fiecare în colegiul lui, iar dintr-o gaşcă de perdanţi... pe cine sa pui şef ? Pe cel mai mare... ?
   Ei par acum, mai preocupaţi de împărţitul caloriferelor de prin sedii, sau de "reevaluarea" adversarilor politici, care doar, doar, vor trăda si vor îngroşa randurile parlamentarilor pedelisti.
"Opoziţia pierde toate ocaziile de a face opoziţie " a spus Traian Basescu referindu-se la faptul ca grupul parlamentar PDL nu a atacat la Curtea Constituţională legea privind statutul parlamentarului. "A fost o necorelare..." explica Vasile Blaga vrand sa ascundă sub preş situatia reală a patidului, numai ca astfel de "necorelari" pe vreamea cand hotarau soarta oamenilor nu aveau loc. Atunci, fie ca se umbla prin buzunarele bugetarilor, fie ca se puneau lacate pe usile spitalelor sau fie ca se hotara plata cu ora per-capita pentru profesori, tot timpul pedelistii erau "corelati".
   Părerea mea este ca oricat de mult s-ar strădui acest partid si indiferent cine-l va conduce, va avea o unica soarta.... Cea pe care a avut-o PNTCD-ul în 2000 !
   Pe un teren pe care joacă doar USL, pedelistilor le va fi foarte greu sa-si recapete credibilitatea politică si sa stearga din memoria colectiva guvernarea dezastruoasa, pe care au mosit-o în dealul Cotrocenilor impreuna cu presedintele tarii.
   Nu sunt unul dintre aceea care le plang de mila ! Nu-i treaba mea ! S-o facă domn' presedinte, madam' Udrea, Videanu, Blaga sau Boc, cei care au contruit la dezastrul acestei tari. Cei care au lasat în urma celor trei ani de guvernare, doar vrajba intre oameni,salarii taiate, borduri, gondole si spitale inchise.
   Zilele trecute auzeam ca "daca partidul i-o va cere..." Blaga, este gata sa se angajeze în batalia pentru functia de presedinte de anul viitor. Ramai cu gura cascata, cand vezi cat tupeu pot avea unii politicieni !
  Bre' nea Vasile, mai bine te-ai gandi la alegerile europarlamentare, ca tare ma tem c-o lasati pe coana Macovei si pe iubitica de Eba fara obiectul muncii si fara "loc de dat cu ciocu'"... si-atunci sa vezi ce "reevaluare" iti trage...domn' pesedinte !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu