marți, 19 februarie 2013

BATALIE PE "HOITUL" PDL-ului !





   Între un priveghi si-o spovedanie în fata proaspătului demisionar Papa, Traian Basescu s-a oprit timp de doua ore la B1TV, la masa lu' domn' polcovnic Turcescu sa pună paie pe focul izbucnit în partidul prezidentiabil. Focul mocnit pană la intervenţia cu pricina, are drept miză, conducerea PDL ce urmează a fi stabilita la conventia naţională a partidului din luna martie.
Protagonisti: Vasile Blaga, actualul preşedinte si Elena Udrea, favorita preşedintelui Basescu.
   Revendicand pe buna dreptate ca acest partid este creaţia sfortarilor personale si ignorand cu buna ştiinţa prevederile constituţionale care îl obliga sa stea departe de viaţa politică a partidelor, Traian Basescu se propteste la timona PDL-ului aflat în deriva, stabilindu-si urmaşii si jucand tontoroiul pe capatanile falcoase ale "greilor" potrivnici. Pozitionandu-se împotriva actualei conduceri a partidului democrat-liberal, Traian Basescu face ceea ce a făcut în întreaga sa cariera politică. Se descotaroseste de cei care, candva, l-au ajutat. Este foarte bine cunoscută aceasta meteahna prezidentiala de a se lepăda de orice persoana scapata de sub propriul control, chiar dacă aceasta a jucat un rol hotarator în cariera sa politică.
  Ceea ce dulăii vechi ai partidului trăiesc acum, sub dizgraţia prezidentiala, este ca-n vorba aia românească: " pe cine nu laşi sa moara, nu te lasă sa trăieşti...!" PDL-ul a fost unul dintre partidele care anul trecut, nu l-au lăsat pe preşedinte sa moara. L-a servit la referendum după "pohta" domniei sale. I-a fost loial imbratisand chiar falsa teza a "loviturii de stat", si-atunci, te-ntrebi ce i-a casunat preşedintelui de-si reneaga propriul copil docil?
   Singura explicaţie plauzibilă a dihoniei prezidentiale este sentimentul acestuia din ce în ce mai accentuat ca-i fuge pamantul portocaliu de sub picioare. Ca pierde controlul! Înflăcăratii sustinatori de alta data, nu mai sunt dispuşi sa meargă pe mană preşedintelui considerand aceasta apropriere cauza dizgraţiei generala în care partidul a cazut.
   S-au dus vremurile cand PDL era o forţa, iar Traian Basescu o locomotivă ce tracta aceasta forţă! Acum, acest partid, este doar un biet tramvai vechi impins de o " martoaga" spre prapastie. In aceste conditii, presedintele este obligat sa se gandeasca la viitorul sau. Dupa iminenta plecare de la Cotroceni si după iminenta pierdere a imunitatii, el nu va mai dispune de parghiile de care dispune astazi. Nu procurori aserviti, nu servicii secrete, nu ANI, nu curte constitutionala. Nimic. Si atunci un partid care sa-i fie loial, sa-l sustina în toate cele...ar fi singurul pion de sprijin.
  Ori pentru realizarea acestui scut personal, are nevoie la conducerea PDL de o persoana apropiata domniei sale. Cine-i cea mai apropiata ? Elena Udrea. Cu ea a mers la chiolhanuri, la nunti la revelioane... Si mai mult decat atat, Elena Udrea, este cea care a invatat politică de la preşedinte.
   Cu julituri în genunchi de la partidele de politică  consumate în cancelaria prezidentiala, destolita de fustele-i mulate si mult prea scurte cu care ne obisnuise, descocotata de pe tocurile cui si desposetata de posetele "cu care a venit în politica", Traian Basescu o vara pe blondina, pe gatul PDL-ului, drept unica solutie a acestuia pentru mantuire, riscand prin aceasta manevra, sa provoace un incendiu mai mare decat cel de la Rouen si riscand sa-nparta in bucati ...flota portocalie.
   Este exact ce-i trebuia PDL-ului sa moara mai repede. Sa treaca de la starea de muribund la cea de hoit...politic!
   Nu am auzit pe nimeni, nici chiar sustinatorii ai doamnei, sa creada ca Elena Udrea in fruntea PDL ar insemna salvarea acestuia. Fie ea sustinuta si de Victor Ponta, ( o ironie a premierului ) nu va reusi sa resusciteze si sa-nvie partidul. De fapt nu stiu niciun partid care odata intrat in dizgratia generala a electoratului a reusit sa revina. Uitandu-ma in urma, la istoria recenta a partidelor politice, constat ca niciun mort nu s-a mai intors de la groapa.
 Nici PNTCD-ul ! Nici PUNR-ul ! Nici PRM-ul !
   Singurul lucru pe care l-ar putea reusi Elena Udrea este sa-l ingroape frumos. Cu fanfara !
   Iar bomboana de pe coliva sa fi ea !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu