luni, 4 februarie 2013

DUMINICA LA PRANZ, PRESEDINTELE NE-A SERVIT MCV-UL


   Duminica, pe la pranz, cand încă popa nu ieşise din biserica, şeful statului le-a servit românilor dejunul. Aceiaşi ciorbă reincalzita cu care ne-a obişnuit la fiecare apariţie televizata.
   Sub pretextul explicarii corecte a raportului, preşedintele ne-a servit aceeaşi poveste cu "mogulii" si trusturile lor de presa care linseaza procurori si judecători ce-l au pe "nasu' în suflet", cu lovitura de stat si neindeplinirea ordinelor date de Barroso, cu CSM-ul care trebuie sa propună procurorii si cu miniştri penali din guvern.
Aceleaşi ziceri, aceleaşi vorbe, aceleaşi hahaieli...Nimic nou sub soare ! Poate doar ora declaraţiei ! Ne obisnuisem cu ieşirile prezidentiale mai pe sub seara, pe la 18:30 ! Acum la ora 13 ! Sa fie o schimbare în programul prezidential ori s-a luat în calcul faptul ca duminica omului îi este mult mai greu sa stea "pe uscat" toata după amiaza?
   Preşedintele si-a justificat intervenţia prin faptul ca "de la nivel oficial, al celor mai importante instituţii, reacţia nu a fost corecta". În aceste condiţii si-a propus sa ne scoată din prostie si necunoaştere explicand, el, naţiei, cum trebuie înţeles un document, clar pentru orice ştiutor de carte. Si uite-asa, am fost nevoiţi sa ingurgitam "citania" preşedintelui despre MCV, ce s-a vrut a fi o lecţie despre mecanismele si valorile europene si a sfarşit prin a fi "poziţia oficială a României". O poziţie slugarnica si de supunere, ca sa-i cadă bine la ranza lui Barroso si celorlalti functionari europeni.
   Dincolo de dantelariile de suprafaţă gen " nu ca spun, dar vreau sa zic" preşedintele ne-a comunicat ca singurii care au dreptate sunt functionarii Comisiei Europene care au întocmit un " raport corect, bazat pe fapte si acţiuni". Pe faptele si acţiunile poporului care nu ştie sa-si facă treaba, a parlamentului care colcăie de corupţi, penali si incompatibili, a guvernului care obladuieste miniştri ce au probleme cu justitia lui Morar, si a presei care duce campanii de linsaj la adresa instituţiilor statului de drept.
   Romanul, creştin si cu frica de Dumnezeu a rămas cu sarmaua-n gura ascultandu-si preşedintele cum vorbea despre dosarele penale ale oamenilor politici, făcand abstractie de propria persoana desi, este primul din istoria României cu dosar penal la instalarea în functie. Faptul ca dupa Morar ia pus dosarul la pastrare invocand imunitatea functie de presedinte nu-l face nici mai alb nici mai cinstit. Si nici nu-i da dreptul sa arunce cu piatra...
   Datorita acestei politici de slugarnicie fata de tot ce emana functionarimea europeana, tarii noastre, în cei sase ani de la aderare, i-au fost puse condiţii din ce în ce mai dure si mai aberante. Toate în numele " democratiei europene" si a valorilor ei! Conditii pe care niciun alt stat occidental nu le respecta.
   Toate acestea se intampla pentru ca suntem saraci si depindem de banii lor si avem politicieni care nu stiu sa bata cu pumnul in masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu