joi, 31 ianuarie 2013

DE LA "COOPERARE"... LA "CONDITIONARE" !


   Comisia Europeană, prin purtătorul ei de cuvant dl Mark Gray, a prezentat ieri, raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
  " Raportul releva ca, deşi s-au înregistrat progrese în ultimele şase luni, România trebuie sa facă mai mult pentru independenţa justitiei si statul de drept, întrucat nu a aplicat toate recomandarile Comisiei Europene. Deşi respectarea statului de drept a fost restaurată, instabilitatea instituţiilor juridice ramân un motiv de ingrijorare. Comisia a primit numeroase sesizari privind hărţuirea unor persoane din cadrul sistemului juridic" a spus purtătorul de cuvant al Comisiei.
   Raportul face referire în premieră de altfel, la "campaniile de presa împotriva instituţiilor statului" si menţionează " hărţuirea unor oficiali cheie" în mass-media.
  Mai întai aflu de la functionarul european ca raportul a fost întocmit pe baza "numeroaselor sesizari" !
  "Sesizarile" despre care vorbeşte Mark Gray, sunt de fapt "praduieli" marca Macovei, sau " dat cu ciocu' " marca Haineala, ceea ce explica reluarea în textul raportului a tuturor temelor de atac folosite de preşedintele Traian Basescu în spaţiul public: cu instituţiile statului "abuzare" si "siluite" de "Moguli" si trusturile lor de presa, cu politicienii "corupţi si incompatibili" sesizati de alti "incompatibili" de la  ANI, si cu procurorii "aleşi" de Haineala, Danielet si Ghica, "fecioarele" justitiei reformate de preşedinte.
   Politrucii de la Bruxelles au comis în redactarea acestiu raport un abuz grav si fără precedent, incluzand referiri la adresa presei. Aceste referiri contravin principiilor tratatului de la Lisabona si nu au nicio legatură cu Mecanismul de Cooperare si Verificare, deoarece acest mecanism priveşte starea justitiei si nu modul cum activitatea acesteia este reflectată în presa. Uniunea Europeană prin statutul ei garantează libertăţile fundamentale ale cetatenilor, libertatea de exprimare si libertatea presei. Numai ca, în ceea ce ne priveşte, Comisia Europeană a devenit un fel de poliţie de proximitate ce se ocupă cu "barfe si turnatorii" intre vecini,  ceea ce dovedeste faptul ca "democraţia în stil occidental" înseamnă pentru tari ca România, sa faci ceea ce spune "popa" nu ceea ce face el...!
    Si uite-asa de la "cooperare" s-a ajuns la "conditionalitate, constrangere si control"!
   După pofta birocraţilor de la Bruxelles, presa din România, ar trebui s-o lase mai moale si sa nu-i mai sperie pe bieţii magistraţi. Nici pe cei cu "nasu' în suflet"...nici "puicutele" devenite peste noapte "fecioare a dreptatii" si nici " hroastele" cu radacini în securitatea comunista care au ajuns sa cantareasca constitutionalitatea dupa bunul lor plac! Ca vezi Doamne, se simt "hartuite" daca le dezvalui trecutul, daca le fluieri pe strada sau daca faci misto' de cum se dau în staba pe facebook.
Sa fie clar! Un magistrat nu poate fi intimidat, ca orice "domnisorica" neprihanita, de " atacurile" presei decat daca, se simte cu musca pe caciula! Daca are bube-n cap sau scheleti în dulap...! Altfel nu merita statutul de magistrat!
   Intemeindu-si rapoartele doar pe "para" si "turnatorie", constat, ca de la an la an, conditiile puse Romanii de mai marii Europei, sunt tot mai absurde. Anul trecut s-a impus un procedeu de numire a procurorilor contrar legislatiei, acum vad ca nu a fost suficient de transparent si se vrea altceva. In vara la referendum, a fost ignorat votul celor 7,5 milioane de oameni care s-au exprimat pentru demitere si preşedintele a fost repus în functie, iar acum ne cer sa cenzuram presa.
Oare ce mai urmeaza?
   Probabil aceeasi politica de "colonizare" - cum spunea Ilie Serbanescu. O piata de desfacere pentru produsele lor tot mai scumpe, si un teritoriu ce trebuie cotropit, daca nu cumva a si fost.
   Printr-o politica servila, dusa în genunchi de toti politicienii care s-au perindat prin palatele acestei tari, acceptand cu supunere toate conditiile si criteriile impuse de Inalta Poarta, am pierdut tot ! Am pierdut agricultura, am pierdut dreptul de a produce, am pierdut resursele si mai ales independenţa!
   Nu avem voie sa avem industrie, resursele trebuie exploatate de altii, sistemul energetic trebuie rapid privatizat pe bani de nimic unor baieti de-ai lor, Posta trebuie maritata..., CFR Marfa la fel, si toate astea pentru suntem saraci lipiti pamantului, pentru ca ne-am vandut lor si suntem la mana lor. De mult nu mai avem dreptul sa batem cu pumnul, ba luam si palme daca cumva indraznim sa ridicam capul.
   Pana cand nu vom inceta sa ne mai turnam unii pe altii, pana cand guvernantii nostri nu vor avea coloana vertebrala în fata Europei si a functionarilor ei, nu intrevad nicio schimbare de atitudine fata de tara nostra. Pentru ca, asa cum dracu' nu pacatuieste el personal, ci pacatuiesc cei care-i cad în mreje, asa nici Comisia Europeană nu pacatuieste punandu-ne conditii, ci pacatuiesc politicienii nostri care le accepta.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu