vineri, 18 ianuarie 2013

" L-AM SCAPAT DE PUSCARIE PE BASESCU"


   Joi, presa a vehiculat o serie de stenograme din dosarul lui Puiu Popoviciu aflat pe rolul Curţii de Apel Bucuresti.
   În discuţiile, interceptate, dintre acesta si alte persoane se fac mai multe referiri la preşedintele Traian Basescu.  Popoviciu se laudă, ca l-ar fi scăpat în 2004, pe preşedinte, de arestarea iminenta din dosarul flota.
" Am un amic pe care...l-am scăpat de puşcărie, de arestare. Trebuia sa fie arestat pe nouăsprezece iulie 2004, sub influenţa lui Nastase...Traian Basescu"
  Controversatul om de afaceri povesteste în aceleaşi stenograme, ca avand o relaţie foarte apropiata, la vremea respectivă, cu Talpes fostul şef SIE, a intervenit în favoarea preşedintelui.
  Într-un comunicat de presă, institutia prezidentiala afirma, ca Traian Basescu nu a avut niciodată "întrevederi si convorbiri private" cu Puiu Popoviciu si ca tot ce acesta spune, sunt simple invenţii.
   În lumea business-ului sunt oameni de afaceri care se comporta ca nişte "bisnitari". Le place sa se facă apreciati si respectaţi, laudandu-se cu relaţiile, pilele si cunoştinţele pe care le au. Cu atat mai puţin neobişnuit este, ca ginerele comunistului Dinca ( Te-leagă), ditamai investitorul, cercetat penal pentru afaceri dubioase, se laudă cu prietenia preşedintelui. Ca bea cu acesta, cand are chef, un pahar de whisky sau ca fica-sa inca ii "sărută mana".
Numai ca în cazul de fata nu vorbim doar de laude, sunt si fapte:
   Este arhicunoscut ceea ce a făcut Puiu Popoviciu. Prin 2000, cand primar al capitalei era actualul preşedinte, a pus mana pe vreo 230 de hectare de teren aparţinand Universităţii de Agronomie. Cand afacerea a ajuns pe mana procurorilor, Traian Basescu, devenit preşedinte, îi sărea în ajutor: " Unde-i crima lui Popoviciu, ca a făcut o investiţie de miliarde?".  Cand presa a relatat ca fiica cea mare a preşedintelui, "si-a tras" un ditamai apartamentul, tocmai în complexul construit de Popoviciu pe terenul luat cu japca, s-au invocat "vanzările anterioare".
   Acum, cand apar aceste stenograme, ni se comunica, ca preşedintele nu a avut întrevederi private cu acesta. Si-i dau dreptate...ca doar, dacă bei un whisky " gratis si cu gheaţă" în biroul prezidential cu cel mai controversat dezvoltator imobiliar, îl bei " oficial", nici de cum "privat".
   Nu-i la fel cu spritul servit în carciumă cu nea' Gigi, pe vremea cand cei doi erau apropiati. Ăla da,... a fost un sprit "privat".
   Cu negările prezidentiale ne-am obişnuit de pe vremea " demisiei în cinci minute" sau a "improprietaririi" din Mihaileanu.
   "Nu-l cunosc..." a fost raspunsul favorit al preşedintelui de fiecare data cand presa facea dezvaluiri despre anturajul controversat si dubios al acestuia.
  "Nu-l cunosc..." pe Casuneanu, desi faceau impreuna afaceri cu terenuri si masini. "Nu-l cunosc..." pe Bercea Mondial, desi acesta îi lega salbe de aur la gat, Primei Doamne.  "Nu-l cunosc..." pe Blejnar, "nu-l cunosc..." pe copilul palmuit... iar acum nici pe Popoviciu " nu-l mai cunosc".
   Sunt foarte curios sa vad, pana la sfarsitul mandatului, pe cine nu va mai "recunoaste" preşedintele. 
   Pe Boc?... Pe Udrea?... Sau propria-i persoana?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu