joi, 17 ianuarie 2013

HA...HAI(ne)ALA DIN CSM

   Ceea ce se întampla astăzi în CSM, tot scandalul, este urmare a influenţei politicului în justitie.
   Dacă în urma cu un an, oameni simpli, au ieşit în strada pentru al apară pe doctorul Arafat de presiunile exercitate asupra sa de preşedintele statului, declansand astfel, ample proteste de strada ce au dus la dăramarea a doua guverne, acum magistraţii din aceasta tara au răbufnit, ne mai putand sa accepte politizarea excesivă din sistemul judiciar.
   Totul a început pe 4 ianuarie, ca consecinţă a votului dubios prin care tripleta basista din CSM, Ghica- Haineala- Danielet, au pus mana pe aceasta instituţie . Alegerea unui procuror în fruntea CSM, a nemulţumit întreaga masa de judecători care au solicitat anularea alegerilor si demisia de onoare, demarand, totodată, procedurile de revocare a membrilor CMS, în instanţele pe care acestia le reprezintă.
   Astfel s-a declanşat războiul dintre procurori si judecători.
  Judecătorii, Tribunale si Curti de apel votează pe banda rulanta revocarea din funcţia de membru al CSM a judecătoarei Alina Ghinea- fost preşedinte CSM si actual candidat la funcţia de vicepresedinte- si a judecatorului Cristi Danielet - reprezentantul judecatoriilor în consiliu- socodindu-i vinovaţi pentru alegerea, prin încălcarea cutumelor, a unui procuror în fruntea instituţiei.
    De partea cealaltă, a aparatorilor ultimului 'bastion" basist, s-au pus în mişcare "instituţiile statului" dragi preşedintelui si "datu-l în gat" la Înalta Poarta Europeană a imixtiunii useliste în actul de justitie.
   Mai întai a intrat în acţiune ANI, draga ANI, care din dorinţa de ai satisface poftele si fanteziile preşedintelui, l-a luat la verificat pe judecatorul Horatiu Dumbrava, fost preşedinte CSM, pentru un posibil conflict de interese în materie penală.
   Apoi, contestata, Oana Haineala- Schmidt, s-a urcat în avion, fudula si cu jalba în mana si a aterizat la Bruxelles, ca sa "clampaneasca" ceva independent la adresa guvernului Ponta, sa zugraveasca în imagini apocaliptice situaţia justitiei din România si sa obţină mangaierea de la fraţii mai mari din Europa si promisiunea acestora, ca premierul si gaşca lui uselista, vor fi urechiati în viitorul raport pe justitie.
    Planul de intoxicare a celor de la Bruxelles, a fost pus la cale pe filiera Macovei- Kovesi si se vrea a fi, o tot atat de eficienta arma de lupta ca cea din vara, de la referendumul de suspendare, cand chestia cu "lovitura de stat" a prins, si europenii s-au implicat de partea preşedintelui, cerand conditii drastice pentru procesul de demitere si criterii neconstitutionale în desemnarea procurorului general si sefului DNA.
   Acum, magistraţii "nu au dreptate" nici ei, asa cum nu au avut nici cei 7,4 milioane de oameni care au votat pentru demiterea preşedintelui. Nimeni nu are dreptate, în afara lor...
   Acesta este statul reformat de Basescu si justitia lui independenta, bazata pe ascultarea telefoanelor si fabricarea dosarelor de santaj. Utilizarea santajului ca factor de presiune pentru toti cei numiti în functii, este cheia acestui regim.
   Tovarasi si turnatori ai epoceii de aur, spagari de-o viata, prieteni cu infractorii din dosare, rude ale rudelor cu functii, procurori si judecători cu trecut si mape profesionale patate, baieti destepti si afaceristi capitalizati din banii statului, sunt favoritii statului raformat de preşedinte. Toti pot fi controlati si raspund slugarnic la dorintele celui care i-a uns în functie. Cu astfel de oameni sunt acoperite toate instituţiile statului iar justitia, nu face nota discordanta.
   Procurori Sefi si presedinti ai CSM, ce au bagat oameni nevinovati in puscarie, judecători la Curtea Constitutionala care au colaborat cu securitate sau au falsificat examene de admitere, sefi ai integritatii nationale acuzati de propria lor familie ca si-au "cumparat" funcţia, judecători de instanta cumetriti cu infractorii si politisti violatori sunt cei care impart dreptatea, dupa cum si de unde, suna telefonul ... si marii reformatorii a sistemului.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu