marți, 29 ianuarie 2013

VOICULESCU JOACA "LEAPSA" CU JUDECATORII


     Dan Voiculescu si-a anunţat ieri demisia din senat, la doar o săptămana după ce a depus jurămantul pentru un nou mandat de senator.
  " Începand de astăzi renunţ la imunitatea parlamentară. Las justitia sa-si facă datoria, ca atare demisionez din senat" a spus Voiculescu în plenul senatului.
    Chestia cu imunitatea e praf în ochi...nu de imunitate avea el nevoie, deoarece dosarul se judeca deja, iar imunitatea îi protejeaza pe parlamentari doar la arestarea preventivă si la perchezitie, nu si în faza de judecată. Ceea ce îl interesează pe Voiculescu este "cine" si mai ales "cand" îl judeca.
   Renuntand la calitatea de parlamentar dosarul în care este inculpat se reintorce de la Înalta Curte de Casaţie si Justitie la Tribunalul Bucuresti. Prin acesta manevra evita acel "complet negru" de judecată, asa cum este el denumit în folclor, ales bineinţeles "aleatoriu", care l-a condamnat si pe Adrian Nastase. Au fost destule voci care au spus, ca pe 31 ianuarie, acest complet pregătea executarea lui Voiculescu, la fel ca pe Nastase.
   Neincrederea în imparţialitatea acestor judecători l-au forţat sa ia o astfel de decizie. Este pentru a doua oară. El a mai făcut acelaşi lucru în precedenta legislatură într-un moment în care, dosarul în care era inculpat, se afla în mainile judecatorilor ICCJ. Dosarul s-a întors atunci la Tribunlul Bucuresti de unde iar a fost retrimis ICCJ, în decembrie 2012 după realegerea lui în parlament.
   Ping-pong cu dosarul pe la uşile instanţelor, speculand o breşă a procedurii!
Ilegal nu-i ! Imoral, poate ! Dar ţineţi cont ca o astfel de speculare a procedurii se întampla în tara în care, însuşi preşedintele ei, îndemna alegătorii sa nu se prezinte la vot, pentru a nu se îndeplini tot o astfel de procedura... Ilegal nu a fost nici atunci ! Imoral, sigur !
   Trăim în tara în care procedura este de multe ori mai importantă decat fondul, iar cei cat de cat familiarizati cu actul de justitie ştiu, ca orice judecător pune mai întai în discuţie obiecţiile procedurale si deabia după soluţionarea acestora se intra în discutarea fondului.
   Nu discut acum despre păcatele lui Voiculescu. Nu vreau sa-l "albesc". Dacă-i vinovat, sa se ducă la puşcărie- si pentru felul în care a făcut averea si pentru colaborarea cu securitatea- dar nu-l pot învinui pentru ca, probabil sfatuit de avocaţi, joacă ping-pong cu propriul dosar de la o instanţa la alta, tergiversand astfel judecată lui.
   În război toate armele si strategiile sunt permise, iar dacă justitia asta reformata de domn' preşedinte are asemenea scăpări si judeca oamenii funcţie de demnitatea pe care vremelnic o deţin, sa-i fie de bine ca-si merită soarta....Foarte bine le face fugarindu-i pe judecători de la o instanţă la alta. Pai ce-ar vrea ei ? Sa se pună  în genunchi si sa aştepte, spasit, pedeapsa...Nu nene, se lupta! Cu toate armele legale !
   Hai sa nu ne dam fete mari ! Toti am face la fel dacă am fi pusi în aceeasi situatie! Nu cred ca exista om care avand un necaz, chiar vinovat fiind, nu face tot ce depinde de el pentru asi salva pielea. Si-atunci de ce sa dam cu pietre dacă nici unul din noi nu-i fara pacat?
   Nu doresc nimanui sa ajunga în situatia de a fi judecat, la fel de "impartial", cum a fost judecat Nastase. Nici sa aiba parte de un proces lung, de cativa ani, la capatul carora sa fie condamnati fara nicio proba si cu o motivare ridicola. Nimeni nu merită asa ceva! Nici chiar Voiculescu!
Pentru ca asta nu-i justitie...ci prigoana !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu