luni, 7 ianuarie 2013

"SFANTA" HUIDUIALA A MORTILOR

   M-am uitat cu stupoare zilele astea la "spectacolul" televiziunilor care, ca într-o întrecere socialista, au întors pe toate feţele corpul neînsufleţit al marelui regizor, i-au pus pe tarabă averea, au căutat în lumea largă fii nelegitimi si presupuşi mostenitori, i-au hăituit si batjocorit soţia ca "s-a îmbrăcat în alb curva dracu'...", ca n-a plans destul, ca a scris pe coroana in engleza sa nu inteleaga nimeni... si ca si-a ars soţul ca pe un caine împotriva invatamintelor bisericesti si a poftei de circ a gloatei credincioase.

   Un om, indiferent cine ar fi acesta, cu atat mai mult unul de talia lui Sergiu Nicolaescu, nu merită sa treacă la cele veşnice în acest fel. Cu nesfarşite polemici televizate, cu îndemnuri ale înaltelor feţe bisericesti sa-i fie încălcată ultima dorintă, cu chemări la tribunal a mortului, cu măsuratul sicriului, cu strigăte de "huo", cu număratul banilor din conturi, a caselor, a femeilor ce i-au trecut prin pat în timpul vieţii si cu nascocitul asa-ziselor odrasle ce apar totdeauna după ce moare un om, ca sa-si ceară partea.
   De grija ratingului tv, a liniştii clerului bisericesc si de gura lumii nu mai ai dreptul sa trăieşti, sau sa pleci din lumea asta, asa cum îţi doreşti.  Esti obligat sa-ti pui viaţa si moartea pe tarabă pentru mulţumirea generală a celor care, oricum, ştiu mai bine decat tine, cum sa trăieşti, sa mori si sa fii înmormantat.
Oare cat de cre(ş)tin poţi sa fii , sa ajungi sa crezi, ca asta-i TREABA TA? 
   Nu ar fi oare mai demn si mai înţelept ca astfel de momente triste si dureroase sa fie depăşite cu calm, în rugăciune si în tăcere...? Sa încetăm sa mai fim doar o populatie a acestui teritoriu si o sleahta de pretinşi credincioşi ce zbiara la căpătaiul mortului: " Huo !!!...Ruşine !!!...Ardă-te-ar  focu' iadului...curvo' !!!" 
   Oricat de credincioşi ne-am crede, nu ne da nimeni dreptul de a judeca deciziile altei persoane, iar credinţa pe care o invocăm ar trebui sa ne reaminteasca cuvantul  RESPECT.
   Respect pentru oameni si pentru deciziile lor, respect pentru morţi si pentru durerea familiei lor...Altfel, totul e circ si batjocură... iar mortu-i tot mort !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu