joi, 24 ianuarie 2013

INCA O "IESIRE" MARCA TRAIAN BASESCU


  Ştiţi povestea cu barbatul care si-a pus nevasta moartă în fereastra ca sa-i ia pensia...Ei ! Asta s-a întamplat aseară !
  Barbatul Traian Basescu si-a pus funcţia de preşedinte pe "sticla" televiziunilor s-o vadă poporul. Sa-si aducă aminte de el si de funcţia pe care o deţine...
  Din ce în ce mai mult, se dovedeste faptul ca după alegeri si mai ales după semnarea acordului cu Ponta în care si-au împărţit atributiile, Traian Basescu este obligat sa "iasă" si sa arate oamenilor ca mai trăieşte. Politic vreau sa zic.
  La începutul discursului sau de aseară, a precizat de doua ori, ca aceasta "ieşire" la presa nu făcea parte din programul domniei sale. Ei na ! S-o spună lu' Mutu !
  Sunt absolut convins ca a fost premeditată. Sigur, nu pot dovedi acest lucru, dar mă bazez pe faptul ca preşedintele simte si are nevoie sa "iasă", sa se dea viu politic, sa lase impresia ca are controlul butoanelor...Mai mult pentru ai lui, pentru servicii, procurori si pentru basisti.
   Întîlnirea dintre domnia sa, premier si cei doi preşedinţi de camera, care culmea a avut loc la solicitarea preşedintelui, acceptand chiar sa meargă în biroul lui Crin Antonescu de la senat, a fost doar un pretext pentru apariţia în fata camerelor de aseară.
  Singur si închis în turlele Cotroceniului, ne mai avand zăpadă pe la Predeal ca sa se dea cu sania, s-a gandit scarpinandu-se pe..."cum sa fac sa mai ies pe sticla sa mă vadă lumea ca încă suflu...,ca trăiesc...". Si atunci, în cea mai pură politică damboviteana se autoinvita la o discuţie.
  Dacă ar fi fost refuzat, ar fi spus; " uite ce aveam eu de discutat, iar Ponta si Antonescu în dispreţ fata de interesele ţării, nu sunt interesaţi nici de MCV, nici de aderarea la spaţiul Schengen..."
 
Dar daca tot a făcut-o, hai sa vedem ce-a spus:
   Mai întai, tot înainte ca soldatul sovietic la Stalingrad, cu MCV-ul si Schengen-ul, care au devenit în mană preşedintelui instrumente de lucru "sfinte". Adevărate "sfinte moaşte", la care trebuie sa ne-nchinam fără obiecţii. Critica adusa "celor sfinte" este considerată unealtă diavolului si blasfemie... Servilismul umil al conducatorilor noştri în fata instituţiilor europene a dus la acceptarea schimbării înţelesului pe care îl are "C" din titularura.  Am aceeptat ca "cooperare" sa însemne "control". Si de-aici necazul...
  Apoi a urmat povestea cu demisia: " Odată cu cei 588 de parlamentari îmi depun si eu mandatul". Nimeni mai crede. Este încă o poveste pentru urechile mulţimii, a unui politician versat în a lansa pe "piata" teme manipulatoare. Ştie prea bine, ca dacă si unul singur, din cei 588 nu îşi da demisia, în condiţiile actualei Constituţii, nu se pot organiza alegeri anticipate. E truc vechi si des folosit de preşedinte...! Cand nu vrea sa faca ceva, pune conditii inacceptabile si nerealiste !
  La fel si cu " modificarea rapida a Constitutiei". Stiindu-se bine cat de greoi este traseul si cat de complicate sunt procedurile, adoptarea rapida a unei noi Constituţii ramane doar o "zicere" a preşedintelui pentru naivi si necunoscatori.
  A urmat aluzia la Rege: " Presedintii nu au posibilitatea si onoarea de a abdica, ei trebuie sa îşi duca mandatul asa cum e si atat cat este..." Normal ca presedintii nu pot abdica, pentru ca a abdica inseamna a renunta la tron. Presedintii nu sunt regi oricat si-ar dori unii, asa ca poate vorbim de... demisie. Sau la Cotroceni nu s-a auzit de asa ceva?
  Presedintele a tinut sa precizeze ceea ce inseamna în opinia sa " transparenta" în procesul de desemnarea a procurorilor: "...sa ne intalnim cei trei factori implicati. Ministrul Justitiei, CSM si Presedentie ne intalnim si stabilim mecanismul sau omul..."  A !!! Transparenta e la Cotroceni! De-acolo vine lumina în cazul procurorilor! Dacă nu se dincuta cu preşedintele...nu este transparenta în procesul de desemnare? Pai parca tocmai stabilisem ca presedintii nu sunt...Dumnezei! Degeaba...unii chiar se cred...!
  Dacă ar fi sa concluzionam, aseară, preşedintele s-a plans ca astia de la USL, de pe pozitia majoritatii zdobitoare pe care o au în parlament, nu discuta si nu se mai sfatuiesc cu el...
  Cum ar spune un europarlamentar cunoscut: " Astia de la USL nu vrea sa vorbeste cu mine...!" 
 
P.S. Cum Elena Udrea nu putea sa nu deschida si domnia sa gura, referitor la aceasta intalnire, l-a acuzat pe Antonescu de prea multa transpareanta. Aceasta spune ca astfel de discutii dintre oamenii politici  nu ar trebui sa ajunga în presa....
Cine vorbeste de prea multa transpareata! Tocmai persoana care a promovat-o! Fie aratandu-si chilotii, fie purtand fuste minuscule sau decolteuri fără sfarsit...! Si în afara de asta, ea este persoana care a adus în spatiu public " biletelul roz", cel care a provocat scandalul dintre preşedinte si primul ministru din acea vreme.
Atunci despre ce vorbim ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu