miercuri, 2 ianuarie 2013

VOM FI AICI...CU OCHII PE EI.

Fotografie: Schimbare :)) După ce mi-am revenit din mahmureala sarbatorilor, mai bătran cu un an dar poate si mai înţelept (sper),... mă aşez, iar, în fata calculatorului si redevin UN VOTANT DIN ROMÂNIA cu opinii, cu sperante si aşteptări...
  Anul 2012 a fost, din punct de vedere politic, un an tumultos. A fost anul în care au căzut doua guverne la presiunea demonstranţilor din Piata Universităţii si  din celelalte oraşe, a fost anul în care opoziţia a devenit putere iar puterea opooziţie, a fost anul alegerilor locale si a celor parlamentare si a fost anul suspendării preşedintelui si al referendumului de demitere. 
  Alegătorii au avut treaba în 2012. Au fost chemati de trei ori la urne pentru asi spune părerea. Si au făcut-o. Din răzbunare si cu ura fata de cei care i-au guvernat în ultimii ani, sanctionandu-i. Mai întîi le-au detronat primarii si preşedinţii de Consilii Judeţene, ce păreau veşnici în acele posturi. Apoi la referendum, preşedintele a primit palma celor 7,4 milioane de români ce l-au trimis acasă, iar în decembrie la alegerile parlamentare au avut parte de cea mai usturătoare înfrîngere. 
   Aroganta si dispreţul fata de cetăţean, cu care au guvernat tara s-au întors împotriva lor, facandu-i sa trăiască umilinta intrării în parlament pe usa din dos a redistribuirii. Pe sistemul de vot uninominal pe care îl tot propavaduia preşedintele de la pupitrul prezidential n-ar fi intrat în parlament decat 3-4 portocalii, iar partidul lor ar fi devenit o poveste cu " a fost odată..." . 
  2012 a fost, anul în care pentru prima data, de la alegerile din 90, o formatiune politică a obtinut majoritatea absolută direct de la alegatori nu prin aranjamente post electorale, dar si anul în care partidul lui Dan Diaconescu a sărit din tomberonul demagogiei direct în parlament. 
  A fost si anul victoriilor, ce-i drept adjudecate la masa verde. Mai conteaza? Răman contabilizate în palmares. Marele invingator al anului care tocmai s-a încheiat, a fost... ( cine altul???)...preşedintele Traian Basescu, care, după chiolhanul din garaj, a fost declarat treaz de experţii Inaltei Pporţi Europene si de alte şase "matracuci" constituţionale si repus pe fotoliu prezidential de la Cotroceni împotriva voinţei populare. 
  Cred ca anul care tocmai a început va fi unul la fel de tumultos dar pe plan legislativ.
  Dacă noul guvern si actualul parlament îşi vor respecta promisiunile din campania electorală, anul acesta se va modifica constituţia în sensul stabilirii cu precizie a prerogativelor functiei de presedinte, a atributiilor Curtii Constitutionale si modificarea sistemului electoral. Sunt premize ca acesta revizuire a constitutiei sa aiba loc. PNL-ul doreste revizuirea. PSD-ul are interes sa o revizuiasca. Majoritate parlamentara au. Trebuie doar vointa.
  Vom vedea daca au...Vom fi aici...cu ochii pe ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu