joi, 7 martie 2013

SI "MASONII" PARASESC CORABIA, NU DOAR SOBOLANII !



  Intotdeauna inaintea unei primejdii iminente si de mari proportii pe o corabie, spun batranii lupi ai marilor, ca sobolanii simt pericolul si parasesc corabia.
  Ca exista sobolani pe corabia portocalie nu exista nicio indoiala, ca aceasta corabie se afla in fata iminentului naufragiu iarasi nu poate fi pus la indoiala, numai ca odata semnalat pericolul, corabia democrat-liberala care in aceste momente nu are un comandant ci doar vreo trei aspiranti, este abandonata rand pe rand de secunzi. Tocmai cei care potrivit legilor marinaresti ar trebui sa fie ultimii care s-o faca !
  Direct de pe puntea de comanda, acestia se arunca in valtoarea valurilor politice unde ii asteapta colacul de salvare liberal. Fie ei masoni sau nu, fie doar sobolani si-au data seama ca "Biruinta " lui Base' se rupe si se scufunda, si-atunci incearca sa salveze ce mai este de salvat, adica propria cariera politica.
  Plecarea lui Mihai Stanisoara- al doilea secund care paraseste corabia dupa Frunzaverde- la PNL este pentru PDL o grea lovitura, incasata direct in plex. Semnalul pe care aceasta "tradare" il transmite este unul foarte serios care cu siguranta va fi urmat si de altii, cata vreme luptele bezmetice din interiorul PDL garanteaza mai degraba spargerea sau si mai grav disolutia acestui partid.
  Imediat cei care inca mai spera in redresarea partidului sau care, mai probabil, ar pleca si ei dar nu au unde, au sarit ca arsi catalogandu-si fostul coleg "un gunoi" care a "tradat", uitand ca partidul la facut pe rand: ministru, consilier prezidential si sef de grup parlamentar.
  Orice om cu scaun la cap se intreaba ce la determinat pe Mihai Stanisoara sa renunte la doua functii importante, cea de prim-vicepresedinte in PDL si cea de sef al grupului parlamentar PDL in camera deputatilor ? Aceasta dilema a fost lamurita de Berceanu, un alt greu al democrat-liberalilor, care a spus ca decizia acestuia a fost influientata de Frunzaverde prieten si confrate de loja masonica cu Stanisoara.
  Proaspatul liberal se apara spunand ca  nu avea ce sa tradeze atata timp cat " azi, e un adevar dureros pentru PDL, partidul nu are niciun proiect..."
   Stategic, liberalii nu se uita in gura lui Berceanu si incearca sa profite de pe urma zbuciumului si degringoladei in care se zbat pedelistii. Oferteaza bucata cu bucata orice pedelist fie el si mason care i-ar putea ajuta in echilibrarea raportului de forte din interiorul USL. La prima vedere ai zice ca in spatele acestei miscari nu-i niciun chichirez. Ca ea nu aduce liberalilor niciun castig atat timp cat USL, din care fac si ei parte, controleaza 70% din parlament  si stapanesc aproape jumatate din administratiile locale.
  E doar o impresie ! Sigur, cooptarea lui Stanisoara nu are mare lucru de-a face cu liberalismul. Ea se inscrie mai degraba in strategia lui Crin Antonescu de a ocupa si consolida zone controlate pana nu de mult de PDL. Batalia se da pe Ardeal si Banat unde PSD nu a patruns niciodata si unde in numele dreptei, PDL strangea multe voturi.
  Frunzaverde, Iohannis, si Stanisoara consolideaza pozitia lui Crin Antonescu in zonele lor de actiune pentru viitoarele alegeri prezidentiale din 2014. Toti trei sunt genul de baroni locali pe care PNL-ul nu i-a avut niciodata.  Ei dincolo de apertenenta la un partid si-au construit in teritoriu o masa de manevra pe care o pot pune in slujba oricui.
   Antonescu a inteles ca pentru a castiga alegerile prezidentiale trebuie sa faca din PNL un partid mare cu structuri puternice in teritoriu, conduse de oameni puternici si cu mare influienta in randul alegatorilor. Pentru PNL este nou acest comportament. PNL nu s-a putut niciodata lauda cu oamenii sai din teritoriu. Partidul se invartea in jurul unei maini de oameni de la centru. Aceasta strategie nu mai putea continua daca iti propui sa fii al doilea partid ca marime si daca vrei sa fii partidul care peste mai putin de doi ani va da presedintele.
  In conditiile in care gurile rele vorbesc de o posibila candidatura a lui Sorin Oprescu la funcitia de presedinte, Crin Antonescu prin aceste miscari strategice vrea sa se asigure pe de o parte ca echilibrand raportul de forte din interiorul USL va alunga gandul "tradarii" din randul pesedistilor, iar pe de alta parte, isi intareste propria tabara in cazul in care PSD-ul va fi iscodit de Sarsaila sa tradeze.
  Luati bucata cu bucata si probabil dupa 23 martie si la toptan, Crin Antonescu reface traseul invers din perioada destramarii aliantei DA. " Eu nu cutreier orasul pentru ca diversi oameni politici, cetateni, sa vina in PNL, am o anumita deschidere pentru anumiti oameni, este o invitatie publica..." a spus acesta facand astfel o oferta tuturor celor care au de oferit ceva.
   Este loc la masa pentru oricine are ceva de dat ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu