marți, 26 martie 2013

MANDATE FARA NUMAR...PENTRU DANIEL MORAR !


   Acest "Dorel" bun la toate in justitia "reformata" de Traian Basescu ai zice, ca are "bulan" si ca-i nascut in zodia porcului, pentru ca intr-o singura zi i-a fost prelungit mandatul de interimar la sefia Parchetului General, si a devenit prin decret prezidential primul procuror condamnat la CEDO, judecator constitutional. Ca in filmele cu prosti sau ca in reclama cu pricina...
   "Doreleeeeee...!!! Ba Doreleeeee...!!! La-so ba, la punctul mort !"
   Scos din carti pentru sefia Parchetului General de actualul ministru al justitiei, Daniel Morar, a fost numit de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala pentru urmatorii noua ani in aceeasi zi in care sectia de procurori din cadrul CSM i-a prelungit cu trei luni mandatul de interimar.
   "Institutiile" statului, atat de dragi presedintelui pentru obedienta si supunerea lor dovedita, se intrec in a oferi mandate fara numar celui mai indispensabil om al regimului basist. Daniel Morar, fost si actual interimar la sefia Parchetului General devine prin decret prezidential, din procuror judecator constitutional. Primul procuror care devine judecator la CCR si tot primul cu condamnare la CEDO.
   Pe principiul "o mana spala pe alta" Traian Basescu la imunizat pe mai marele procurorilor asa cu acesta l-a imunizat pe presedinte in dosarul flota. Statutul judecatorilor CCR prevede ca acestia nu pot fi arestati sau trimisi in judecata, decat cu aprobarea celor care i-a numit. Punerea lui la adapost de eventualele probleme penale in cazul in care, in viitor, s-ar descoperi abuzuri si ilegalitati comise in perioada cand a condus DNA sau Parchetul General este cu atat mai surprinzatoare cu cat presedintele afirmare de nenumarate ori ca, Daniel Morar este cel mai potrivit procuror pentru preluarea sefiei PG. Probabil convins ca datorita pozitiei ministrului de justitie nu mai are nicio sansa cu Morar la conducerea Parchetului General, s-a gandit sa-si intareasca influienta in CCR, ultima s-a reduta.
   Prin acesta numire presedintele dovedeste inca o data, daca mai era necesar, caracterul sau conflictual. Potrivit acestuia el nu putea numi decat un procuror pentru acesta functie. Un acuzator de meserie. De altfel, dupa ce s-a demascat ca a condus PDL-ul cu mana unui lider autoritar, in acesta situatie, aplica acelasi principiu si numeste in functie un procuror nu pe mapa profesionala ci pe devotamentul celui numit fata de persoana sa.
   Acest "Dorel" al luptei impotriva coruptiei, si-a dovedit de-a lungul activitatii sale in fruntea DNA, servilismul total si neconditionat fata de Traian Basescu si trebuia rasplatit pentru "serviciile" aduse regimului basist.
   Numirea intra in contradictie cu recomandarile Comisiei de la Venetia care spun ca judecatorii de la Curtea Constitutionala trebuie sa aiba o experienta minima de 10 ani pe post de judecator, ori Daniel Morar n-a judecat nici macar cinci minute. Si ce ! Da-le dracului de recomandari ! Procuror sau judecator nu-i tot un drac ?
  Pentru presedintele Traian Basescu care ponegreste si pune la stalpul infamiei ministri si parlamentari doar pe acuzatii formulate de procurori, multe neconfirmate de instanta, termenul de procuror este echivalentul celui de judecator. In sistemul lui de justitie, pus la punct si "reformat", procurorul poate judeca. Oricine poate judeca ! Procurori, inspectori de integritate sau membri CSM...doar sa judece pe placul sau.
   Daca este sa fim corecti, nici nu avea pe cine sa rasplateasca cu o asemenea marinimie. Pe Blaga ? Ca la sapat ! PDL-ul ? Ca s-a lepadat de el ! Nu! Morar este unul din putinii slujitori care i-a mai ramas si care si-a condus armata de procurori cu "nasu' in suflet". Si-atunci...nu merita ?
  Parasit pe rand de electorat si de propriul partid si aflat pe ultima suta de metri a mandatului prezidential, Traian Basescu, uzeaza de prerogativele pe care i le confera functia pentru a-si fideliza pe mai departe colaboratorii, asigurandu-si astfel linistea viitorului sau civil.
   Este interesant de vazut care va fi reactia Inaltei Porti de la Bruxelles si a doamnei Vivien Reding, comisarul UE pe justitie, referitor la numirea unui "aservit" in Curtea Contstitutionala. Probabil la fel ca de fiecare data, in apararea intereselor prezidentiale va sari vesnica aparatoare a justitiei Monica Macovei, cea care dealtfel l-a facut pe Morar baiat mare, si va imbrobodi iar comisarii europeni cu nevoia apararii statului de drept.
   Pana atunci ramane de urmarit activitatea de procuror a lui Morar, mai ales ca dupa revolta din PDL are marfa noua si mana libera de actiune in ceea ce-i priveste pe toti membri PDL, care au indraznit sa-i de-a cu flit lui Traian Basescu si protejatei sale Elena Udrea.
 
P.S. Dincolo de numirea in sine si de incalcarea cutumelor in privinta acestor numiri la CCR, este interesant de vazut, cum va judeca viitorul judecator constitutional Daniel Morar, o eventuala exceptie de neconstitutionalitate invocata pe tema acultarilor ilegale practicata de procurorii condusi de Daniel Morar ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu