vineri, 22 martie 2013

"BAIAT DESTEPT" VIDEANU PATRONA HOTIA DE LA HIDROELECTRICA



  Cand n-ai ce face si te scarpini intr-un singur loc, ca maimuta, risti sa faci buba...Cand singur ceri cu gurita ta sa ti se demonstreze ca ai furat, s-ar putea sa se gaseasca unul mai destept decat tine, care sa-ti indeplineasca "pohta..."
  Zilele trecute Corpul de Control al Guvernului a finalizat un raport ce viza activitatea Hidroelectria SA. Din concluziile acestui raport rezulta ca aceasta "closca cu puii de aur" a fost jumulita in perioada 2009-2012 de aproximativ 130 milioane euro. Documentul indica clar trei persoane din conducerea Ministerului Economiei, care au contribuit, prin deciziile lor, la jefuirea Hidroelectricii.
   Cele trei persoane sunt fostii ministri Adrian Videanu si Ion Ariton si secretarul de stat Tudor Serban. Intre coonducerea colosului hidro si Ministerul Economiei condus pe rand, de Adrian Videanu si Ion Ariton a existat de-a lungul timpului o stransa legatura. Sefii Hidroelectrica s-au dovedit deosebit de grijulii cu superiorii lor din minister. Aceasta grija s-a materializat prin cedarea spre folosinta ministrilor a mai multor autoturisme de lux cu tot cu cheltuielile de exploatare si prin oferirea de daruri din fondul de protocol. Parfumuri Versace, Gucci, Roberto Cavalli, bijuterii Mont Blanc, tablouri si posete de firma in suma de peste un milion de euro.
   In sarcina lui Videanu sunt puse acuzatii de "interventii ilegale si abuz in serviciu" ce au prejudiciat bugetul de stat cu peste 75 milioane de euro.
   Imediat dupa ce aceste informatii au devenit publice, Adrian Videanu a reactionat, sustinand sus si tare, ca nu a semnat niciun document incriminat de Corpul de Control al Guvernului.
" Pentru a elimina orice speculatie publica referitoare la suspiciunea de abuz in serviciu aparuta in urma raportului Corpului de Control al Guvernului, cer imediat ca cei care au facut public acest raport sa puna la dispozitia presei orice document referitor la Hidroelectrica semnat de Adrian Videanu, care ar putea sa sustina suspiciunea de abuz in serviciu proferata de Victor Ponta. Ii cer lui Victor Ponta sa prezinte public macar un singur document cu semnatura mea care i-ar putea sustine alegatiile referitoare la Hidroelectrica..."
   Ca sa nu-i dezamageasca asteptarile, Biroul de Presa al Guvernului a dat ieri publicitatii documentele semnate de catre ministri Adrian Videanu si Ion Ariton pe baza carora Corpul de Control al Guvernului a formulat acuzatiile. Si nu doar unul cum cerea Videanu, ci mai multe, astfel cererea sa expresa a fost indeplinita . Din cele 14 documente prezentate opiniei publice 8 sunt semnate de Videanu si 6 de Ariton. Cel ce acuza guvernul de minciuna si dezinformare s-a dovedit el insusi mincinos.
  Dupa publicarea acestora fostul ministru Videanu, care pana atunci era foarte vocal negand in draci acuzatiile, nu a mai aparut. Nici sa-si recunoasca semnaturile nici sa ne spuna daca le-a data cu pixurile Mont Blanc primite cadou. S-a dat la fund si s-a ascuns in spatele unei postari pe facebook.
  Dupa acesta demonstratie mingea este in terenul DNA-ului. Va demara aceasta institutie condusa de "mult prea bunul" Daniel Morar o investigatie a acestor fapte sesizate de Corpul de Control ? Este greu de spus in contextul in care zilele trecute, premierul Victor Ponta declara ca nicio sesizare privind ilegalitatile fostilor ministri nu a fost anchetata pana acum de procurori. Probabil si aceasta va fi aruncata intr-un fund de sertar, sau mai rau, va primi NUP la fel ca in cazul Robertei Anastase dovedita cu probe, ca a falsificat votul de la legea pensiilor.
  DNA-ul o sa faca si in acest caz ce a facut cu tona de dosare trimisa de Curtea de Conturi in care erau demascate fraude de miliarde de euro si deturnari de fonduri ale clicii basiste in perioada guvernului Boc. De toate acele sesizari nu s-a ocupat nimeni, pentru ca DNA-ul era prea ocupat cu alergatul mosilor si babelor pe ulitele satelor.
Asta va face si acum pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu