luni, 25 martie 2013

ADIO PDL..., EU RAMAN CU BLONDA !


  Cand sticla se goleste iar consumatorul inca nu-i satul da cu ea de pamant !
  Nemultumit de flitul luat el si favorita sa la votul de sambata de la Conventia PDL,Traian Basescu a reeditat telenovela lacrimogena cu " draga Stolo..." din 2004 cu care si-a inceput cariera de presedinte.  
   Atitudinea lui Traian Basescu din fata perdelutei a fost lacrima unei amante abandonate de iubit. Printre cuvintele ce au razbatut din difuzoare parca se auzea " Draga Stolo....pentru ca m-ai tradat si ai votat cu aripa fesenista e cazul sa ramai cu blonda ta... iar eu sa mi-o iau pe-a mea... si sa ne vedem fiecare de drumul nostru." Dupa aceasta declaratie patetica, plangacioasa, pe alocuri sughitata si tremuranda o tara intrega, in ciuda tuturor necazurilor si durerilor ei, a inteles ca Basescu desparte apele menajere ale politicii portocalii care l-a tinut in functie pana acum, in "blonde" si "neblonde" sacrificand astfel partidul de dragul copiei sale in fusta.
   Istoria ne-a lasat multe astfel de exemple de barbati care de dragul unei femei, sau de dorul a ceea ce aceasta ofera, lasa balta tot. A renuntat Adam la gradina Raiului de dragul Evei...de ce n-ar renunta Basescu la PDL de dragul Elenei ?
   De la discursul de dimineata din fata delegatilor, cand sub pretextul unui viitor parteneriat le sugera acestora sa voteze schimbarea si noua generatie de patruzeci de ani, pana seara, cand le facea din mana luandu-si adio de la ei s-a intamplat un singur lucru: a pierdut favorita sa alegerile din partid. Aceasta pierdere a provocat isteria presedintelui. Fara "Blonda de la Cotroceni" la conducere, PDL-ul nu mai era cel de dimineata. Nu mai era partidul care l-a scos de doua ori primar general, de doua ori presedinte si l-a salvat de la suspendare tot de doua ori. Nu mai era nici partidul care pana atunci scosese tara din criza, care reformase statul si care si-a pus la bataie pentru aceste deziderate prezidentiale capitalul politic.
" PDL a demostrat ca a putut fi tinut pe o directie democratica cata vreme a stiut de frica unui lider autoritar..." a spus sincer omul care inca se mai crede buricul pamantului si care prin forta lui a tinut sub control o intreaga sleahta de profitori. In parteneriat perfect cu toti bocii, robertele, videnii si oltenii supusi, chipurile cica ar fi reformat statul, institutiile, parchetul si justitia. Cand sa reformeze si partidul, sa-l descotoroseasca de fesenisti, impunandu-si la conducere pupila politica, astia s-au trezit din hipnoza si iau dat cu flit. Si lui Zeusul de alta data, si dragutei lui.
  Ceea ce nu au reusit cei 7,4 milioane de votanti in vara anului trecut au reusit 2344 de delegati ai PDL care l-au votat sambata pe Blaga presedinte al PDL. Odata cu victoria lui Blaga, Traian Basescu si favorita sa, au primit un sut in cur de la propriul partid.
  " Au castigat prin frauda" au tipat sustinatorii Blondei pe fondul huiduielilor celorlalti delegati. " Au fugit cu urnele..." se plangea Elena Udrea, care stia foarte bine ca se "dragalise" cu 3000 de delegati si nu numarase decat 2000 de voturi in dreptul ei. Unde au disparut cei o mie de votanti care au beneficiat de atuurile doamnei si n-au mai platit?
  Chestiunea cu contestarea votului, cu frauda presupusa sau nu, este ca un bancul cu tiganul care vindea ceasuri in piata. Vine unul, ia un ceas si-o rupe la fuga. Tiganul tipa-n gura mare: Mancati-as asta mi-a luat ceasul la pret de achizitie.... Cam asa si cu frauda. Hotii striga hotii! PDL-ul a inventat si perfectionat ajungerea la putere prin frauda. Acum nu au facut decat ceea ce stiau foarte bine. Ei au dovedit ca nu sunt in stare sa organizeze nici in sanul propriului partid alegeri corecte. Tot cu aceleasi metode, tot pe mita si pe promisiuni de  functii si locuri eligibile.
   Dincolo de asta este de asteptat ca presedintele sa incerce sa faca dintr-o opozitie faramitata si doldora de "bube, mucegaiuri si noroi" o noua constructie politica care sa adune, reformistii, udristii, pe cei din noua alianta DA si pe cei din Noua Republica si sa purceada cu ei la razboi. Pentru ca nu cred ca o astfel de miscare asa-zis populara mai poate patrunde in sufletele alegatorilor atat de satui de binele facut cu forta de presedinte si guvernul Boc, razboiul se va muta in planul dosarelor penale pe care presedintele le controleaza cu mare abilitate. Nu intamplator DNA-ul cu o zi inaintea Conventiei de sambata a anuntat ca are in lucru 21 de dosare ce vizeaza guvernarea anterioara. Li s-a aratat pisica tuturor celor care vor iesi din cuvantul prezidential. Mai mult ca sigur  din cele 21 de dosare, 4-5 ii vizeaza pe fostii ministri PDL care astazi sunt in tabara lui Blaga.
   Cat despre PDL-ul condus de Blaga, acela care va mai ramane dupa scindarile politice si epurarile procurorilor, mai mult ca sigur  va sfarsi, bucata cu bucata sau "la intreg" in bratele PNL-ului dornic sa echilibreze balanta de putere dintre el si PSD.
Asadar Elena a mai declansat un razboi. Nu cel troian ci unul... "traian" !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu