joi, 14 martie 2013

BISERICA IL VREA PE DUMNEZEU CONSTITUTIONAL !

   Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in frunte cu IPS Teofan, planuieste o actiune de pogorare a Domnului de la Sfintele Ceruri direct in paginile viitoarei constitutii. Mai mult se doreste ca in legea fundamentala sa fie subliniata traditia crestina a poporului roman, cat si rolul pe care biserica l-a avut in istoria tarii.
  Pentru orice credincios Dumnezeu exista in sufletul lui chiar daca nu este mentionat in constitutie. Si-atunci de ce sa fie mentionat ? Uita credinciosul sa creada in El daca nu prevede legea fundamentala asta? Si daca o sa apara in constitutie numele lui Dumnezeu...ce ? Se certifica prin asta existenta Lui ?
  Se pare ca popii si-au terminat treaba cu padurile patriei iar afacerice le merg struna de au astfel de preocupari. In niciun text constitutional adoptat de Romania de-a lungul timpului nu exista o asemenea mentiune. Si-atunci de ce acum ?
  Poate ca inaltele fete bisericesti si-ar dori ca numele lor sa apara in Biblie, da' nu se poate...! Asa ca, mai usor cu cele Dumnezeiesti in legile lumesti.  Potrivit invataturilor Domnului Iisus trebuie "sa dam Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce a lui Dumnezeu..." si-atunci, constitutia nu poate fi decat a Cezarului. Nicidecum a lui Dumnezeu ! Asa ca n-ar trebui sa amestecam pe Dumnezeu si cele sfinte cu Cezarul si cele legale.
  Credinta fiecaruia se bazeaza pe "a crede". Cand "a crede" se amesteca cu legea nu iese bine. Va dau un exemplu: Cred ca biserica ar trebui sa plateasca impozit pe profitul realizat din afacerile sale. Asta este credinta mea !  Are in acest moment corespondent in lege ? Nu ! Si probabil, nici nu va avea...asa ca BOR mai bine sa-si vada de de afacerile sale si de Catredrala Neamului si sa nu se mai vare cu dogma cu tot, in legile tarii. Ca cele sfinte nu sunt in totdeauna si cele legale...si nici invers.  
   Credinta-i una, religia-i alta, iar constitutia n-are nimic de-a face nici cu una nici cu alta.
Romania nu poate deveni un Iran Ortodox in interiorul UE si nici nu se poate intoarce in Evul Mediu in perioada Inchizitiei. 
   Doar in barbile clerului bisericesc au continut astfel de pretentii si mi-e teama sa nu ascunda oarece profit. Pentru ca biserica a devenit de mult o afacere. Ea face comert cu moartea, cu nasterea, cu casatoria, cu botezul, cu cimitirele, cu padurile, cu gaterele, cu televiziunile, cu icoane si lumanari, cu lantisoare si cruciulite, cu calendare si tamaie. Si-atunci de ce sa nu fie scris in Constitutie ca e obligatoriu puparea de moaste sau ca popii nu pot umbla decat cu Mercedes, ca nu pot avea la gat mai putin de trei kile de aur sau ca li se cuvine tot. 
   Sa se scrie numele Preafericitului si al intregului cler, sa fie trecut numele lui Becali ca a fost darnic cu biserica si se afla pictat printre sfinti pe peretii acesteia. Sa-i trecem pe toti...dar poate, in acest context, scriem si faptul ca biserica a luat ilegal zeci de mii de hectare de paduri si terenuri care nu i-au apartinut niciodata, ca a luat lacasele de cult a greco-catolicilor in perioada comunista si ca refuza sa le cedeze, ca a colaborat strans cu securitatea si ca popii, erau securisti cu grade si vindeau acestui serviciu taina spovedaniei. Sa le trecem pe toate...!
   Daca Dumnezeu nu si-a schimbat poruncile cred ca o asemenea initiativa venita chiar de la jlujbasii Lui, este o luare in deradere a Numelui lui Dumnezeu si o incalcare a cuvantului Sau.
  Romania este un stat LAIC. Majoritatea romanilor sunt crestini ortodocsi, dar sunt destui greco-catolici, evrei, protestanti, musulmani, sectanti de-a enspea' zi, dar si liber-cugetatori. Nu poti sa-i treci pe toti, fiecare cu Dumnezeul lor, in Constitutie.
Cine vrea sa creada..., sa creada ! Cine vrea sa mearga la biserica, sa mearga...ca sunt destule ! Dreptul de a crede sau nu este liber si asa trebuie sa ramana !
Asa sa ne ajute Constitutia ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu