miercuri, 13 martie 2013

"BASE' TE IUBIM CA CA TINE NU GASIM "


  I s-a strigat "Jupanului" ieri la intrarea in sala pe jumatate goala a plenului Parlamentului. Trei persoana care aveau in buzunar invitatii de acces in Parlament l-au iscodit printre strigaturi, pe presedinte, daca de ziua femeii i-a trimis o felicitare jurnalistei pe care a facut-o "tiganca imputita".
  Dupa acest incident presedintele a vorbit de la tribuna Parlamentului, in prezenta parlamentarilor opozitiei si a unei parti din senatorii si deputatii puterii. Liberalii in frunte cu Crin Antonescu nu au participat, declarand ca Traian Basescu este un presedinte ilegitim.
  Discursul poate fi catalogat cam asa: mult zgomot pentru nimic! Bla, bla, bla...fas, fas, fas. O insiruire de zgomote fara continut. Mai apropiat de vorbaria la o bere intr-o carciuma de cartier...Chiar si la sedintele de bloc se discuta lucruri mai serioase si mai concrete. Nimic serios.  Nimic despre "ajutorul" dat de prietenii lui, din strainatate, care i-au intors toti, spatele. Nimic despre sine.  De parca Cotroceniul este pe alta planeta.
  Aceeasi ciorba reincalzita ca de fiecare data. Aceleasi arhicunoscute si indragite ziceri. " Obiectivele noastre legate de UE sunt trei: a avea un stat modern, eficient si de drept, aderarea la euro si integrarea in spatiul Schengen..." a spus presedintele cu aliura "baiatului de baiat" ce tine cu Nato, UE, si Schengen spre deosebire de Crin nasparliu' care-i "Gica contra" si anti tot.
   Mandru nevoie mare ca nu mai vorbeste singur cu televizorul si ca chiar daca sala nu-i plina, totusi are un auditoriu; s-a pus deasupra tuturor, s-a scos basma curata, s-a facut garantul statului de drept, a aratat cu degetul spre guvern si parlament si le-a spus acestora ce au de facut. Despre activitatea s-a si a tuturor portocaliilor care au condus aceasta tara pana mai ieri, nimic. Nimic despre calaritul guvernelor, nimic despre cacialmaua constitutiei, nimic despre smardoiala generala ridicata la rang de politica, nimic despre denigrarea tarii in exterior. De parca mama este presedinte de noua ani.
   O doamne ! Cata profunzime si ce lucruri pertinente sustine cel care tine fraiele statului reamintindu-ne ca pentru a-si atinge obiectivele are nevoie de Morar procuror general si sa zboare Fenechiu din guvern.
  Lasand gluma la o parte presedintele a reiterat apartenenta noastra la NATO si UE, adica la acele acte indeplinite deja si parafate, inca de pe vremea cand nici nu visa domnia sa sa ajunga presedinte.  Ne vorbeste despre seturi de valori si pune parlamentarii sa se jure "pe ma-sa" si sa-si ia angajamente, cere purificarea guvernului de "penali", ne spune ca viata noastra nu mai este viata noastra, ci una parazita pe spatele UE. Ne atrage atentia ca deciziile nostre nu au nicio valoare atat timp cat, nu primesc binecuvantarea Bruxelles-ului... Ca trebuie sa fim "stat de drepti"...si-atat !
  Liderii "nasparlii" ai actualei puteri fac declaratii anti-europene care ne afecteaza imaginea in vest si ne indreapta catre "Mama Rusie". Ca Europa nu ne cred, pentru ca tinem ministri penali in guvern....  
  Da'... cand punem sef peste DNA un procuror la fel de "penal" ca si ministrul respectiv, ne crede Europa ? Oare ce-i mai inacceptabil pentru vest europeni: faptul ca prin pozita sa, un ministru cercetat penal poate infliuenta decizia judecatorilor in ceea ce-l priveste, sau faptul ca seful DNA ar trebui anchetat de institutia pe care o conduce ? 
  De cand urmaresc viata politica nu am vazut politician mai intors de la tata, mai "razgandac" decat Traian Basescu. Sa ma justific: Dupa ce a respins cele doua propuneri de procurori sefi pe motiv ca procedura de selectie a acestora nu a fost suficint de transparenta, a spus ieri ca, el nu este de acord cu aceasta procedura impusa de UE. Ca aceasta este contrara prevederilor legale din tara si ca ministrul justitiei ar trebui sa desemneze procurorii fara nici o selectie anterioara.
  Aloooo...jupane trezeste-te ! Mai pune apa, ca te-a luat ameteala !
  Pai cine a impus acesta procedura ? Nu cumva "musiu" prin gura "trancanitorului de serviciu" Monica Macovei. S-au a-ti uitat cu cata inversunare era combatuta presa de catre "intelectualii" portocalii, cand aceasta sustinea ca procedura este ilegala?
  Vazind ca prin aplicarea ei nu iese mult ravnitul procuror Morar, gata..., o dam la intors... Nu ? Da-o dracului de procedura... Da-ti-mi-l pe Morar si-l accept...fara nicio procedura ! Daca nu vi-i resping pe toti si-i prelungesc astuia mandatul de interimar pana la calendele grecesti... O fi bine ..?
   Nu e bine domnule presedinte...nu e bine !
  Inainte de a inceia acest articol se pune o intrebare: la ce ne-a folosit discursul presedintelui ? La nimic. Doar la discutii interminabile si la interpretari de toate felurile fiecare dupa posibilitati si dupa cum este pozitionat. N-am castigat nimic. Poate doar televiziunile care au avut o paine de mancat intorcand pe toate fetele fiecare cuvant prezidential.
Noi ne-am ales doar cu circul !
 
P.S. Ceea ce nu realizeaza "Jupanul" este ca ziua de maine nu este a lui... E a lui Dumnezeu ! Si cine poate sti, ce planuri are Dumnezeu ...?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu