marți, 14 mai 2013

POPIMEA CHEMATA SA-L INDUPLECE PE DUMNEZEU SA DEA PLOAIE, IAR PE BARROSO SA DEA FONDURI !!!

  Doamne miluieste ! Da Doamne ploaie si fonduri europene la taranu' nos'...sa aiba roade bogate si ce be' la carciuma !
  Asa se vor ruga, cerand ajutor divinitatii, popii de la sate in urma protocolului de colaborare semnat de Patriarhul Daniel  si "Daniel de la Agricultura".
  Nu de mult guvernatorul BNR spunea referindu-se la anul agricol dependent de fiecare data de prognoza meteo ca "doar Dumnezeu ne mai scapa..." Divinitatea este chemata din nou ca prin reprezentantii ei in sutana, sa salveze Romania. De data asta oficial, cu protocol !
  Potrivit acestui acord popimea va promova la sat masuri de sprijinire a agriculturii. Slujitorii Domnului le vor vorbi enoriasilor pe limba lor despre avantajele asocierii, despre fermele familiale, despre sprijinirea tinerilor fermieri si ii vor invata cum sa atraga fonduri europene.
  Cum popii nu sunt specialisti in agricultura si cea mai mare problema a ogorului strabun este seceta, Ministrul agriculturii se pare ca a gasit solutia: Rugaciunea ! Ea intra in competenta Patriarhiei asa ca este absolut justificat acest protocol. Dupa semnarea lui, Sfintiile Lor, popi din catunele si satele patriei, vor trebui sa lase deoparte colivile, colacii si tot felul de alte pomeni de pomenire a celor "de dincolo", sa-si suflece poalele hainelor preotesti si intre un parastas si-o inmormantare, sa predice enoriasilor despre fonduri europene si cum se face agricultura moderna. " In protocol se specifica foarte clar, preotul trebuie sa informeze populatia...despre ajutoarele din agricultura..." ne lanureste secretarul de stat din domeniu.
  Partile implicate spera ca predicile sutanelor de la sat vor patrunde acolo unde nu au reusit reprezentantii guvernului in teritoriu, primarii si consilierii locali. Guvernantii stiu ca in mediul rural tot popa este cel care ghideaza constiintele enoriasilor si tocmai de aceea o slujba pentru cresterea productiei la hectar este bine venita. " La fiecare slujba preotii au inclus rugaciuni pentru recolte manoase. Sunt rugaciuni de ploaie, cand nu ploua, sau de contenire a ploii, cand ploua prea mult..." ne asigura purtatorul de cuvant al Patriarhiei.
  Imediat dupa revolutie ne-am obisnuit cu imaginea soboarelor de preoti dand cu aghiazma si sfintind orice. De la "mertanul" cine stie carui imbogatit peste noapte pana la usa unui lift de spital cum s-a intamplat recent. Si-atunci ce ne miram ca guvernantii fac apel la haina preoteasca si la festeleul cu busuioc pentru a  salva agricultura ?!?  Numai ca, desi pare ca guvernul s-a spalat pe maini punand in sarcina popilor productia la hectar, nu putem sa trecem cu vederea ca nici rugaciunile Fetelor bisericesti nu prea mai sunt ascultate de Cel Din Ceruri. De trei ani e seceta...! Ori Dumnezeu e surd... ori rugaciunile sunt apa de ploaie !
  "Preotii reprezinta vectorul principal in mediul rural..." ne lanureaste comunicatul Patriarhiei si chiar daca din cele cateva mii de preoti ortodocsi sunt multi care; ori fug cu banii enoriasilor..., ori se culca cu femeile acestora..., ori se bat intre ei pentru o parohie mai bogata..., functioneaza acea strabuna invatatura: "sa faci ce spune popa, nu ce face el..." De aceea ministrul agriculturii este foarte increzator in roadele acestei colaborari menita sa ingroape in glia stramoseasca fondurile europene pentru dezvoltarea durabila a satului romanesc.
  Cu sprijin divin, cu fonduri garla accesate de la Barroso, taranul roman va avea mai mult timp pentru traditionalul "troscau" servit la "botul calului" in carciuma satului. Prin bunavoinat lui Dumnezeu, pogorata din ceruri ca raspuns la rugaciunile din capatul bucatii ale soboarelor de preoti, ogorul patriei va rodi de la sine, ploaia va pica la timp si hambarele taranului "consumator" vor gafai sub greutatea recoltelor. Ca Dumnezeu ii darnic..., si cu ajutorul Lui, neamul asta, a trecut peste toate nenorocirile care s-au abatuta asupra sa timp de 2000 de ani. De ce, cu acelasi ajutor divin, n-ar putea infrange o amarata de seceta ?!?
  Prea Sfintele Fete Bisericesti spun ca vor presta munca de "salahor" al vorbelor mieroase fara a fi recompensati, numai ca in spatele acestei milostenii sigur se ascund oarece interese.Nu pot sa cred ca spiritul  atreprenorial al "Patriarhului Manager" nu a sesizat oportunitatea colaborarii cu ministerul agriculturii detinatorul banilor europeni, mana cereasca pentru afacerile sfinte cu vin de impartasanie, legume "bio" si ferme piscicole, toate patronate de biserica. Inaltul nostru Prelat de dragul banilor europeni "s-a facut frate cu Ministru" promitandu-i acestuia ca ruga sa ii va apara ogoarele de grindina si le vor face mai roditoare.
Fie primit ! Amin !

P.S. Cert este ca actualul guvern are o imaginatie bogata. Nu m-ar mira ca pe langa popii angajati sa-l coboare pe Dumnezeu cu milostenia sa pe glia stramoseasca, guvernul sa angajeze si "tiristele" de pe centura. Sa-i invete pe soferi cum sa conduca prudent, fara a depasi limita de viteza si fara sa consume alcool. Astfel va mai scapa de doua belele. Nu va mai fi nevoie sa confiste masinile vitezomanilor ca si-asa si-a pus Ponta toata lumea in cap cu aceasta idee, iar "centuristele" nu vor mai lucra la negru. Vor fi bugetare !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu