joi, 16 mai 2013

POLITICA-I FUDULIE..., BAUTURA-I TEMELIE !!!

   Traian Basescu trage la masea...spune pe limba lui fostul general de militie si actual liber al comunistilor moldoveni Vladimir Voronin. "Eu stiu de apelurile telefonioce ale lui Basescu. Suna seara aflandu-se in stare de ebrietate..." 
  Vaaai, tovarase general ce urat vorbesti. Base... beat ?!? Nu cred ! Base...nu bea si nu minte niciodata ! Pai altfel cum iti explici ca de fiecare data cand merge la cumparaturi ia fix un bax de apa plata ?  Doar nu crezi ca o bea altcineva... s-au ca o ia doar asa, de dragul televiziunilor care il scotocesc prin carucior ? Si in plus de unde stii tu cum vorbeste un om beat la telefon daca, de la 17 ani cand ai facut prima si ultima betie, stai  doar pe apa plata ? 
   Daca as fi basist, ar trebui sa sar la gatul jurnalistilor care au facut dintr-o jignire a presedintelui nostru si o ofensa adusa institutiei pe care acesta o reprezinta, stiri de presa si breaking news-uri. Daca as fi nationalist, ar trebui sa-i dau una in bot acestui general de militie in rezerva, agent sovietic, patria politicienilor imbibati cu votka pentru ca isi permite sa vorbeasca despre altii care au aceleasi metehne. Daca as fi diplomat ar trebui sa condamn aceasta declaratie si sa nu accept o astfel de retorica in relatia dintre state. Daca as fi realist ar trebui sa spun ca se-ntampla si la case mai mari, bazandu-ma pe memorabilele imagini cu Boris Eltin beat mort, in chiloti cautand un taxi la cativa metri de Casa Alba pentru ca i se facuse pofta de pizza,  de cele cu Sarkozy la conferinta de presa, sau de cele recente, cu presedintele Cehiei, care a aparut la o expozitie balanganindu-se si ametit de aburii alcoolului. Daca as fi carcotas mi-as aminti de sticla pe care presedintele Traian Basescu "o cauta pe sub masa" potrivit relatarii lui Ponta. Daca as fi rautacios as spune: E normal ! Betivii si politicienii vorbesc doar pe limba lor si se inteleg separat !
  Dar pentru ca nu sunt unul dintre aia care duc paharul la ureche, imi permit sa vorbesc cu domnii ca intre consumatori. Sa fim seriosi noi avem presedinte de presedinte, profesionist in tot ceea ce face, chiar si in acest domeniu. Nu-i doar un machitor de duzina ca Voronin, care probabli cand rostea aceste cuvinte rememora chiolhanurile bolsevice la care se facea manga si dansa cazacioc alaturi de vreo basarabeanca ce-i canta: Kalinka...Kalinka...Kalinka maia...
  Al nos' presedinte e un profesionist desavarsit. El stie sa aseze cuburile de gheata in pahar, stie cind si mai ales, cu cine sa bea. El nu bea tarie, precum boii apa ! El este consumator rafinat, harsit prin porturile lumii si nu se sfieste sa ia decizii "sub influienta bauturilor alcoolice" dupa cum singur a decalrat. 
  Bun ! Trecand peste asta, ceea ce a zis Voronin este pana la urma o intepatura intre doi tovarasi de pahar, doi machitori, ambii cu radacini in comunism si cu accente clare catre dictatura. Tovarasi de pahar, sau mai bine zis "paharnici" mari iubitori ai licorilor alauia de-i zice Bachus, ce au condus si inca mai conduc destinele romanilor de aici si de dincolo de Prut. Unul sprijinit de "Marele Licurici" si de madam Merkel, iar celalalt sustinut de "Maica Rusie". Si-atunci intreb; de cand este mai tare tuica romanesca decat votka ruseasca de se viseaza unii luindu-se la tranta cu "Marele URSs " ?
   Unii mai aprigi la manie au sarit sa-si apere presedintele porcaindu-l pe Voronin,  care la fel ca Traienel al nos' functioneaza doar pe baza de grade tari. Altii au varsat naduf in capul ametit de gradatie al presedintelui nostru, comentand fiecare pe limba lor ba furtuna din stacana lui Voronin, ba pe cea din sticla de "viziky"a lui Basescu, fara a tine cont ca in tara in care presedintii sunt alesi cu mici, cu bere si cu una mica servita la botul calului, politica-i doar o mare fudulie... Bautura-i temelie !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu