marți, 21 mai 2013

CRIN SE SCRIE...ANTICRIN SE CITESTE !!!

   "Suntem singuri impotriva lui Basescu, a PSD si a unor institutii internationale..." spune Crin Antonescu care  s-a lamurit ca respectarea de catre cei de la PSD, a intelegerii initiale privind sprijinul la prezidentialele din 2014, a ramas doar o chestiune de onoare a acestora.
   Cu toate asigurarile publice a lui Ponta, ca PSD-ul isi va tine cuvantul dat, este tot mai clar ca odata ce si-au suit sacii in caruta, obtinand functia de premier, pretentiile politice pesediste au fost reevaluate si in buna traditie politicianista de la noi- una fumam si alta vorbim.
  Scandalul Rosca Stanescu si reactia disproportionata a lui Ponta, precum si tam-tam-ul facut de PSD pe seama unei chestiuni de serviciu parlamentar, arata practic, ca a fost doar un pretext de disputa in urma caruia PSD-ul forteaza renegocierea protocolului de colaborare cu liberalii. Ponta nu a avut barbatia sa-i spuna in fata lui Crin Antonescu ca doreste sa schimbe regulile jocului si s-a folosti de Rosca Stanescu.
  De ce vrea PSD renegocierea protocolului ? Dupa parerea mea din doua motive !
 In primul rand pentru a folosi eventualul succes al renegocierii in favoarea politicilor social- democrate sustinute de PSD in actul de guvernare. Este clar ca pe langa "garantii si dovezi clare de stabilitate guvernamentala" PSD va solicita liberalilor sprijinul neconditionat in chestiuni controversate de guvernare cum ar fi: Rosia Montana, gazele de sist, taxa de solidaritate si proiecte de protectie social-democrate. Pe langa chestiunile guvernamentale se au in vedere si cele legislative: revizuirea constitutiei, regionalizarea si noul sistem electoral. Daca liberalii accepta ampreanta pesedista pe toate aceste chestiuni, guvernarea va mai merge o perioada... Premierul va acumula puncte de incredere pe care le va putea folosi atat la alegerile europarlamentare cat si eventual la cele prezidentiale. Daca dimpotriva, liberalii nu vor fi deacord cu aceste amprente pesediste, atunci vor fi fortati sa iasa de la guvernare, aruncandu-se in carca lor toata vina: " Nu s-a putut..., PNL ne-a parasit"
  Cel de-al doilea motiv este ca Ponta cauta o scuza pentru candidatura sa la prezidentiale. Este stiut faptul ca cine rupe prematur si fara un motiv serios alianta USL, risca pierderi mari la capitolul imagine si la...procente. In aceste conditii nu poate risca denuntarea unilaterala a protocolului pentru a satisface pretentia tot mai conturata in interiorul PSD de a avea candidat propriu la alegerile prezidentiale, dar poate la adapostul renegocierii protocolului sa forteze PNL-ul sa denunte ei alianta USL. 
  Crin Antonescu este victima sigura ! El nu are nicio sansa sa fie sustinut de PSD si acelasi tratement i se pregateste si din partea serviciilor si institutiilor internationale influientate de Traian Basescu. Coabitarea dintre presedinte si premier functioneaza perfect si in aceasta chestiune. Din adancul cazanului in care clocoteste coabitarea dintre Ponta, omul ce are in spate cea mai mare masa de votanti ieftini si disciplinati, si Traian Basescu, cel care stapaneste negura de epoleti acoperiti, nu poate iesi un candidat la presedentie pe care nu ai de ce sa-l apuci.
  Cu exceptia unui discurs aproape perfect, Crin Antonescu nu are nimic. El n-are dosar, n-are stele pe umar, n-a colaborat cu "structurili", n-are avere nejustificata si nici vanzari anterioare, n-are afaceri, n-are amanta...si  nici nu-i "pe invers". Are un singut mare pacat: nu poate fi agatat.
  Dupa ce a facut blat cu presedintele, s-a pus pres la poarta Europei si si-a impus oamenii in fruntea sistemului juridic, Ponta pare a fi succesorul perfect a lui Traian Basescu. Serviciile nu-i sunt ostile si-atunci de ce sa mai astepte pana in 2016 sa se bata cinstit cu liberalii, cand in clipa de fata meciul poate fi transat mult mai usor.
  Victoras nu poate spune, pe intelesul tuturor, ca asta urmareste, pentru ca ar fi perceput ca un politician fara onoare..., dar sunt absolut convins ca in proiectele si planurile pesediste varianta Crin, este doar o varianta scrisa pe hartie. Intelesul ei adevarat este ... AntiCrin !
  Pana ce forfota votantilor anti-coabitare se mai domoleste varianta AntiCrin va fi tinuta departe de ochii lumii speculandu-se in continuare prietenia personala dintre cei doi. Numai ca acesta prietenie este la fel ca in bancu cu cei doi soldati aflati in misiune, prin jungla. Pe unul il musca un sarpe de organul genital iar doctorul contactat prin radio ii spune soldatului sanatos, ca deoarece muscatura este intr-o zona atat de sensibila ce nu poate fi nici taiata, nici arsa...singura solutie de salvarea, este ca rana camaradului sau sa fie supta. "Ce spune ...Ce spune ? intreaba ranitul. "O sa mori !" ii raspunde ...Ponta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu