marți, 7 mai 2013

INTOXICATI CU ALBASTRU DE VORONET !

  Riscam ca in plan politic sa fi avut un Paste linistit. Fara excese de imagine , fara bai de multime nocturne si la lumina lumanarilor , fara noianul de stiri despre unde, cum si-n ce fel petrec politicienii Sfintele Sarbatori. 
  Spun riscam pentru ca linistea mediatica a fost tulburata de imaginatia unor  "baieti cu ochi albastri" (albastru de Voronet ) , acoperiti si cu stele pe umar, in a caror carti de munca toate astea se ascund sub profesia de ziarist. 
  Astfel, cu trei ore inainte de Inviare "delirul" a ingalbenit ecranele televizoarelor. "Structurile" il dusesera pe Crin Antonescu cu elicopterul la Voronet. Tot romanul a aflat ca presedintele senatului a facut o "nefacuta"..., o aroganta maxima ce nu se potrivea cu "Romania bunului simt" propavaduita pana atunci. 
  Crin, zicea stirea ca zburase cu un elicopter privat la Manastirea Voronet pentru a lua lumina. Ca sa para credibila s-au inventat intrari in manastire prin locuri secrete, insotitori misteriosi si "surse locale" ce jurau ca l-au vazut cu ochii lor pe al doilea om in stat aterizand la Voronet. Mai mult RTV ilustreaza stirea cu o fotografie care il infatiseaza pe Crin Antonescu alaturi de fete bisericesti si prezinta imaginea unui fund de masina ce intra in manastire. Toate acestea insotite de un text potrivit caruia " Crin Antonescu a intrat in manastire printr-o poarta secreta, prin care au intrat si cativa jurnalisti din trustul lui Voiculescu ".
   Fara voia sa Crin Antonescu a dominat jurnalele de stiri cateva ore bune, timp in care ziaristii lu' peste prajit si cocalari cu microfon la gura au tocat si intors pe toate partile aroganta lui Crin. Cand lafaiala in baltoaca minciunii si dezinformarii era in toi a venit declaratia celui vizat, care a negat atat zborul la Voronet cat si faptul ca ar fi parasit Bucurestiul in noaptea de Inviere.
 " Nu am fost cu elicopterul, nici cu calul, nici cu trasura, nici cu masina nu am fost la Voronet. Eu in noapte de Inviere am fost in Bucuresti, am petrecut-o acasa iar in ziua de Paste am fost la Ploiesti la parintii sotiei si m-am intors. Sunt in Bucuresti" a declarat presedintele senatului.
  Stirea s-a dovedit a fi o intoxicare cu elicoptere si albastru de Voronet, pusa la cale de cine stie ce servicii acoperite care au vrut sa creeze impresia unei conspirarii intre cei de la "Antene", care intr-adevar s-au dus la Voronet si Crin Antonescu.
  "Zvonerii " cu dunga pe frunte de la cascheta si-au facut treaba, iar "raspandacii' cu grade pe umar nu dorm nici ei ! Este foarte clar ca exista multi "binevoitori" carora Crin Antonescu le sta in gat. Stiu ca nu au de ce sa-l apuce si atunci croseteaza in jurul sau tot felul de barfe. 
  El este de mult tinta unei campanii de denigrare bazata pe stiri false pigmentate cu detalii inventate. Toate neadevarurile si dezinformarile la adresa lui Crin Antonescu sunt fabricate in laboaratoarele de propaganda basista si livrate publicului prin televiziunea "acoperitului" Ghita- Romania TV. De-a lungul timpului aceasta televiziune ce nu mai prezinta nicio credibilitate nici in interiorul breslei nici in randul telespectatorilor cat de cat informati, au inventat intalniri care nu au avut loc, vorbe pe care Crin Antonescu nu le-a spus, stenograme ale unor discutii telefonice ce nu au existat si multe alte asemenea minciuni. S-a ajuns la deplasari imaginare cu elicopterul semn ca ei insisi nu-s dusi de multe ori la biserica.
  Aceasta informatie ticaloasa si denigratoare apare tocmai in perioada in care exista o apriga dezbatere cu privire la reintroducerea "in penal' a insultei si calomniei. Am fost si sunt impotriva ingradirii de orice fel a libertatii de exprimare, constat totusi ca pe unii altceva ii mana in aceasta batalie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu