miercuri, 15 mai 2013

COTOFANA PORTOCALIE ZBOARA LA poPULAri !!!

  Acum vreo zece- doisprezece ani, la primaria capitalei s-a cuibarit o  cotofana. O cotofana blonda cu sot cocos, mertan, poseta de firma si pantofi cu toc. Imbracase pana atunci  haine socialiste, rosii si imprimate cu buchete de trandafiri dar si liberale, in noate de galben si albastru.
  Fitoasa si dornica de afirmare a renuntat la ambele penaje in favoarea celor portocalii, mulate si curajos decoltate, sa ramana omul cu ceva in cap dupa ce-o vede.
  Cotofana blonda a cazut repede cu tronc sefului. Nimic senzational ! Orice marinar "statut" din cauza lungilor calatorii pe mare, ar fi "pus botul" la vrajeala. De ce sa nu placa si unuia care, cu doar o jumatate de privire, vedea in mofturile si eleganta cotofanei o viitoare bomba a politicii mioritice.
  Valul euforiei generale, de atunci, l-a dus pe marinarul lasat la vatra politichiei intr-un nou palat. Mai mare si cocotat in varful unui deal bucurestean. Acolo a zburat si cotofana, chemata de fostul marinar, ca pe baza experientelor ei nocturne, s-o faca  starleta palatului.
  Ambitioasa si cu intentii serioase in ceea ce priveste relatia sa cu "Bosu' al mare" s-a apucat de treaba. Dupa ce i-a trimis bezele Presedintelui Norvegiei si i-a bagat tara cu forta in Uniunea Europeana a trecut la raspandirea biletelor roz gasite pe sub biroul sefului. 
  Zazania starnita de acel petec colorat de hartie l-a obligat pe fostul marinar sa aleaga intriga si sforaria politica urzita in asternuturile palatului, in detrimentul cartii de istorie in care ar fi putut intra. Discursul agresiv si fara nicio substanta, razboiul permanent si galceava politica care a urmat au fost perdele de fum la adapostul carora s-au ascuns dosare, aventuri, afaceri si "vanzari anterioare".
  Dupa a doua imbarcarea a marinarului, acesta s-a facut luntre si punte pentru a satisface capriciile unei "pasarici" din ce in ce mai pretentioasa. I-a dat cuib nou, facut din frunzulite de milioane de euro si i-a pus in plisc pusculita stralucitoare a banilor publici, cu care cotofana a impanzit tara cu telegondole ce pleaca de nicaieri si ajung niciunde, cu sali de sport pentru babele si unchesii ramasi in satele patriei, cu bazine de inot fara apa si cu terenuri de fotbal pe care mingea alearga singura la vale.
  Ne-a mintit marinarul si s-a mintit si pe el cand ne-o prezenta ca pe o "pasarica" cu un potential enorm de crestere, cand ne spunea ca omul mic va ajunge mare si ca politicianul slab va ajunge puternic. Noua stea a politicii a sfarsit a fi doar o "bomba" impachetata in sclipiciul exclusivist si deosebit de scump al caselor de moda din lumea larga si permanentul musafir nocturn de la palat.
  Pasarea n-a crescut decat in ochii sefului, care astazi o vede salvatoare dreptei sale autosatisfacatoare. Pentru ca nu a reusit sa o impuna in fruntea portocaliilor , marinarul a pus-o de un nou partid pe care sa il aseze la picioarele cocotate pe tocuri cui. Impinsa pe la spate de mentorul ei, cotofana va deveni noul vector de imagine a miscarilor populare. Ea va strange in jurul sau toti nesatisfacutii dreptei si-i va aduce plocon sefului suprem pe post de scut pentru viitorul lipsit de imunitate ce va sa vina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu