joi, 13 septembrie 2012

SI LA EI E CA LA NOI

      Ieri după-amiază, a avut loc, sesiunea Parlamentului European de la Strasburg, în cadrul careia s-a dezbătut, situaţia politică din România.
Aceiaşi patimă si animaţie ca în parlamentul nostru:
S-au certat ca la usa cortului, s-au balacarit ca tatele pe marginea santului, s-au tăiat microfoane, s-au dat replici acide si s-au folosit cuvinte grele, cum ar fi: "republica bananieră", ' lovitură de stat", " nici una din parţi nu este curată, nici măcar Comisia Europeană", " agent electoral" si " partizanat politic".
 In Parlamentul European, ca în oricare alt parlament al lumii, sunt grupuri parlamentare rivale, care îşi apară politicile si principiile, interesele si majoritatea.
Toţi, si popularii europeni, si socialistii si liberalii îşi urmăresc interesul politic si după cum s-a văzut, din dezbateri au ieşit păreri mai nuanţate, despre situaţia politică din România, fata de cele radicale, de pană acum, ale preşedintelui Barroso sau ale comisarului pe justitie doamna Viviane Reding, care vădit l-au sprijinit pe Basescu.
Pană la urma e normal sa fie asa, ca doar "a parlamenta" înseamnă a discuta, a dezbate si de-abia după aceea a hotăra. Numai noi,  ajutaţi "dezinteresat" de presa ce urmăreşte doar "cancanul" situaţiei,  credem ca parlamentul este o adunătură de nebuni si îl clasam în la coada încrederii .
Sa nu credeţi ca popularii europeni nu mai pot de grija lui Basescu, chestiunea cu sprijinul acordat are rădăcini mai adanci, deoarece  nu se simt deloc bine după ce în Franţa,  Sarkozy a pierdut alegerile în favoarea socialistilor lui Hollande, în Germania, Angela Merkel pierde land după land, în România, la alegerile locale, PDL parte a popularilor, au fost spulberati de USL, preconizandu-se un rezultat si mai dezastruos în toamna, si mai nou în Olanda se pare ca liberalii împreuna cu laburiştii au toate şansele sa reinvie "coaliţia violet" cea care a guvernat în perioada  1994 - 2002.
În aceste condiţii, pierzînd teren în fiecare parte a Europei, salvează si ei ce mai pot salva, sprijinindu-l pe Basescu, un aliat de nădejde a politicilor popular- europene impuse de Germania. Si o fac pentru ca îşi permit, pentru ca în România se poate orice si pentru ca guvernul, preşedintele interimar si parlamentul au înghiţit pe nemestecate toate condiţiile, unele aberante,impuse de la Bruxelles si au permis amestecul în treburile noastre întorcandu-ne cu trei sute de ani în urma la statutul de paşalac.
Am spus de multe ori, ca mai bine impart puterea la o suta de nebuni, chiar daca acestia se vor sfasia intre ei, decat sa o dau unui singur om, fie el si sanatos.
Sanatosi au fost si Hitler si Stalin si Ceausescu si stim ce a urmat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu