sâmbătă, 22 septembrie 2012

OLTCHIM S-A "OTEVIZAT"

SENZATIONAL! Anunţati-va rudele, vecinii si prietenii:  S-A "OTEVIZAT" OLTCHIM.
Dan Diaconescu a fost declarat castigator la licitaţia pentru actiunile Oltchim. El a oferit cel mai mare preţ pe pachetul de acţiuni deţinut de ministerul economiei: 203 149 054,08 ron.
De pe scaunul adjudecatarului si în fata camerelor, Dan Diaconescu ne anunţă ca premierul are numărul sau de telefon si aşteaptă sa fie felicitat; numai ca, zgarcit cu complimentele, acesta vrea sa vadă mai întîi banii si deabia după aceea " felicitările masa si dansul".
În tara în care ursii  vaneaza vanători si  braconieri-  cum aud zilele acestea ca se întampla- de-a lungul timpului, s-au brevetat cele mai stranii concepte, cum ar fi: " corupţie fără corupţi", "infractionalitate fără infractori" sau " evaziune fără evazionisti".
De astăzi putem sa mai consemnăm unul si anume: " privatizare pe persoana fizica". S-a dus vremea investitorilor strategici, la vremuri noi "persoane" noi, cu cod numeric personal în loc de cod fiscal, cu buletin în loc de statut si cu domiciliu în loc de sediu.
Dar cum domnia sa nu-i o persoana oarecare ci ditamai reprezentant al poporului, se poate si asa ceva, chiar dacă; OTV-ul principala sa afacere se afla în insolenţă, chiar dacă cele trei firme la care este actionar au datorii totale de peste 6,5 milioane de euro sau chiar dacă domnul, pe persoana fizica, este cercetat pentru spălare de bani si evaziune fiscală.
După plata preţului licitat Dan Diaconescu va adauga cele 54,8 procente din acţiunile Oltchim averii sale personale; şase imobile, unui iaht de 2 milioane de euro, doua Rolls-uri, unui Bentley si celor doua elicoptere.
Partea spectaculoasa a acestui proces, "senzationalul" afacerii s-au incheiat, acum, urmează ceea ce este mai important: plata preţului promis, repornirea combinatului si achitarea restantelor către salariati. Ca toate acestea se vor face din SMS-uri, din donaţii ale telespectatorilor fideli OTV, din conturile personale ale patronului sau din cele ale misteriosului investitor nu mai conteaza. Conteaza doar, ca toate acestea  sa se întample si balonul creat în jurul acestei privatizări exotice sa nu se spargă si sa improaste ecranele televizoarelor cu minciună, manipulare, demagogie si interes electoral, ca atunci se lasă cu nasoale si "nu e bine domnule Diaconescu. Nu e bine".
Dacă însă, acest proces serios în intenţie, nu este decat o alta manevra politică finisata în laboratoarele cotroceniste, cu scopul de a mai rupe ceva din electoratul USL-ist, atunci Ponta si Antonescu iar au "mancat papara" si în urmatoarele trei luni, mai ales în campanie, nu vom mai auzi de moguli gen Patriciu si Vantu ( care fie vorba intre noi sunt " rezolvati"- unul inchis iar celalalt mutat în tabara care conteaza cu bagaje cu tot) ci va vor toca marunt cu "Felix" si cu "saracul de Danut" care este impiedicat sa salveze Oltchim.
Vom vedea în viitorul apropiat dacă; OTV, partidul poporului sau patronul acestora vor fi salvatorii acestui combinat, însă la momentul de fata, nu ramane decat; "senzationalul" stirii si realitatea faptului ca Dan Diaconescu, pe "persoana fizica" a reusit sa salveze imaginea unei privatizări, care fără oferta sa, s-ar fi incheiat lamentabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu