joi, 6 septembrie 2012

"DREAPTA" ASTA NU-I DECAT O "STANGA" BOITA

Zilele astea, s-a înnăscut, o nouă alianţă electorală: Alianta România Dreapta.
Aceasta nouă construcţie politică, s-a format în jurul PDL si cuprinde PNTCD, PNR, ICCD si FCD, propunandu-si sa fie o coaliţie de centru-dreapta, un vehicul electoral antiUSL.
Cei cinci co-preşedinţi ai alianţei; Blaga-"buldogul" din campania pentru primăria capitalei, Pavelescu- preşedintele ţărăniştilor cu stampila si cei trei muschetari ai lui Basescu- Ungureanu, Neamţu si Papahagi ne promit ca: "...vom recladi încrederea în domnia legii si în democraţie, vom reda speranta în viitor a României...".
Democrat-Liberalii, forţa politică în jurul careia s-au strans toţi acesti promotori ai "dreptei", din cat îmi amintesc, au guvernat Romania în perioada decembrie 2008- mai 2012 si a făcut dovada orientării sale pe eşichierul politic implementand măsuri, care pot fi catalogate oricum, dar numai de dreapta nu.
Amintesc aici cateva măsuri de "dreapta" impuse de guvernele PDL-iste, cu Boc si Ungureanu în frunte:
1. A anulat ordonanţa privind unele măsuri pentru combaterea crizei a guvernului Tariceanu care prevedea printre altele: reducerea cu 2% a CAS-ului, reducerea cu 5% a TVA-ului pentru construcţii, un bonus de 5%  pentru plata la timp a obligatiilor bugetare, o prima de 1000 de euro pentru orice firma care angaja persoane intrate în şomaj.
2. A introdus impozitul minim ( forfetar)
3. A impozitat dobanzile bancare.
4. A crescut de la 1% la 16% impozitul pe tranzacţiile valutare si cele cu valori mobiliare.
5. A renuntat la impozitul de 3% aplicat microintreprinderilor.
6. A eliminat scutirea de impozit a specialistilor din domeniul IT.
7. A mărit impozitul pe proprietate si a introdus taxarea suplimentară pentru cei care deţin mai multe imobile.
8. A majorat TVA de la 19% la 24%.
9. A introdus plata contributiilor sociale pe veniturile din drepturile de autor.
10. A introdus plata CASS pentru pensii.
11. A anulat mai multe deduceri fiscale de care beneficiau firmele; tichetele de masa, de cresa, de vacanţă, TVA-ul la carboranti si la leasing.
12.A modificat prin ordonanţă de guvern hotărari definitive si irevocabile ale instanţelor de judecată ( eşalonarea pe mai multi ani, a drepturilor castigate de profesori în instanta)
13. Si-a incalcat propriile legi ( aplicarea eronata a legii, privind introducerea CASS la pensii)
14. A propus despagubirea fostilor proprietari cu un  procent de 15% din valoarea imobilului, incalcand un principiu fundamental al dreptei - garantarea proprietatii.
Cum niciuna din aceste măsuri nu au nimic de-a face cu;  libera initiativa si limitarea interventiei statului în economie, cu reducerea fiscalitatii sau cu egalitatea în fata legii, este foarte clar ca "dreapta" pe care o proclama aceasta nouă alianţă electorală, nu este altceva, decat; o stanga boita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu