miercuri, 26 septembrie 2012

BANII LUI DD, O ALTA ELODIE

      După ce telenovela licitaţiei s-a încheiat si otevistul DD a fost declarat fericitul castigator, a început marea căutare a banilor promisi de acesta pentru acţiunile Oltchim.
Satul sa o tot caute pe Elodia - avocata celebra care a dispărut în urma cu mai mulţi ani- prin tomberoanele lui Tolea sau prin mormintele si haznalele indicate de Magda Ciumag, patronul televiziunii poporului trece la acţiuni mai serioase căutandu-si pe meleaguri europene proprii bani, despre care în ziua licitaţiei se jura pe " sa moara mama" ca îi are. La randul lor; ziarişti, moderatori de talk-show-uri, guvernanti si ofiţeri ai serviciilor de informaţii externe, îl caută pe domnu' Danut la cuibarul cu ouă sa-i stabileasca potenta financiară.
Mediatizarea si transparenţa unui proces de privatizare unicat în toata perioada post-decembrista, precum si "senzationalul domn Dan" au reuşit sa facă din fiecare cetăţean - de la tata de pe marginea santului pană la şefi de misiune diplomatica - specialisti în privatizări de combinate chimice si prezicatori a datei cand DD vine cu banii promisi.
După părerea mea, nu ar fi nicio problema dacă acesti bani nu vor veni niciodată. Procedura de privatizare s-ar încheia, statul si-ar relua obligatiile de finanţare a combinatului si probabil întru-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, procedura de privatizare s-ar relua. Marea problema apare atunci cand DD ar veni cu banii. Atunci începe marea dramă a combinatului si a celor ce lucrează acolo.
Asa cum Cioaca - fostul soţ al Elodiei si suspectul principal în dispariţia acesteia- ranjeste în fata neputinţei procurorilor de ai dovedi vinovăţia asa si DD ranjeste în fata notorietăţii cîştigate în urma acestei mascarade.
El însuşi, convins ca nu-si va găsi niciodată banii ( pentru ca nu-i are) va face zilnic spectacol, va acuza, v-a ameninţa cu dezvăluiri senzationale si v-a trage de timp, pană la alegerile din toamna cand se număra adevăraţii boboci sperand ca va face si el parte din card.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu