luni, 17 septembrie 2012

E LA MODA SA VORBIM DESPRE TRASEISMUL POLITIC

      Aflu ca " reforma clasei politice" va fi impusă în România de Monica Macovei si comisia ei de etică care va interzice traseismul politic în cadrul alianţei proaspăt infiinţată. După părerea mea este un atac direct la adresa celor trei lideri ce si-au pus semnătura pe protocolul de constituire a alianţei; Blaga ( fost fesenist actualmente pedelist), Pavelescu ( fost pedist acum ţărănist) si Mihai Răzvan Ungureanu ( fost penelist acum "civist" cu forţa). Nu scapă de sub observaţia-i severă de procuror ceausist nici liliputanele  partidulete care si-au găsit culcus cald sub aripa pedelistilor.
La început am spus ca demersul merită lăudat numai ca mi-am dat seama destul de repede ca e încă un stop de demagogie ieftină pusă la rădăcina "României Drepte"proaspăt lansată si la fel de proaspăt contestată.
Mă confirma unul dintre cei vizaţi de doamna procuror, liderul "ungurenilor" care ne sugerează ca definiţia traseismului urmează sa fie negociata "ţinand cont de profitul pe care îl obţine cel ce-si părăseşte partidul" si în funcţie de aceasta definiţie "negociata"vor fi date verdictele de către comisia doamnei Macovei. Adică; traseistii noştri sunt buni nu sunt "prestatori pe centura politicii" cum spunea un clasic în viaţa, ai noştri sunt "prostituate de lux" si fac profit la adapostul "stabilimentului cu felinar rosu".
În decursul pluripartidismului politic post-revolutionar, traseismul politic a fost definit, explicat si justificat de fiecare parte beneficiara sau pierdanta, funcţie de interesul propriu, de vremuri si de scopul urmărit.
La început s-a numit "migraţie politică". De la păsări? Poate, de la cele de noapte ca de la vulturi nu cred. De unde si cum s-o fi inspirat cărturarul a reuşit sa ilustreze perfect "stolutile" de fesenisti care s-au făcut aperisti, care au trecut la penelisti iar mai apoi unindu-se cu pedistii au format un "stol" mai mare -PDL.
Asa cum îi sta bine oricărui strateg si mare conducator de oşti preşedintele a brevetat si impus traseismul ca "soluţie imorală" sau ca una "reevaluata" schimband de doua ori, în cicluri electorale diferite rezultatele alegerilor. "Imorala" ori "Reevaluata" soluţia ia prins bine în ambele cazuri.
USL-istii au găsit si ei justificarea lor, spunand ca traseismul nu are nimic de-a face cu persoanele care parasesc puterea pentru a se alatura opozitiei. Asa o fi, numai ca urmarea acestui transfer a fost ca opozitia a devenit putere.
Discursurile fostului utecist, fostul ministru de externe, fostul sinecurist, fostul sef de serviciu de informatii si fostul prim ministru dupa ce a fost debarcat cu guvern cu tot de parlament, condamnau vehement trocul politic si traseismul ce a  intrerupt sirul celor 72 de zile de guvernare. Acum interesul domniei sale fiind altul ne spune ca "traseismul este o tema falsa". O fi dar tare ma tem ca vom apuca vremurile cand, va fi din nou victima acestui fenomen.
Indiferent cum îi definesc; Basescu, Macovei, MRU sau USL-istii, ei traseistii, tot tradatori si prostituate politic raman, vanzandu-si interesul sub felinarul rosu al marelui bordel politic romanesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu