marți, 11 septembrie 2012

SENZATIONAL: OTV "SALVEAZA" OLTCHIM

      În urma cu cateva zile, am scris despre privatizatea combinatului Oltchim si am crezut atunci, ca am epuizat acest subiect.
     Nu aveam de unde sa ştiu ca "Salvatorul Neamului", împreuna cu "televiziunea poporului ", se vor implica pentru a salva de "ciocoi", cel mai mare combinat chimic din tara.
     Cerandu-ne sa ne " anunţăm vecinii, rudele si prietenii", DD în stilul sau "senzational", ne-a spus ca vrea sa cumpere combinatul Oltchim pentru popor si împreuna cu acesta, oferind dublu fata de cel mai bun preţ avansat de ceilalţi concurenţi.
     Hotarat, şeful PPDD ( fie vorba între noi, PPDD e tot un fel de PD doar ca iniţialele, sunt rostite de un balbait) ne ameninţa ca va plăti din banii domniei sale caietul de sarcini si garanţia de participare la licitaţie, iar restul, îi va aduna foarte repede de la telespectatori. În acest sens, a înfiinţat deja o societate pe acţiuni; SC PROPRIETATEA POPORULUI SA, cu ajutorul careia, ne asigura, ca va salva averea naţională din mana " ciocoilor" si o va reda poporului.
     Pană sa cumpere caietul de sarcini din banii lui,citesc în presa, ca a trimis o scrisoare guvernului Ponta, prin care solicita amanarea licitaţiei. Pai, ce faceţi domnule "Salvator al Neamului"? Ori salvaţi industria chimică ori îi prelungiti agonia? Ori participati la licitaţie ori cereţi amanarea ei?
    Demagogia politicianului de televizor depăşeşte cu mult orice previziune si se înscrie în zona manipularii ordinare, pentru ca aceasta nou infiinţată societate, la care orice persoana interesată poate subscrie orice suma, mă duce cu gandul în anii '90 cand, o mare excrocherie financiară, ce se numea "CARITAS", a nenorocit o tara întreaga.
     La început, am crezut, ca "senzationalul" din aceasta ştire, se va pierde uşor, uşor, în negură campaniei electorale ce sta sa înceapă si ca va rămane doar un subiect de critică, în speranta ca vor ieşi cateva voturi în plus pentru PPDD. Poate va reuşi sa convinga o parte dintre salariatii combinatului- dezamagiti de perspectiva şomajului si oprirea producţiei - sa se alăture acestui proiect politic, numai ca; nici demagogia, nici manipularea, nu le vor plăti acestora salariile restante si nici nu va finanţa reluarea producţiei la Oltchim.
    De abia după ce l-am ascultat pe DD, aseară, în cadrul unei emisiuni, unde, întrebat fiind, ce va face cu banii subscrisi de telespectatori, în cazul în care nu va reuşi sa- si  adjudece licitaţia, acesta a spus ca nu-i va returna si ca va participa la alte licitaţii, pe care ciocoii le pun la cale, pentru a vinde pe nimic averea poporului,  mi-am dat seama care este următoarea avuţie naţională, care va inghiţi subscrierea populara: OTV - "televiziunea poporului".
    Pe spatele si pe buzunarele telespectatorilor fideli,  care " nici nu ştiu ce pierd", sa pus la cale, o "sarlatanie" financiară pentru finantarea campaniei electorale, a unui partid populist si a liderului acestuia, care nu urmareste altceva, decat sa se puna la adapostul imunitatii parlamentare, pentru urmatorii ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu