vineri, 23 noiembrie 2012

PUPAZA DIN TEIca portocalie

 După ce a tocat fondurile europene si bugetul statului pe cele mai aiuristice investiţii, "Pupăza Blondă" de la Turism, si-a luat zborul tocmai "pe coasta dealului, la moş Andrei" în ţinutul marelui povestitor. 
" I-aca poznă, c-am scapat-o! Pupaza zbarr!....ia drumul în zbor spre Humulesti"
    În anii de guvernare portocalie "Motata" noastră a fost etalonul luxului, al bogăţiei si al risipei banului public. Si nu într-o perioada oarecare, ci în plină criza cand ni se tăiau salarii, pensii si ni se mareau dările. Ea a fost simbolul guvernarii austere, a sadismului cu care a fost impusă aceasta austeritate si ca fosta ministra întruchipează toate abuzurile si suspiciunile de corupţie ce planeaza asupra "teicii portocalii".
    Inegalabila ministeriabila, madam Udrea, căsătorita Cocoş, a stat încă de la începutul carierei sale politice în preajma celor care au făcut si desfăcut jocurile financiare si politice ale României. Îi stau bine rochiile mulate si pantofii înalţi dar cel mai bine îi stau funcţiile de conducere si cu putere în stat. De aceea pentru a caştiga un nou mandat de deputat care îi aduce mult ravnita imunitate e în stare sa facă orice: sa lase deoparte revistele mondene,casele de moda, şedinţele foto si cele de partid si sa se refugieze în fundul Moldovei, într-un apartament închiriat, sub aripa ocrotitoare a lui Pinalti si a pungilor sale electorale.
   De la înălţimea pantofilor de firma, a posetelor si ţinutelor de mii de euro pe care le poarta, le face ochi dulci razesilor lui Ştefan sperand sa-i dea pe spate si sa le "sugă" votul ce ar trimite-o în parlament.
" Căci asa ne amăgea ...o pupăză", interpretand rolul femeii sărace în timp ce milioanele o dau afara din casa, al fetei crescută în nevoi si neajunsuri în timp ce nu-si mai ştie numărul caselor, si al romanticii incurabile ce recita poezii de Minulescu, uitand de slugarnicia impusă primarilor dependenţi de banii ministerului pe care îl controla.
   Un locuitor al oraşului Roman întrebat fiind ce părere are despre faptul ca "Pupaza" de la dezvoltare candideaza în colegiul lui, a transmis acesteia sa se duca de unde a venit si sa-i lase în pace si în saracia lor, ca vorba aia: "Lasa-l mai! La-s lasa eu dar nu ma lasa ea acum".
   Nici una, nici doua," Motata'" isi propune sa invete gospodinele din Moldova cum se coase si cum se fac sarmalele în direct la televizor, sa le povesteasca cat de bine este integrata Norvegia în Uniunea Europeana cu presedintele ei cu tot si sa le explice cum a ajuns la performanta de a se autosatisface prin emisiunile lui Turcescu "spurcand" astfel ospitalitatea moldoveneasca.
   Daca mai exista cineva care sa nu fi inteles cum, de ce si pentru ce" Pupăza" portocalie recurge la orice metoda de a obtine un nou mandat parlamentar si imunitatea care-l insoteste, îl rog sa-si aduca aminte de parcarile bucurestene, de terenurile de sport din dealuri de bazinele de inot fara apa, de gondolele si partiile de schi fara drumuri de acces si de Nelu Iordache- asfaltatorul de servici si prieten a lu' Cocos- cel care garanta proiecte europene cu scrisori bancare false.
 Cum Nica a vrut sa vanda pupăza la iarmaroc ca sa scape de ea, le sugerez romascanilor ca pe 9 decembrie s-o vanda si ei pe-a lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu