miercuri, 7 noiembrie 2012

AOLEU! IAR VIDEANU?

   Preşedintele PDL Vasile Blaga, a declarat ca Adriean Videanu ar putea fi una din propunerile A.R.D. pentru funcţia de prim-ministru al României după alegerile din 9 decembrie, în situaţia în care alianţa va obţine majoritatea parlamentară.
" Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre"
    Aşadar, după ce bucurestenii au avut un "primar bordura" se pare ca vom avea si un "prim-ministru bordura" si mă ingrozesc cat tupeu au băgîndu-ne pe gît astfel de oameni care ar merita, mai degrabă, sa stea în spatele gratiilor, decat sa facă programe de guvernare si sa tanjeasca la conducerea ţării. Am mai trăit experienţa binelui făcut cu forţa în timpul guvernarii lor si ne-a ajuns cat " bine" am suportat în urma introducerii impozitului forfetar, a majorării TVA, sau în urma tăierilor din topor a salariilor, pensiilor si indemnizatiilor.
  Acum suntem asigurati ca este altceva, adică, "don Bordura" şef de campanie electorală si iniţiatorul programului de guvernare s-a lepădat de Satana, de Pogea, Boc, Ariton si compania, s-a făcut "băiat deştept" si promite ca va cobora Raiul peste tara condusă de ei. Cu cotă unică de 12%, cu contribuţii mai mici si cu salarii mai mari, îl vor alunga pe Scaraoschi din portofele si case românilor si vor aduce bunăstarea si pacea eternă. Dacă toate acestea le-ai auzi din gura unei măicuţe ai zice ca a intrat dracu' în ea si trebuie exorcizata, dar cand auzi aceste aberaţii chiar din gura celor vanduţii diavolului, atunci îţi dai seama ca sunt irecuperabili si-ti spui în gand: " Iartă-i Doamne, ca nu ştiu ce zic".
    Primul gand care mi-a trecut prin minte cand am citit aceasta declaraţie, a fost ca Blaga se îmbata cu apa rece si ca vinde blana ursului din pădure, pentru ca dacă nu se întampla nimic spectaculos in aceasta campanie electorala, va fi aproape imposibil ca PDL sa fie în situaţia de a da primul ministru după alegeri.
    Apoi m-am gîndit ca prin aceasta declaraţie Blaga- preşedinte de partid- îşi recunoaşte propriile limite propunand un şef de filială candidat la funcţia de prim-ministru. Este ştiut faptul ca în întreaga lume preşedintele partidului care caştiga alegerile îşi asumă şefia guvernului, dar poate Blaga cunoscandu-se mai bine, recunoaşte si public limitele sale. Dealtfel chiar Videanu declara acum cateva luni ca "PDL trebuie sa dea premierul după parlamentare dar acesta nu va fi Vasile Blaga". A, deci se cunosc si în partid limitele preşedintelui democrat.
      La final, mi-am amintit de o alta declaraţie făcută de Blaga care- vrand sa ascundă hemoragia cronică de activişti ce au fugit ba la USL, ba la Dan Diaconescu, ca sobolanii care parasesc corabia inainte ca aceasta sa se scufunde - ne spunea ca pe listele lor de candidati sunt în proportie de 75% nume noi. Foarte bine. Dar atunci de ce tot Videanu?
     Avem nevoie de autostrazi nu de bordurile lui Videanu. Ne-a ajuns cate a pus în Bucuresti, inventand metoda bordurii pusa peste alta bordura- asa ca sa fie mai multe. Ne-a ajuns si ne-a costat faptul ca în perioada cat a fost ministru economiei a corcolit la sanul sau "baietii destepti" convins fiind ca acestia "vor exista cat va exista Hidroelectrica". Ne-a ajuns ca ne-a bagat pe gît un inginer si a trebuit sa-l inghitim ca ministru de finante cu tot cu aberatia lui fiscala- impozitul forfetar- pe care Videanu o sustinea cu spume la gura.
    Eu cred ca miza acestei batalii nu este nici pe departe alegerile parlamentare din 9 decembrie. Se stie aproape cu exactitate care vor fi rezultatele votului. Miza acestei batalii este desemnarea premierului după alegeri. PDL-ul spera ca Traian Basescu îşi va intra în rol, va rupe  UNPR-ul si o parte a PNL din USL, va numi un prim-ministru de "paie" care impreuna cu partidul lui Dan Diaconescu vor guverna urmatorii patru ani.
    Faptul ca a fost lansat în spatiul public numele lui Videanu ca posibil premier, nu face altceva decat sa arate modelul de prim-ministru agreat după alegeri. Videanu nu este o simpla persoana, el este un simbol. Simbolul coruptiei, simbolul contractelor cu statul si simbolul slugarnicului fata de stapanul care îl numeste în functie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu