marți, 6 noiembrie 2012

A.R.D - INTRE AROGANTA SI UMILINTA

  De la aroganta si superioritatea cu care PDL a condus aceasta tara, pană la umilinta cersirii unui ropot de aplauze la ceremonia de lansare a propriilor candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, nu-i decat un pas.
   Ieri, 5 noiembrie, la Opera Română, nou infiinţata alianţă electorală- ce are menirea sa piardă urma foştilor guvernanti sub alte culori si sigle prin colegii indepartate de ochiul presei- si-a lansat proprii candidati în bătălia electorală ce sta sa-nceapă.
   În sală au fost 452 de candidati si 350 de sustinatori. O imagine perfectă a decăderii unui partid- care guvernand doar în interesul propriilor membri, ce s-au infruptat cu nesaţ din dulceata banului public- trăieşte astăzi umilinta de a avea la startul campaniei electorale mai mulţi candidati decat sustinatori.
     Discursurile nu au captat atenţia niciunui participant fie el candidat sau simplu membru sustinator, ba mai mult au plictisit.
   MRU s-a plans de cutele apărute pe frunte de cand nu mai are acces la alifiile plătite de guvern. Neamţu a recitat o poezie. Traian Ungureanu folosind un gest obscen a reamintit electoratului ce-i dăduse PDL-ul în anii de guvernare. Pavelescu, ţărănistul fals dar cu stampila, se crede castigator moral al alegerilor după ce tot "moral""subtilizat" stampila partidului lui Maniu, iar Blaga a aruncat cu promisiuni de marire a salariului minim si reducerea cotei unice, uitand sa amintească de trăirile salariale si de majararea TVA din perioada guvernului Boc.
   Inimile din sigla alianţei si cele din pieptul sustinatorilor au bătut apatic în fata acestor discursuri plate si fără nimic mobilizator. Scenografia aplauzelor si scandarilor pregătita înainte de a începe marele eveniment, nu a functionat si sloganuri de genul " sa repornim inima României" s-au înecat lamentabil în neputinţa de a-si reporni propriile motoare.
    Este foarte greu ca de pe gramajoara celor 16 procente cu care sunt creditati în sondaje sa mai aibă forţa de convingere din toamna anului 2008, cand atat partidul cat si mentorul lor atrageau ca nişte magneti simpatizanţi, sustinatori si sponsori. Dovada competentei lor a fost demonstrată în cei trei ani de guvernare cand nu a rămas om, fie el si sustinator PDL, sa nu resimta consecintele "binelui facut cu forţa".
    Garboviti de povara incompetentei si a coruptiei, "fata mare" a alegerilor din 2008, a ajuns astăzi, "fata batrana" si nefrecventabila care-si bioeste chipul cu fel de fel de culori sperand astfel sa para mai atractiva.
   Tanjeste după o alianţă cu PNL, dar asta-i insurat cu alta. Nu s-ar da în laturi nici de la statul de amanta a intregului liberalism, sau macar a unei parti din el. Da bine la capitolul imagine sa te afisezi la brat cu un partid istoric, numai ca, vor sfarsi lamentabil intr-un concubinaj rusinos cu Dan Diaconescu.
    Speranta de a mai ajunge la guvernare se leaga, acum mai mult ca niciodata, de "nasul din suflet".
Gaseste el ceva si ne face loc la masa cu bucate, ca doar e maestru în faramitat partide si aliante politice, plimband parlamentari de colo-colo intr-o rusinoasa "solutie imorala", sub spectrul refermei statului si la adapostul interesului national. Numai ca ce uita PDL-ul, este ca "nasul din sufletele" lor slugai, a ajuns din armasar o biata "martoaga" politica care abia se mai tine pe picioare sub povara celor 7,4 milioane de alegatori care i-au cerut demisia în vara, la referendum.
Procesul de revenire a "martoagei" la statutul de "pur sange" are nevoie de jaratec iar " jaratecul cu drept de vot" în marea lui majoritate, nu mai poate fi pacalit si-i va arde pe cei ce A.R.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu