marți, 27 noiembrie 2012

INCA O APARITIE "LAUTAREASCA" LA TV

   Supărat ca Ministrul Apărării a spus ca  strategia de apărare a ţării este " muzica lăutărească", preşedintele s-a ofensat si a ieşit din nou pe micile ecrane unde, de la pupitrul prezidential proaspăt rebrenduit, a împărţit lovituri sub centură, ameninţări si jigniri întregii clase politice si în mod special USL-istilor.
   Sa fie a cincea , a şasea, sau a... ieşire a preşedintelui de cand a început campania electorală?
    În 18 zile de campanie electorală preşedintele a fost doua la Bruxelles, la Consiliu, de i-a scos pe aia cazuti sub mese de teama veto-ului romanesc,  una  la cumparaturi cu listuta doamnei în buzunar si şase le-a petrecut la televizor tavalind politicienii prin haznaua cu jigniri, glumite de prost gust, minciuni si adevăruri spuse pe jumătate ca un înflăcărat membru de partid aflat în campanie electorală.
    Cu partitura scrisă de "tambalagii" ce-i stau prin preajmă pe post de consilieri, aseară a "ars-o" iar cu Europa si mecanismele ei de functionare, cu "atacurile care trebuie sa înceteze" la adresa "frumoasei" ANI si indispensabilului CSM si cu Ponta care printre străini spune ca-i dispus la coabitare dar cand ajunge în tara uita sa se facă preş la usa Cotroceniului. A! Era sa uit de
"succesurile" pe care le-a avut în fata lui Barroso si Rompuy, negociind fondurile europene ce vor fi alocate în viitorii ani României. Toata presa internaţională spune ca reuniunea Consiliului European a fost un eşec, numai Basescu o tine langa- danga de dimineaţă pană seara cu " succesurile" obtinute de el.
    În rest, campanie electorală pentru portocalii; pentru ca ştie ca alianţa acestora are mari probleme iar procentul pe care l-ar obţine la alegerile din 9 decembrie este mai mic decat cel a principalului partid care o compune. Inima de pe afisele lor electorale nu starneşte nicio simpatie în randul alegatorilor, candidatii sunt fugariti cu pietre prin colegiu, iar la centru nu au nici măcar o voce credibila care sa transmită mesajul electoral. Datorită acestui dezastru care se prefigureaza, preşedintele si-a făcut o obişnuită din a veni în fata camerelor de filmat abordand subiecte de campanie, doar doar i-o scoate pe portocalii din derizoriul în care se afla.
    Unii analişti politici spun ca presedintele prin apariţiile sale nu face altceva decat sa-si afunde si mai tare alianţa, ca apariţiile lui, sunt mai degraba, benefice adversarilor de la USL, dar pe el nu-l mai poate convinge nimeni ca poate gresi si o tine pe-a lui. "Si da-i si lupta. Si lupta si da-i" tot inainte ca rusii la Stalingrad ii da suturi în cur "adormitului" de Antonescu, pumni în bot "mincinosului" de Ponta si flegme pe obrazul lui "Mos Teaca" de la apărare.
    Pentru ca ARD  nu mai este credibila în fata electoratului oricare ar fi pozitionarea ei fata de acesta, principala lor preocupare de campanie este " sa ajunga la guvernare" si vand blana ursului din padure bazandu-se inca o data pe puterea preşedintelui de a face si desface majoritati parlamentare.
Este clar ca în laboratoarele cotroceniste se coace ceva pentru data de 10 decembrie . Se coace chiar: "interesul national" în baza caruia va fi desemnat viitorul premier. În acest context aseară, presedintele a mai tras o palma poporului care l-a votat ca prostu' de doua ori, amenintandu-l ca  nu-i va recunoaste vointa exprimata prin vot la alegerile din decembrie, pentru ca spune domnia sa : " guvernele nu se pun pe povesti". A! Pai zi asa! Poporu-i o poveste...si pe deasupra ii si USL-ista. Daca ar fi fost vorba de "Alba ca zapada" adaptata de Lazaroiu la realitatile noatre dambovitene mai ziceam, dar asa..."povestea" se va scrie dupa dictare pe 10 decembrie la Cotroceni.
     Tratarea cu atata superficialitate a prevederilor constitutionale si ducerea în derizoriu a institutiei suverane si reprezentative care este Parlamentul de catre cel care se bate cu caramida în piept ca le apara ( poate pe cele care ii sunt foarte dragi: ANI, DNA, CSM, SIE, SRI), nu face decat sa inraiasca si mai mult miscarea anti portocalie si dorinta ei de a-i infunda de tot.
   Si uite-asa din greseala în greseala se vor trezi dupa infrangerea finala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu