miercuri, 5 iunie 2013

PIRANDA DE BRUXELLES II APARA PE RROMI DE TIGANI !!!

  Mezina Jupanului de la Cotroceni, devenita din motive de voturi "rromani " Piranda de Bruxelles, ia parat pe penelisti ca vor sa inlocuiasca in Constitutie termenul de "rrom" cu cel de "tigan"
  Ce si-a zis aia mica..., botoxata ? Daca i-a mers lu' tat-su', atunci cand i-a parat pe raii aia de Victor si Crin la madam Reding...de ce sa n-o faca si ea. Si s-a pus pe scris ( bine ca pe scris ca daca vorbea cine stie ce dracu' mai iesea...) scrisorele Comisarului european pe justitie Vivien Reding. 
 O informeaza de amendamentul propus de doi deputati PNL la revizuirea constitutiei, catalogand aceasta initiativa ca fiint "fascista" si de natura sa ridice semne de intrebare privind toleranta etnica in Romania. "Initiative precum cea lansata de deputatii PNL reprezinta pasi inapoi facuti de Romania in pricinta incluziunii etnicilor rromi...Au existat diverse pozitionari ale unor parlamentari care sustineau ca nu ar mai trebui folosit termenul de "rrom" ci acela de "tigan", care, are insa, in limba romana, o conotatie profund negativa. " a scris in ravasul paracios EBA.
  Pai...daca termenul de tigan are "conotatii profund negative" iar aia care-l folosesc sunt cam "fascisti" ce sa mai zicem de individul care acum cativa ani talharea de telefonul mobil o jurnalista si o blagoslovea cu "conotatii negative" ???
  Fetitza lu' tata, simbol al nepotismului romanesc exportat la Bruxelles, arata inca o data ca este doar o pitzy de Dorobanti si ca rolul sau in Parlamentul european nu-i nici pe departe de a-si reprezenta tara ci acela de a fi portavocea taticutului, a intereseleor si politicii lui...chiar daca asta presupune sa-ti terfelesti confratii. 
  Este caraghios, ca sa nu zic rusinos, sa duci astfel de chestiuni minore in fata europenilor, cu atat mai mult cu cat acest amendament a fost respins de Comisia de revizuire a Constitutiei, pentru ca nu faci altceva decat rau gratuit propriei tari.
  De asta nu mai pot europenii sa doarma...ca nu stiu ce nume punem noi etniei. In toata lumea tiganii sunt tigani. In Spania ei sunt trecuti in documentele de identitate cu titulatura  "de etnie gitana" ceea ce inseamna tigan. In Franta si Italia la fel, iar ei tiganii se mandresc cu etnia lor. Numai in Romania tiganii nu mai supurta sa fie numiti asa...!!! De ce ?!? Pentru ca de-a lungul timpului prin comportamentul lor au fortat opinia publica sa asocieze termenul de tigan cu hotia, talharia, cersetoria si alte multe rele. 
  Acum "rromii" vor sa se spele de pacatele lor. Spun ca termenul are "conotatii profund negative" si cer sa fie aparati. De cine ?!? De tigani...adica tot de ei !
  Piranda de Bruxelles care intentioneaza sa ajunga din nou parlamentar european stie ca voturile "rromani" ii sunt necesare. Si-atunci flutura prin Parlamentul european fustele pirandelor si palariile spoitorilor. Numai ca mai bine, inainte de a-si pune singura poalele-n cap, ar trebui sa-si puna nitel neuronul la treaba...ca face colesterol de la atata sedentarism. Astfel ar intelege ca potrivit logicii sale si denumirea de "maimuta" ar trebui schimbata, ca sa delimitam specia de aceste specimene care chipurile reprezinta etnia in Parlamentul european. 
  Eu daca as fi tigan, m-as simti lezat in onoare sa fiu reprezentat de o asemenea pitipoanca cu creierul ata de bine netezit ...si nu mai mare decat propriile buze !!!

Un comentariu:

  1. Iar EBBA plină de ,,succesuri,,
    Pe la Bruxelles se purta
    Păzind a țării ,,interesuri,,!
    Se îmbrăca de top, regește
    N-avea cu cine să ,,vorbește,,
    Decât numai pe românește
    Cu logodnicul SIDA

    D-aia n-a fost pețită des
    La conversații n-avea spor
    Acolo pe la Bruxelles
    Și cuvântări ținea doar scurte
    În pauzele de prin curte
    La celular pe ultrascurte
    Cu oameni din popor
    Și ca să afle toți țăranii
    Cum e cu rromi și rromanii
    Și cu românii-n confuzie
    O ține EBA-n veselie
    De șatră și de maneliști
    Îi scoate-n față pe guriști
    Și le dă nas la țigănuși
    Să se-nghesuie pe la uși
    Să-și ceară dreptul de rromani
    Că-n alte țări sunt tot țigani ...

    RăspundețiȘtergere