joi, 13 iunie 2013

"DOBITOCUL" LUI GADEA A FOST NUMIT IN STIL MAFIOT LA CNAS !!!

  Lucian Duta, cel caruia Gadea in plin scandal al medicamentelor pentru bolnavii de cancer, ii spunea, in direct "Sunteti un dobitoc" a fost nominalizat de Administratia Prezidentiala pentru functia de membru C.A. al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. El a condus aceasta institutie pana in mai 2012 cand a fost demis de premierul Victor Ponta.
  Dupa un an, in care Corpul de Control al Primului ministru a facut mai multe sesizari la DNA referitoare la anumite fapte de natura penala comise de Lucian Duta in timpul in care se afla in fruntea acestei institutii, Traian Basescu, a girat din nou pentru un potential puscariabil, trimitandu-l cu acte-n regula,inapoi la locul faptei. 
  Conducerea Casei spune ca aceasta numire este una "specifica organizatiilor mafiote" si isi rezerva dreptul de a nu intruni sedintele Consiliului de Administratie pana la retragerea acestei numiri scandaloase:     " Aceasta numire este o gafa a Administratiei Prezidentiale. Este o numire specifica organizatiilor mafiote...Prin aceasta numire nu se doreste decat scandal si diversiune institutionala. Conducerea CNAS isi rezerva dreptul de a nu intruni Consiliul de Administratie, pana la retragerea acestei nominalizari scandaloase si in acelasi timp dubioase..." 
  Presedintele Traian Basescu, continua la adapostul pactului de Coabitare sa-si replanteze oamenii de incredere in structurile statului. El dovedeste ca are tot atata putere cu un parlament de 70% cata avea pe vremea lui Boc. Si-a numit procurorii favoriti, isi repune oameni de incredere in functii importante, controleaza in continuare serviciile si in curand Udrea, proaspat divortata, va fi reinstalata la dezvoltare, Blejnar la ANAF, Anastase la Camera Deputatilor si Funeriu la invatamant.
  Este greu de gasit o explicatie logica pentru o asemenea numire daca tinem cont ca, nu de mult, Traian Basescu tuna si fulgera impotriva guvernului care tine in functie un ministru cu dosar penal. Daca in acest caz regulile de incompatibilitate dupa care se ghideaza presedintele sunt altele, atunci tind sa cred ca in spatele acestei numiri sunt ceva interese mafiote. Pentru ca altfel nu pot sa inteleg cum puscariabilii lui Ponta sunt obligati sa plece din guvern si din alte institutii in timp ce puscariabilii presedintelui sunt repusi in functii.
  Lucian Duta revine in fruntea CNAS, de unde si-a batut joc de asigurati si a pus in practica orbeste toate ordinele venite de la presedinte si a sa Comisie de reformare a sanatatii.  Ordine referitoare la inchiderea spitalelor si la finantarea celor ramase in functie de eficienta lor. Se reintoarce pentru a da "un impuls" actualei conduceri sa finalizeze anumite proiecte propuse in timpul mandatului sau. "Inainte de a fi politician, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri CNAS sa finalizeze proiecte care ajuta pacientul: cardul de sanatate si dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt incepute de mine dar au fost blocate din iunie 2012..." a spus Duta.
  Aceste doua proiecte la care cu atata tupeu se refera acest domn sunt cele care iau atras acuzatia de praduire a peste 100 de milioane de euro,acuzatie ce zace in sertarele DNA. Protejarea mafie portocalii de catre DNA cu sprijinul Administratiei Prezidentiale cantinua. Tot felul de favoriti si oameni de incredere al guvernarii trecute, ca acest Duta, care au devalizat tot ce au atins stau bine mersi pe posturi cu bani multi pe mana. Defapt acest soi de indivizi exprima in cel mai mic detaliu chipul politic a lui Traian Basescu si conceptia acestuia de a distruge tara prin vanzarea pe nimic a resurselor naturale si prin denigrarea continua a tarii in exterior.
  Coabitarea asta devine tot mai jignitoare pentru toti cei care au votat demiterea presedintelui. Daca mai pui la socoteala procurorii, judecatorii numiti la Inalta Curte, cei de la CCR si toti ceilalti basisti numiti in diferite functii deja este o bataie de joc, care multa vreme nu va mai fi suportata.

P.S. Intr-un tarziu premierul Victor Ponta s-a hotarat sa conteste acesta numire dubioasa. Deci daca se vrea se poate...!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu