marți, 4 iunie 2013

TARA PROCURORILOR "ASCULTATORI" SI A TELEJUSTITIEI BASISTE !!!

  Romania este o republica a procurorilor ! 
  Cu castile pe urechi interceptand orice vorbulita spusa in tara asta, ei, procurorii sunt peste tot. CSM-ul este condus de procurori, la Curtea Constitutionala a ajuns Daniel Morar, intaiul procuror basist, sefii noilor parchete sunt toti fosti procurori,  Inalta Curte este intesata de fosti procurori deveniti peste noapte si prin decret prezidential judecatori. Ministrul Justitiei, cel nou si primul ministru, cel coabitant, sunt si ei fosti procurori, iar despre seful statului ce sa mai vorbim, este chiar si fara a avea studii in domeniu cel mai iscusit fabricant de dosare.
  Basescu se mandreste ca dupa ce si-a bagat coada in sistemul juridic la basecurizat si face ce vrea muschii lui cu el. Asculta telefoane, inregistreaza convorbiri, face dosare si slobozeste in presa stenograme. O parte, doar cele care-i infunda pe dusmani. Celelalte dispar ca doar nu si-o infunda  apropiatii.
  In statul "reformat" de Traian Basescu, vorbitul la telefon a devenit cea mai periculoasa ocupatie a cetateanului, iar ascultatul lor, cea mai la moda indeletnicire a procurorilor. In covarsitoarea lor majoritate dosarele DNA, sunt un lung sir de stenograme ale interceptarilor telefonice sau a inregistrarilor ambientale.      Asa- zisa cruciada anticoruptie bazata doar pe stenograme si inregistrari audio este o practica inventata si perfectionata de "vesnicul luptator anticoruptie" Daniel Morar.
   Rechizitoriile intocmite de "profesionistii" parchetelor nu se mai bazeaza pe probe concludente, fie ele documente,declaratii, acte de control sau expertize. Este de-ajuns denuntul unuia si imediat tehnologia din dotare se pune in miscare iar urechile se ciulesc. Fiecare cuvintel al presupusului infractor, ca are sau nu legatura cu cazul este inregistrat si interpretat in sensul dovedirii infractiunii. Discutiile dintre politicieni duc la acuzatii de trafic de influienta, negocierile dintre oamenii de afaceri la santaj, iar cele despre bani la mita..., data sau luata, nu conteaza... e tot un drac.
  Daca ne uitam ce bugete anuale au serviciile, probabil majoritatea romanilor sunt ascultati. In aceste conditii procurorii afla probabil despre o multime de "aranjamente" in stil mioritic contrare legii. Dar cate dintre ele sfarsesc a fi cercetate ? Dupa experienta anilor basisti unii sunt urmariti pentru orice vorbulita dubioasa doar pentru ca nu convin, iar altii sunt acoperiti si protejati tocmai pentru ca fac parte din tabara celor care conteaza. Ori tocmai acest arbitrariu ma face sa spun ca justitia pe care o fac procurorii pastreaza metehnele securitatii. 
  Procurorii la fel ca si pe vremea securitatii sunt cei care dau tonul si stabilesc linia melodica. Judecatorii sunt obligati prin diferite metode sa joace cum canta ei. Solutiile sunt puse la cale de ofiteri acoperiti care in regimul basist au populat parchetele si instantele. Practica juridica a ajuns un terci, e plina de aberatii juridice, incalca de multe ori legea si constitutia, condamna de multe ori persoane nevinovate si aresteaza preventiv doar pe motiv de dusmanie.
  A lupta impotriva coruptiei, pentru dreptate si adevar este una..., o actiune corecta si laudabila, dar a folosi stenogramele pentru a murdari spatiul public si a face spectacol la televizor este cu totul altceva. Fara nicio exceptie, editate sau nu, toate aceste inregistrari sunt servite presei inainte ca judecatorii sa ia act de continutul lor.
  Tolerand si incurajand telejustitia, statul " reformat" de Traian Basescu gireaza practic linsajul mediatic a unor persoane care ar trebui sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie. Paguba-n ciuperci...!!! De asta nu mai pot ei...!!! Circ sa fie...ca paine de unde !!!
  Justitia nu mai e oarba. Ea se face in vazul toturor..., la televizor. Salile de judecata s-au mutat in studiorile televiziunilor, unde completul format din realizatori si invitati alesi pe spranceana, terfelesc si condamna dupa interes propriu, orice persoana fie ea vinovata sau nu. Telejustitia are propriile ei perceptii despre vinovatie si nu de putine ori au fost cazuri in care condamnatii de la televizor si-au dovedit nevivovatia in fata judecatorilor. Dar cantitatea de laturi aruncata in capul lui si scuipatul public primit in obraz a ramas. Si ceea ce este si mai grav chiar a contat si a dus la distrugerea multor vieti si cariere.
  Sistemul trebuie scimbat ! El nu functioneaza ! Nu este corect nici sa facem justitie pe baza de pile, bani sau doar pentru a ne spala pe maini si a da cuiva satisfactie dar nici pe baza de interceptari telefonice si linsaj public asa cum se face acum. Altfel se vor imulti condamnarile Romaniei la CEDO iar dreptatea va fi numai de o parte...a celor care o impart.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu