luni, 10 iunie 2013

"ESECURI NOTABILE" IN PLANUL DE SALVARE A GRECIEI !!!

  Dupa sase ani de recesiune mondiala si dupa ce Grecia a fost distrusa de asa-numita reteta de austeritate, cu doar cateva zile inaintea inceperii reuniunii 2013  a oamenilor cu viziune planetara ce fac parte din Grupul Bilderberg, Fondul Monetar International a recunoscut intr-un raport ca planul de salvare a Greciei a inregistrat "esecuri notabile" cauzate de estimarea prea optimista privind cresterea economica dar si a dezacordurilor din interiorul troicii.
  "Au existat esecuri notabile, increderea pietelor nu a fost inca restabilita, sistemul bancar a pierdut 30% din depozite si economia a inregistrat o recesiune mai puternica decat am prevazut..." recunosc reprezentantii FMI in raportul care evalueaza ajutorul de 110 miliarde de euro acordat Greciei in schimbul unui program sever de austeritate.
  Totodata, FMI recunoaste ca desi in cazul Greciei a relaxat criteriile de acordare a ajutorului financiar, functionarea troicii "a pus probleme la conceperea programului..." Astfel "fondul a fost nevoit sa negocieze mai intai cu tarile din zona euro si abia apoi cu autoritatile de la Atena, ceea ce a condus la o stare de incertitudine alimentata de ezitarile europene...".
  Vai..., bolnavul "ingrijit" de troica a murit ! Tu, Atena, iarta-ma ca te-am omorat ! Acum FMI, unul dintre "asasini" incerca sa se spele pe maini si sa ingroape mortul ca sa nu se-nputa ! Cam asta a fost relatia dintre FMI si greci. Parca nici usturoi n-au mancat..., nici gura nu le pute ! 
  Degeaba azi, dupa ce prin masurile pe care le-a impus au distrus o tara, cauta tapi ispasitori pe care sa de-a vina. FMI-ul are nenumarate antecedente in a distruge tari. Daca ai obligat un stat sa ti se indatoreze pe baza unor analize pe care, azi, le consideri eronate, crezi ca-i de-ajuns sa constati doar ca "operatia n-a reusit" iar pacientu-i mort ? N-ar fi normal sa-ti asumi vina si sa platesti ? De ce sa plateasca tot "cobaiul' pe care l-ai folosit pentru a-ti experimenta masurile ? Doar pentru ca esti puternic si asa dictezi ?
  FMI-ul este un "camatar" condus si influientat de politicieni. Iar ei, politicienii, sunt acele persoana pentru care 1+1 fac atat cat dortesc ei. N-au gresit nicio estimare..., au facut politica. Politica lor, politica banului si a controlului. In calitatea lor de "camatari" dicteaza masuri pe care debitorul trebuie sa le ia. Indiferent daca ele fac bine sau nu. "Camatarul" urmareste sa realizeze niste procente, sa obtina niste numere fara sa-i intereseze de consecintele sociale pe care aceste masuri dictate le produc.
  Se intampla mereu asa, si se va intampla cata vreme asa-zisii experti vor continua sa foloseasca aceleasi doctrine, acelesi masuri rasuflate care nu si-au dovedit niciodata performanta. Pana cand FMI-ul va admite ca prin masuri de austeritate nu se poate reporni o economie reala. El va trebui sa aleaga; ori investeste in industria statului imprumutat pentru ca acesta sa faca profit sa poata sa plateasca datoria, ori va esua mereu.
  In timp ce FMI cauta o scuza pentru esecul masurilor troicii CE nici nu vrea sa auda vorbindu-se de un esec si pare mai mult interesata de infrumusetarea cifrelor, decat de moartea Greciei. Macar daca moare s-o faca... fardata ! Cum sa fie deacord Comisia Europeana si sa recunoasca dezastrul cand la anul in 2014, vor fi alegeri pentru Parlamentul European, iar popularii care au luata aceste masuri au nevoie de voturile alegaturilor europeni pentru a-si pastra pozitiile pe care astazi, le ocupa la Bruxelles ?
  In apararea Comisiei Europene, atat de dur desfiintata de raport, intervine Comisarul pentru Economie Ollie Rehn, care acuza la randul sau FMI-ul ca incearca "sa se spele pe maini" de rolul jucat in criza elena. " Nu cred ca este corect si just sa se spele pe maini si sa arunce zoaiele pe umerii Europei..."
  Europenii s-au declarat in "dezacord fundamental" cu FMI asupra mai multor aspecte din raport. Ei au apreciat ca in opinia lor, criza din Grecia reprezenta "o situatie dificila si fara precedent" iar raportul "nu tine cont de interconexiunea dintre tarile din zona euro...". 
  "O restructurare a datoriei ar fi implicat riscul contagiunii sistemice daca ar fi avut loc in acel moment..." a explicat doct, un fuctionar al CE subliniind faptul ca toti partenerii din Troica au avut aceeasi opinie la momentul respectiv.
  Criza troicii si "dezacordul fundamental" dintre FMI si europeni, va avea, cu siguranta, ecouri in celelalte state din zona euro care au programe de asistenta fincanciara cu UE si FMI: Irlanda, Portugalia si Cipru. Numai ca in timp ce unii se spala pe maini de sangele elen iar ceilalti promit ca vor publica contra-rapoarte de infrumusetare a situatiei..., Grecia, cu greci cu tot se duce la fund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu